Co Wam pomaga? Aktualnie jestem w trakcie zaostrzenia. Policzki czerwone :(
Zastanawiam się czy są jakieś kosmetyki albo leki, które są w stanie mi pomóc. Czy zmieniliście równięz dietę?
Z góry dziekuję
Trzeba zadbać o cerę czyli: unikać saun, słońca , czyli wprowadzić na stałe krem z spf , unikać ostrych potraw , znaleźć sobie na wyciszenie krem na zmiany (u mnie super się sprawdza krem Acnerose - moje wielkie odkrycie) , można skorzystać z wizyty u dobrej kosmetolog , dobrać sobie podkład , który nie będzie podrażniał a najlepiej bb lub CC , uważać na pielęgnację aby nie zaogniać twarzy 🙂 Polecam też cethaphil krem 🙂 Będzie dobrze tylko trzeba nauczyć się z tym żyć 😉
Jeśli lekarz wypisał Soolantre czy Rozex to na początku leczenia zmiany mogą być bardziej zaognione a dopiero później ogasa. Ale z doświadczenia wiem że to zbędne leczenie. Da się inaczej 🙂
Aaaaa i myć twarz delikatnymi piankami, żelami i nie używać wacików ani toników bo też podrażniają.
Soolantra i kremy na dzień i na noc Acnerose używam już kilka lat i mi pomaga . Oczywiście dieta wykluczyć to co ma wysoki indeks glikemiczny . Powodzenie
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.