Powiększenie piersi tłuszczem - prośba o zdjęcia

Anonim
Aneta25
Użytkownik wyróżniony
Rzeszów · Utworzono: 16 sie 2022 · Ostatnia odpowiedź 18 maj 2024

Cześć 🙂 dziewczyny, za miesiąc będę miała zabieg. A do 2 tygodni muszę się zdecydować czy to będą implant czy własny tłuszcz. Ze względu na estetykę i mniejsza inwazyjność cały czas skłaniam się do własnego tłuszczu. Na internetach ciężko znaleźć wiarygodne zdjęcia przed i po zabiegu. Mam więc prośbę, moglibyście udostępnić swoje zdjęcia? Albo wysłać w wiadomości prywatnej? Bardzo proszę! Mam niepełne B a docelowo chciałabym mieć C. Wiem że przede mną kilka zabiegów jeśli zdecyduje się na tłuszczyk.

115 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    BAmanda
    18 maj 2024

To nawet nie jest kwestia ceny ( chociaż nie zaprzeczam że nie pomijalna) tylko czasu i ewentualnego dojazdu na kontrola/ pomoc w razie, tfu tfu, komplikacji:)

• Anonim
    Aneta25
    Użytkownik wyróżniony
    17 maj 2024

BAmanda, ja proponuję Ci zapoznać się z cenami, bo pomimo tego że daleko może i tak bardziej Ci się opłacać wynająć hotel/hostel nawet na tydzień na Podkarpaciu niż robić zabieg bliżej Mazowsza. Z tego co mi wiadomo przepaść cenowa jest dość duża.

• Anonim
    BAmanda
    16 maj 2024

Niestety nie bardzo;) Z Poznania mam i tak daleko :D

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    10 maj 2024

Dr Małek-Stelmachowska przyjmuje też w Krakowie, Zabierzowie i Bytomiu :) o ile to coś zmienia :)

• Anonim
    BAmanda
    9 maj 2024

Czy któraś z Was robiła taki zabieg gdzieś bliżej? Łódź? Wrocław? Może kogoś polecić? Bo o ile Dr Małek-Stelmachowska brzmi fajnie to mam do niej daleko:(

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    26 kwi 2024

Na początku było ciężko. Zwłaszcza jedna pierś była mocno obrzęknięta, że aż nie mogłam ruszać ręką....dosłownie. Przez 2 tyg. potrzebowałam czyjejś pomocy przy sobie. Po trzech miesiącach było już całkiem dobrze. Ale do tej pory nie pozbyłam się całkowicie bólu. W tej piersi która była taka poturbowana na początku....może są tam jakieś zrosty i już zawsze będzie tam boleć? Wkurzające to....ale mimo tego nie żałuję. Nawet nie chce sobie wyobrażać że miałabym znów wyglądać jak przed operacją. O nie, nie..... ;)

• Anonim
    Aneta25
    Użytkownik wyróżniony
    25 kwi 2024

Ooo no to supeeeer! Gratuluję decyzji bo pamiętam że długo się wahalas xd i jak rekonwalescencja? Pobyt i funkcjonowanie po?

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    25 kwi 2024

To dobrze że nie żałujesz 🙂 A ja mimo wszelkich przeciwności zrobiłam implanty 😁 Bo u mnie z tłuszczykiem nie było szans. Też u Pani Doktor. Niewielkie, chyba nikt takich małych nie wybiera bo tylko 275 ml. Niedługo minie rok od operacji. I cieszę się z tej decyzji 😊

• Anonim
    Aneta25
    Użytkownik wyróżniony
    24 kwi 2024

Hejo 🙃 wcale nie żałuję zabiegu. Wiedziałam o tym że to jest długa droga. Tylko jak się zobaczy efekt zaraz po operacji i widzisz jak maleją bo tłuszcz się wchłania to serduszko boli 💔 owszem są pełniejsze i troszkę większe ale efekt końcowy jest bardzo mały. Natomiast cały czas utrzymuje się na brzuchu. Przybralalm trochę tłuszczu ale generalnie jest płaski.

Teraz 8marca powinnam mieć drugi zabieg ale tym razem na lewej piersi mam jakąś zmianę 🙈 więc jest przesunięty na październik. Planowo tłuszcz będzie pobrany z ud.

Na pewno nastawiam się też na trzeci zabieg. Bo taki byl plan. Na pewno spektakularnego efektu nie będzie ale liczę na po 3 zabiegu będę miała już taki komfort że pomimo że z drobnymi piersiami będę mogła ubrać bluzkę czy sukienkę bez stanika 🙃

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    23 kwi 2024

Witaj Anetko :) Zastanawiałam się jak tam u Ciebie efekty po takim czasie. Czyli żałujesz zabiegu? Chcesz go powtórzyć? Bo pamiętam że wcześniej się nastawiałaś na powtórki.

• Anonim
    Aneta25
    Użytkownik wyróżniony
    22 kwi 2024

Hej 🤗 jasne. Karolina Małek- Stelmachowska.

