Witam!Jak dlugo utrzymuje sie wypelnienie wlasnym tluszczem w dolinie lez? Co jest lepsze? Wypelnienie kwasem nie dalo w moim pojeciu spodziewanego efektu.
A co z nierównościami które powstały na wskutek przeszczepu. Po pierwszym zabiegu efektu nie było wcale. Po drugim mam worek pod okiem i wyglądam gorzej niż przed.
Ja tez tak mysle teraz.
Anonim
Po tych i wielu innych negatywnych wypowiedziach ja bym nie zaryzykowała wypełnień własnym tłuszczem ,zwłaszcza fakt,że tłuszcz może wchłonąć się tylko częściowo i zostają nierówności o czym też wiele razy czytałam , to już lepiej powtarzać kwasy.
Dziekuje za odpowiedz,przemysle zabieg
Dziekuje za odpowiedz.Mimo wszystko odnosze wrazenie ze taki zabieg trzeba powtarzac co rok przynajmniej.Pozdrawiam
Okolica pod oczami wyglãda lepiej (tak mòwi parę koleżanek), ja tez myślę, ze jest lepiej, tylko tam, gdzie najbardziej mi zależało, na samej krawędzi oczodołu tłuszcz się nie utrzymał, jak się dobrze przypatrzy widać też pod światło, ze w niektòrych miejscach jest tłuszczu trichę więcej (niewielkie wzniesienia)
Jestem tylko w 50% zadowolona
Wypełnianie okolic twarzy własną tkanką tłuszczową daje bardziej oczekiwane efekty niż użycie kwasu hialuronowego. Natomiast, niestety istnieje ryzyko, że część tłuszczu wchłonie się i ani dr ani pacjent nie ma niestety na to wpływu...
Mnie tez
Pare razy robilam wypelnienia ust i bruzd nosowowargowych roznymi preparatami ale efekt byl do połtora mies, tak samo jak tłuszcz. Nawet botox był 2 i poł mies. Szkoda kasy
To bardzo szybko,obserwuje czasem celebrytki i sie zastanawiam czy one stosuja kwas ale mnie sie kwas tez krotko trzymal,czyli ten tluszcz nie zdaje egzaminu.
Z ust I z bruzd nosowowargowych też mi zeszło
Robiłam tylko raz, zeszłokompletnie po połtora mies
Zrozumialam ze mimo ponownego wypelnienia efekt nie jest zadowalajacy.Moze bardziej sie sprawdza w innej czesci twarzy.
Zrozumialam ze mimo ponownego wypelnienia efekt nie jest zadowalajacy.
Mialam 2 wypelnienia dolny łez w odstępie roku
Tłuszcz nie utrzymuje się tam gdzie byśmy tego najbardziej chcieli: w samym zagłębieniu oczodołòw,
Bardzo dziekuje za odpowiedz,nie jestem z Warszawy i chcialam zapytac czy jesli zdecyduje sie na zabieg to bedzie to mozliwe na pierwszej wizycie czy bede musiala przyjezdzac kilka razy.Pozdrawiam
Witam,
Tłuszcz (a przynajmniej znaczna część jego objętości) z reguły utrzymuje się kilka lat lub nawet dłużej. Efekt wypełniaczem jest widoczny natychmiast, ale może utrzymywać się krótko.
Pozdrawiam,
T.Witwicki
Bardzo dziekuje,przemysle sprawe.
Szanowna Pani,
Wypełnienie tłuszczem własnym doliny lez rzadko daje trwały efekt po jednej terapii. Trzeba zabieg powtórzyć minimum 2 razy. Dodatkową korzyścią przeszczepiania tkanki tłuszczowej jest współobecność komórek macierzystych, które mogą mieć korzystny wpływ na korekcję doliny łez.
Pozdrawiam serdecznie
Dzień dobry,
okolica doliny łez to typowe miejsce, gdzie można podjąć próbę korekty z zastosowaniem tzw. aspiracyjnego przeszczepu tłuszczu;
większość podanego tłuszczu zwykle wchłania się z czasem, ale część tłuszczu pozostaje w miejscu podania - nie wiadomo obecnie ile tłuszczu pozostaje (zależy to od bardzo wielu zmiennych);
często zabieg z tłuszczem trzeba powtarzać - teoretycznie 2-3 zabiegi w odstępach 6-12 miesięcy powinny dać trwały wynik;
warunkiem kwalifikacji do zabiegu jest osobista konsultacja w celu rzetelnej oceny stanu miejscowego oraz zaplanowania zabiegu;
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.