Witam Państwa. Proszę o kontakt, jeśli ktoś z Państwa miał operacje zmniejszenia żołądka w Toruniu na Bielanach u dra Szeligi. Szukam na różnych stronach ludzi po operacjach ale nikt nie odpisuje, mam nadzieję, że tam wybudzają się po operacjach. Niedługo idę na badania 3 dniowe do szpitala i chciałabym zasięgnąć informacji, jakie są wykonywane badania w warunkach szpitalnych, ponieważ mam już sporo badań zrobionych. Pozdrawiam Marika
Witam. Wybrała Pani bardzo dobrego specjalistę. Dr Wyżgowski bardzo profesjonalnie podchodzi do każdego pacjenta, nikt z obecnych osób, które leżały w szpitalu złego słowa na niego nie powiedziały, same bardzo dobre pochwały. Robiłam nast. badania: echokardiografię, stomatolog, psychiatra, laryngolog, ginekolog, usg jamy brzusznej, gastroskopia, doopler kończyn dolnych, prześwietlenie płuc, dietetyczka, spirometria, krew na grupę. Dietetyczka, która nie chciała mnie przepuścić w Toruniu do operacji nazywała sie Kupczyk/ nie Parczyk jak wcześniej napisałam/ . Od grudnia czekałam do marca na termin, ale w marcu zachorowałam na wrzody żołądka i miałam 2 tygodnie leczenie antybiotykami, pózniej następna gastroskopia i dostałam termin na 10 kwietnia, w sumie czekałam 4 miesiące, w tym czasie zalecają schudnąć 10 % z całej wagi, ja ważyłam 100 kg, ale nie udało mi sie schudnąć, więc pojechałam ze 100 kg i nikt mi nic nie powiedział z tego powodu. w dniu 11 kwietnia miałam rekawową resekcje żołądka. obecnie jestem 3 tydzień po operacji w pierwszym tygodniu schudłam 4,5 kg, w drugim tygodniu 2 kg, w trzeci tygodniu 1,80 bardzo sie cieszę, bo waga ciągle w dół. Gdybym miała to zrobić, to bez wahania od razu bym to zrobiła i wyłącznie w Wojskowym Szpitalu w Bydgoszczy u dra Wyżgowskiego, chociaż jak przychodzili na obchody to naprawdę wszyscy chirurdzy bariatryczni tacy mili, bardzo sympatyczni, pielęgniarki również , Pan prof. Leksowski kierownik kliniki przychodził do nas pocieszał, spotkał na korytarzu to pocieszał, dosłownie jak w rodzinie.
Czuję się rewelacyjnie do tego stopnia, że dostałam 30 dni zwolnienia a ja już 4 dnia po operacji byłam w pracy, co prawda na 4-5 godzin i to praca biurowa ale nie chciałam całkiem w domu siedzieć a mój przełożony obiecał zapłacić mi za te godziny, które będę w prac,y więc tak dorabiam.
Jutro jadę do Bydgoszczy na pierwszą wizytę po operacji. Napewno będzie dobrze, martwi mnie tylko to, że ja mało piję, w ogóle nie mam ochoty ani na jedzenie ani na picie. wczoraj wypiłam 2 szklanki herbaty, a dzisiaj 1 szklankę słabej kawki z mlekiem ale może jeszcze coś wcisnę.
Mamy grupę na fb, Grupa Wsparcia CHLO Kujawy prowadzi je Dorotka Orzelska prawdziwa skarbnica wiedzy, cudowny człowiek, tak się złożyło, że razem leżałyśmy w szpitalu. Jesli będzie Pani chciała to proszę się do niej odezwać z pewnością przyjmie pod swoje skrzydła, ja również tam jestem i korzystam z ich porad, wymiany doświadczeń. Pozdrawiam miłego wieczoru. Mariola Grabowska.
Witam, dziękuje za odpowiedz! Jestem umówiona na prywatna wizytę do tego Doktora na 24.05 na ul Fordonskiej. Jakue badania Pani musiała zrobić? Rozumuem , ze to była tylko konsultacja u dietetyka, czy pamięta Pani może nazwisko tego dietetyka? Jak długo czekała Oani na operacje? Jaka metodę u Pani zrobili? Ja miałam w 2009 robiony sleev w Gdańsku. Spadek wagi był 20 kg i pojawił sie wilczy apetyt na słodkie :/W 2014 oszacowali, ze złe dobrana metoda i chcieli zrobić bypass. Leżałam już w szpitalu i dostałam miesiączkę w dniu operacji. Po tym zdarzeniu chciałam spróbować walczyć samodzielnie, myślałam, ze dam radę, ale niestety nie. Niedawno dowiedziałam się, ze operują w Bydgoszczy i Toruniu i chciałabym spróbować ponownie. Bardzo proszę mi napisać jak Pani przygotowywała się do operacji, jak było w szpitalu i jak Pani się czuje po operacji ;)
Witam Panią. Nie otrzymałam żadnej informacji od osób operowanych w Toruniu u dra Szeligi, natomiast miałam wszystkie zgody od lekarzy oprócz od dietetyczki chyba Parczyk się nazywa. Bardzo dużo osób nie chciała przepuścić i wydać zgody. W końcu zdenerwowałam się i w grudniu 2018 r. pojechałam do PARISMED w Bydgoszczy, tam przyjmuje dr Wyżgowski / obecnie juz chyba nie /wspaniały, cudowny lekarz, byłw głębokim szoku, jak zobaczył, że mam wyniki już od roku wczesniej i zwlekają z operacją w Toruniu. Dr Wyżgowski polecił abym od razu zrobiła badanie u dietetetyczki własnie w tym Parismedzie, osobiscie wyszedł, zapisał mnie i ze mną do niej poszedł, przedstawił i tak za jednym zamachem zrobiłam to obowiązkowe badanie, a raczej taka to była pogadanka. Następnie Dr powiedział, że mam wszystkie badania i żebym czekała już na termin operacji bo zadzwonią ze szpitala z terminem, tak się też stało, po około 2 tygodniach zadzwonili, że mam się stawić 10 kwietnia do szpitala Wojskowego w Bydgoszczy, 11 kwietnia byłam operowana i na 3 dobę wyszłam ze szpitala. Jutro mam termin na pierwszą wizytę u dra Wyżgowskiego w tym szpitalu. Lekarze, pielęgniarki najwspanialszy personel jaki w życiu spotkałam, a bywałam w wielu szpitalach. Jeśli mogę Pani doradzić, to proszę nie zwlekać tylko uciekać z Torunia, oni tylko przeciągają sprawę aby fundusz płacił im za każdą wizytę pacjenta/tak się dowiedziałam od pacjentek z Torunia, które były ze mną operowane/. Pozdrawiam serdecznie i jeśli ma Pani jakieś pytania to proszę pisać.
Mariola Grabowska
Witam, mam pytanie, czy usyskała Pani jakieś info na temat szpitala i operacji chlo w Toruniu? też mam ten dylemat
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.