Od wielu lat zmagam się z poceniem pach. Rano ubiorę bluzkę i zaraz mam duże mokre plamy. Jak chodzę w domu w samym staniku to pot spod pach płynie po całym ciele. Jak gdzieś wychodzę ubieram się tylko na czarno i biało, a jak tylko jest chłodniej zakładam gruby sweter żeby to ukryć. Bardzo mnie to krępuje i ogranicza. Stosowałam dziesiątki antyperspirantów, maści, łykałam tabletki, piłam szałwię, nic absolutnie nic nie pomaga. Co mogę jeszcze zrobić? Dodam że wykonałam wiele badań (by wyeliminować choroby itp.) i okazało się że jestem zupełnie zdrowa. Proszę o pomoc.
Także mocno się pocę pod pachami, jednak mi pomagają blokery, więc współczuję dolegliwości.. a botoks? Wiem, że używa się go na nadpotliwość.
Dziękuję ponownie za odpowiedzi.
Palce nie są obrzmiałe, może na zdjęciu tak to wygląda.
Wspomniany dezodorant próbowałam, nic to nie pomogło.
Ja używam naturalnego dezodorantu z firmy cztery szpaki. Jak dla mnie najlepszy z wszystkich naturalnych dezodorantów jakie miałam.
Na zdjęciu widać Twoje dłonie, odniosłam wrażenie, że są obrzmiałe palce. Być może się mylę, ale to zwróciło moją uwagę.
Asia75 dziękuję za odpowiedź.
Mogłaby wyjaśnić o co chodzi z zatrzymywaniem wody?
W jaki sposób to zobaczyłaś?
Nie do końca to rozumiem...
Pozdrawiam
Asia75. Dziękuję za komentarz.
Niestety myślę, że naturalne dezodoranty nic nie pomogą. Używałam kiedyś ałun i efekt był opłakany. Takie plamy jak na zdjęciu mam po silnych blokerach potu, a po naturalnych dezodorantach to byłyby plamy do pasa.
Możesz mi wyjaśnić o co chodzi z zatrzymywaniem wody?
Wspominałaś o tym w komentarzu.
Pozdrawiam.
Mój mąż powiedział, żebyś przez tydzień chodziła na saunę, tak po godzinie, na jakiś czas powinno pomóc. Widać, że woda Ci się zatrzymuje w organizmie, po palcach dłoni, tak myślę. Okropnie przykra dolegliwość, ale skoro nic nie pomaga, to warto spróbować. Może zacznij też naturalne dezodoranty używać, aby wyciszyć gruczoły potowe.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.