Jak w temacie, od jakiegoś czasu widzę u siebie znacznie zwiększone wypadanie włosów. Lecą razem z łuską. Jak można to powstrzymac?
Dodam, ze choruję na łuszczyce od dłuższego czasu ale to właśnie od niedawna to dostrzegam.
Tak. Jak miałam skorupę na głowie przez łuszczycę, to włosy mi bardzo wypadały, a po zaleczeniu w październiku - włosy zaczęły rosnąć jak szalone i mniej wypadało. Również zaleczyłam kosmetykami psorisel.
Sama w sobie nie powinna, można mieć takie wrażenie że nagle wyczesuje się dużo, bo gruba łuska zatrzymuje włosy, które już by naturalnie wypadły i potem usuwając ją nagle wychodzi dużo włosów. Najgorsze jest drapanie i niedelikatne obchodzenie się z łuskami, wtedy samemu się te włosy uszkadza. Też polecam Psorisel, szczególnie ich płyn. Nakładam na głowę co kilka dni i łuska jest o wiele mniejsza :)
Raczej nie łuszczyca sama w sobie, ale podobno choroby autoimmunologiczne lubią chodzić parami i np przy problemach z tarczycą mogą wypadać Pomoże suplementacja chromem, krzemem.
Warto też zastanowić się nad pielęgnacją. Pomagają kosmetyki psorisel, łuska mniej będzie narastała.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.