Czy łuszczyca powoduje wypadanie włosów?

Anonim
Fruziafruzia
Kożuchów · Utworzono: 26 maj 2025 · Ostatnia odpowiedź Wczoraj 14:20

Jak w temacie, od jakiegoś czasu widzę u siebie znacznie zwiększone wypadanie włosów. Lecą razem z łuską. Jak można to powstrzymac?

Dodam, ze choruję na łuszczyce od dłuższego czasu ale to właśnie od niedawna to dostrzegam.

3 komentarze

Reklama
  • Anonim
    taleria
    Wczoraj 14:20

Tak. Jak miałam skorupę na głowie przez łuszczycę, to włosy mi bardzo wypadały, a po zaleczeniu w październiku - włosy zaczęły rosnąć jak szalone i mniej wypadało. Również zaleczyłam kosmetykami psorisel.

• Anonim
    gripta
    Wczoraj 13:38

Sama w sobie nie powinna, można mieć takie wrażenie że nagle wyczesuje się dużo, bo gruba łuska zatrzymuje włosy, które już by naturalnie wypadły i potem usuwając ją nagle wychodzi dużo włosów. Najgorsze jest drapanie i niedelikatne obchodzenie się z łuskami, wtedy samemu się te włosy uszkadza. Też polecam Psorisel, szczególnie ich płyn. Nakładam na głowę co kilka dni i łuska jest o wiele mniejsza :)

• Anonim
    Juanta
    Wczoraj 11:02

Raczej nie łuszczyca sama w sobie, ale podobno choroby autoimmunologiczne lubią chodzić parami i np przy problemach z tarczycą mogą wypadać Pomoże suplementacja chromem, krzemem.
    Warto też zastanowić się nad pielęgnacją. Pomagają kosmetyki psorisel, łuska mniej będzie narastała.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać