Miałam odmłodzić twarz, a zostałam z porażeniem twarzy

Anonim
Edi5
· Utworzono: 7 maj 2025 · Ostatnia odpowiedź 9 maj 2025

Zdecydowałam się na normalny zabieg redukcji zmarszczek wokół ust, czyli w sumie całkiem normalnie i bez szaleństwa. Wybrałam polecaną klinikę w Warszawie gdzie lekarz zapewniał mnie o "całkowitym bezpieczeństwie”. W czasie zabiegu czułam silny, przeszywający ból, a po wyjściu z gabinetu zauważyłam asymetrię w swojej twarzy, nie mogłam zamknąć lewego oka a do tego usta po lewej stronie buzi mi się wykrzywiły. Jak tak analizowałam cały ten zabieg to mam wrażenie że lekarz zrobil to wszystko szybko, bo zabrakło dokładnego wywiadu, nie poinformował mnie o wszystkich ryzykach. No i się okazało że w trakcie ostrzykiwania mnie igła trafiła w nerw twarzowy stąd to wykrzywienie i porażenie mięśni. Teraz od tego wszystkiego minęły 3 miesiące a ja mam nawracające zapalenie oka, bo nie mogę normalnie mrugać lewym okiem, mam problemy z mówieniem, jak piję albo jem to nie domykam ust bo nie mogę. Jak poszłam do kliniki i się pokazałam to mi powiedzieli że mogą zaproponować darmowe zabiegi ale to pogorszy mój stan i ogólnie chyba chcieli mnie jak najszybciej się pozbyć. Teraz nie wiem co robić, bo do pracy muszę chodzić, jestem menadżerem i dość często spotykam się z moim zespołem i klientami. Podłamałam się i mam początki depresji. Ktoś z Was mógłby mnie wesprzeć co dalej z tym robić? Przecież ja nie mogę tak wyglądać. Czy zrobić kolejny zabieg, tylko teraz jaki? Czy iść o krok dalej i pozwać klinikę?

1 komentarz

Reklama
  • Anonim
    Hal10
    9 maj 2025

Próbuj w tej klinice, w której Ci to zrobili, może jest inny lekarz, który po konsultacji podejmie się naprawienia Ciebie a jak nie to próbuj w innym miejscu. Poza tym to widać że masz podstawę do tego żeby pozwać o błąd lekarza, więc nie czekaj. Ja mam za sobą sprawę o błąd tylko u mnie było operowanie drugiej brody. Do konca życia będę miała okropną bliznę ale chociaż mam pieniądze z wygranej sprawy na leczenie i powoli wchłanianie się zrostów. Pomógł mi Tymoteusz Zych z Wawy radca od prawa medycznego, jest doktorem i niejedną sprawę dotyczącą błędu medycznego ma za sobą więc próbuj

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać