Witam serdecznie interesuje mnie wykonanie zabiegu polegającego na założeniu balona na żółądek mam 172 cm wzrostu i ważę około 98 kg czy taka waga może kwalifikować mnie do takiego zabiegu interesuje mnie również jego cena
Witam,
Na podstawie podanyc przez Pania danych nie da sie jednoznacznie okreslic czy kwalifikuje sie Pni na zabieg.
Zapraszamy na bezplatna konsutacje.
Pozdrawiamy serdecznie,
ClinicForYou
Witaj !
Ja mialam wprowadzenie balonu zoladkowego w Katowicach. Wprowadzil go dr. Gonciarz w prywatnej klinice w Katowicach a po 6 miesiacach wyciaganie nastapilo w Sosnowcu w Szpitalu w ktorym przeszlam koszmar.
Koszt calego zabiegu wynosil 7 tysiecy zloty. przy pierwszych konsultacjach bylo wszystko wspaniale az dostali pieniadze wtedy osrali mnie na calej linji.
Pacjent po wprowadzeniu balonu powinien miec staly kontakt z lekarzem - moj natomiast mimo wielu prob byl wciaz nie dostepny.
Gdy nadszedl termin wyciagania balonu musialam tygodniami wydzwaniac i gonic za doktorem ktory wciaz mial wylaczony telefon. Doktor - ordynator zwodzil mnie i pielegniarke, ktora takze wydzwaniala za nim w sprawie ustalenia terminu na wyjecie balonu. ciagle slyszalam, ze albo doktor wyjezdza albo jest zajety albo zeby pozniej zadzwonic bo on musi zobaczyc w swoim terminarzu. Bylam zalamana.
Potem w Szpitalu mialam sie zjawic juz o 8 rano - bylam punktualnie.
Doktor przyszedl i powiedzial mi ze zaraz przyjdzie siostra i przygotuje mnie do OP. Jak wariatka stalam na korytarzu a doktorek zniknol a gdy pytalam pielegniarek to okazalo sie ze zadna o niczym nic nie wie. Odsylano mnie z 9 pietra na 8 pietro a z 8 pietra na 10.
Dopiero po 9 godzinach stania na korytarzu zaczelam sie drzec na caly szpital, krzyczalam ze zaplacilam z wlasnej kasy 7 tysiecy za wlozenie i wyciagniecie balonu i zadam natychmiastowej operacji.
NIKOMU NIE POLECAM DOKTORA GONCIARZA I JEGO KLINIKI A POZA TYM 7 tysiecy zloty za schudniecie tylko 5 kg nie jest warte.
Pierwsze 2 tygodnie sa straszne. Czlowiek nie spi tylko wymiotuje.
Wszystko boli bo zoladek rwie niesamowicie. Ja po tygodniu musialam prywatnie wezwac pielegniarke zeby mi do zylnie wstrzykla plyn wieloelektrolidowy bo mdlalam i tak oslablam ze nie potrafilam wstac do toalety. Co 2-3 minuty rwanie i zygabnie calymi dniami i nocami niestety wykancza. Po przyjeciu plynu wzmocnilo mnie a po 2 tygodniach wymioty ustapily ale myslalam ze nie bedzie mi sie chcialo jesc lub tez ze balon nie pozwoli mi dozo jesc a tym czasem okazalo sie ze spadlam z wagi o 5 kg nie dzieji balonu a tylko ze ja sama walczylam
NIGDY NIKOMU BALONU NIE POLECAM A TE OSOBY KTORE WYPISUJA W INTERNECIE ZE DZIEKI BALONOWI SCHUDLY 40 kg TO MOIM ZDANIEM OSZUSCI
JA ZALUJE ZE WYWALILAM 7 tys MOGLAM DOZBIERAC I ZDECYDOWAC SIE LEPIEJ NA OPASKE ZOLADKOWA TA NA PRAWDE POMAGA W REDUKCJI WAGI
APELUJE DO WSZYSTKICH ABY UNIKALY BALONU TO TYLKO CIERPIENIE ZA NIC
nie polecam balonika , miałam nie pomógł po wyjęciu jeszcze przytyłam
szkoda pieniędzy
a co sie zaklada w skrajnej otylosci?
nie warto mialem balon nie polecam naprawde nie warto waga wraca ponownie po wyjeciu balona po ok roku mialem zakladanego w lodzi puls med szkoda 7500zl teraz zastanawiam sie nad opaskom
5xl Club forum zdrowe odchudzanie diety opinie
zapraszam do dyskusji
mam kolege po 4 balonach które pękają, w końcu załozył opaskę i też jak ja ma świety spokój
Balon zoladkowy a opaska na zoladek to dwie rozne sprawy. Balon BIB to metoda redukcji wagi ciała poprzez zmniejszenie objetosci przyjmowanego pokarmu. Balon o objętosci ok. 500 ml umieszcza sie w zoładku, co daje stałe uczucie sytosci tak, jak po zjedzeniu posiłku. Pacjent nie mysli ciagle o jedzeniu i nie czuje glodu. Balon jest zakladany na 6 miesiecy.
Opaska zoladkowa z tworzywa sztucznego jest zakladana laparoskopowo na gorna czesc zoladka. Dzieli ona zoladek na dwa zbiorniki w kasztalcie klepsydry.Pokarm wpada do górnego zbiornika i powoli, przez waski otwor przechodzi do drugiej czesci zoladka. Pokarm, ktory sie zgromadzi w gornej czesci, wywoluje uczucie sytosci. Opaska jest wypełniona płynem i moze miec podskorny zbiornik, ktory w razie potrzeby mozna dopelniac. Konieczne sa jednak kontrole i wizyty u lekarza, a pacjent musi byc zdyscyplinowany, bo mozna w dalszym ciagu spozywac pokarmy wysokokaloryczne, ktore przez opaske przejda latwo - slodycze, slodkie napoje - coca-cole, lody. Opaski nie stosuje sie w przypadkach skrajnej otylosci. Zycze powodzenia
http://www.estheticon.pl/zabiegi/endoskopickie-wprowadzenie-specjalnego-balonu-bib-wypelnionego-roztworem-soli-fizjologicznej
http://www.estheticon.pl/zabiegi/laparoskopiczna-opaska-oladka
Witam ! mnie interesuję taki zabieg! i cene tego zabiegu proszę o jakieś informacjie w tej sprawie
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.