Po zabiegu schudłam 9 kg i stoję. 3 czerwca miałam operacje. Myślałam, że zgubie troszkę więcej, ćwiczyć zaczełam już tydzień temu więc w 3-tygodniu po operacji ćwiczę 5 razy w tygodniu po 40 min. Jem bardzo małe ilości jak jestem głodna ale nie miksuje tylko dobrze gryzę moze to jest problem. PROSZĘ O POMOC
Przed operacją gastric bypass ważyłem 130 kg, dwa miesiące po operacji 115, ale dziesięć kilo zrzuciłem przez pierwsze 2 tygodnie, teraz praktycznie nie chudnę, niestety mam ogromne problemy z przestrzeganiem zaleceń, największym z nich jest jedzenie w nocy, walczę z tym od zawsze, szukałem pomocy u psychologa, psychiatry, dietetyka, nic nie pomaga. Jestem załamany, proszę o pomoc tych co sobie z tym poradzili.
A ja chciałabym porozmawiać z kimś kto w chwili operacji ważył 100kg. Podobno im mniej się waży tym wolniej się chudnie?
Ja nie miksuję od 2 tygodnia. Miałem w dniu operacji 182kg i po 2 i pół tygodnia 169kg. I waga się zatrzymała. Przez tydzień cały czas 169kg. i nagle drgnęło. Po następnych 4 dniach 165kg
Jestem niecałe 5 miesiècy po operacji. Schudłam 50 kg (start od 124 kg) i idzie dalej (ok. 1 -1,5 kg tygodniowo). Jem 4 posiłki po ok. 50g i w międzyczasie kawa z mlekiem (a właściwie mleko z kawą -150ml + espresso). To 50g dlatego, że po prostu więcej mi nie wchodzi. Ćwiczę 3 razy w tygodniu i codziennie spacer z psem ok. 2-3 km. Pije min. 1,5 l wody i ok. 300 ml zielonej herbaty dziennie. Min. spożycie białka to 75g (dodaje białko w proszku bo inaczej w życiu nie dałabym rady) zwracam uwagę na zdrowe, wysokiej jakości i bogate w białko produkty, zdrowe tłuszcze, 0 słodyczy. Wszystkie badania mam w normie, jedyne co mi doskwiera to wypadanie włosów. Wiem, że ten wynik jest bardzo zadowalający. Piszę, bo może komuś to pomoże, wskaże ewentualne wyjście w przypadku zatrzymania spadku wagi. Wszystkim życzę powodzenia i pamiętajcie o suplementach!
Bardzo dużo i szybko schudłaś ! Ja od lutego 13 kg i stoi waga:( nie wiem co mam robić jest mi z tym zle. Nie wiem co robie zle:( proszę o kontakt . Dzięki wielkie
k
Witam czy jesteś w stanie mi pomóc na jakiej zasadzie to wszystko działa, jak się dostać na taki zabieg?
Hej . jestes w stanie mi opowiedziec jak to wszystko wygląda ? Chce sie zdecydowac na taka operacje ale sie boje .
Ja w pierwszym miesiącu schudłam 10 kg .w chwili obecnej jestem 8 miesięcy po operacji i ogólnie schudłam 60 kg w dzień operacji miałam 130 kg i dalej chudne .
pisz co chcesz wiedzieć,byam operowana w październiku 2012:)
jestem 5 miesiecy po operacji czy ktos ma juz wiekszy \"staz\" i moglby mi cos poradzic lub wyminic doswiadczenia
czekałam bardzo krótko,najpierw umawiasz się na wstępną rozmowę do dr. Pesty,potem kwalifikuje Cię na badania,następnie umawia się z Tobą na kolejne wizyty-głowa do góry na pewno warto:)
A ile czasu czeka się przeciętnie od wizyty u prof. do operacji e Łęcznej?
ponad pół roku,ale tylko dlatego,że po gastroskopii wyszło ,że mam nadżerkowatość żołądka,więc musiałam przyjmować leki przez dwa miesiące,potem kontrolna gastroskopia i kwalifikacja na operację
Agnieszka ile czekałaś po pierwszej wizycie na operacje?
różnie 7,8 kg,teraz to 10 dkg tygodniowo ale to też jest zadowaające
Waga spada bardzo powoli,ale został mi obrzydliwy płat skóry,strasznie mi to przeszkadza i źle wygląda.Teraz jestem więcej niż pewna ,że poddam się tej operacji,oczywiście jeżeli mnie na nią zakwalifikują
Agnieszka plastyka brzucha też na NFZ? I też w Łęcznej?
Agnieszka a ile spadałaś miesięcznie na początku,to jak jeszcze spadasz na wadze to po co ci plastyka?
Obecnie przechodzę okres, gdzie waga spada bardzo, bardzo powoli. Na początku denerwowało mnie to, teraz wiem, że to normalne. Przymierzam się do plastyki brzucha.
Proszę o informację na temat plastyki.
Pozdrawiam
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.