Jednak ważna uwaga co do zabiegu, a właściwie roku po nim. Bardzo mało tłuszczu zostało mi w piersiach. Może 30 mililitrów. Żebys się nie rozczarowała

• Anonim
    JulkaW
    21 kwi 2024

Aneta 25 mogłabyś podać namiary na Panią Doktor, która robiła Ci zabieg?

• Anonim
    Aneta25
    Użytkownik wyróżniony
    10 maj 2023

Po kolei 😁 tak, mogę. Zaleceniem jest 6 tygodni miękkiej bielizny. Ale jak potrzebujesz ubrać raz na jakiś czas na kilka godzin to też jest ok. Ja po 2 tyg tak zaczęłam robić 🙈 po 3 tyg pas na brzuch zakładam tylko na noc.

Chyba coś jeszcze uciekło. Ale to jest właśnie minus tego zabiegu- wchłania się i nie ma gwarancji ile zostanie. Ale tak jak już wcześniej wspominałam, liczyłam się z tym że trzeba będzie powtarzać zabieg. Mój partner mówi że są "przepyszne" 🙈

Oczywiście, miałam obawy. Bo ogrom informacji można znaleźć o implantach, a ten sposób jest pomijany. Bardzo mało jest też zdjęć. Wiedziałam tylko że powikłania są mniejsze ale nie sądziłam że aż tak dużo mniejsze. Bałam się też powikłań po narkozie, ale też ja super znioslam.

Także cant wait kolejnego zabiegu. Teraz będę sugerawac pani dr żeby mi wzięła tłuszczyk w ud 😁😁

Wogole mam taki piękny brzuch 🤩 te zrosty się porozchodzily i nawet pod palcami nic nie jest wyczuwalne.

Super super super zabieg 💃💃

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    10 maj 2023

A ten stanik z fiszbinami możesz raz na jakiś czas ubrać po jakim czasie od operacji? Pani dr zezwoliła?

Jak u Ciebie sytuacja po tylu dniach? Zauważyłaś że coś jeszcze się wchłonęło od ostatniego zdjęcia?

Ja zaczęłam rozważać tą opcję u siebie, skoro implantów nie mogę. Muszę się skonsultować z Doktor żeby się dowiedzieć czy jest szańca u mnie coś wyrzeźbić 😅

Czy Ty nie miałaś żadnych obaw? O powikłania czy coś? To zgrubienie na brzuchu Ci się wyrównało?

• Anonim
    Aneta25
    Użytkownik wyróżniony
    6 maj 2023

Ja mam zalecenie 6 tygodni. Minęły już 3. W niczym kompletnie mi to nie przeszkadza. Na ten moment moje piersi wyglądają w nim jak w do tej pory wyglądały w push upie. Więc nie krępuje mnie ubieranie tshirtów. Jak mam potrzebę to śmiało mogę ubrać też normalny z fiszbinami. No tak... Do efektu docelowego jeszcze z półtora roku 🙈🙈 bo będę powtarzać zabieg jeszcze 2 razy (a na pewno jeszcze raz), ale ciągle twierdzę że podjęłam dobra decyzję 😁😁 chociażby ze względu na komfort po zabiegu.

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    6 maj 2023

"przy implantach"... miało być

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    6 maj 2023

Przy implantacja to wiem że długo ten pooperacyjny. Chodziło mi o to jak to jest przy przeszczepieniu tłuszczu. Jak długo trzeba ten miękki stanik. Bo ten efekt bez użycia implantów nie jest do końca taki jaki byśmy chciały. I jak wcześniej nosiło się push'upy a po transferze tłuszczu trzeba miękki stanik nosić, to ten efekt w staniku i ubraniu będzie gorszy niż przed zabiegiem 🤔 Dlatego się zastanawiam ile czasu trzeba się przemęczyć w tym miękkim? 😊

• Anonim
    Aneta25
    Użytkownik wyróżniony
    6 maj 2023

Zaleca się stosowanie funkcjonalnych biustonoszy pooperacyjnych w celu minimalizowania obrzęków, siniaków i blizn po zabiegu powiększania piersi a także – kształtować kontury i stabilizować implanty piersi.
    Wg zaleceń lekarza nosi się ten biustonosz. W moim przypadku to może być równie dobrze stanik sportowy. Ważne żeby był miękki. Raz na imprezę ubrałam zwykły stanik i było ok. Normalnie 😁 tylko pamiętaj że mój zabieg jest dużo mniej inwazyjny

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    5 maj 2023

Aneta pisałaś że ten specjalnych biustonosz musisz nosić przez 6 tygodni. I po tym czasie można już taki z fiszbinami?

• Anonim
    Aneta25
    Użytkownik wyróżniony
    30 kwi 2023

Są w sumie 4 szwy po wkłuciach kaniuli. Dwa po obu stronach brzucha i dwa pod piersiami. Ale one są tak maleńkie że praktycznie niewidoczne. Jeśli będą bliny to takie jak po pryszczu, ale wątpię w to że w ogóle będą. Tak, to te ślady ze zdjęć dlatego wskazuje na nie malcem, bo ciężko byłoby się dopatrzeć.

W la Perla była lm w KRK, nie pamiętam już jak ta doktorka się nazywa ale dramat! Nie potrafiłam się zdecydować, ona nie chciała mi pomóc, przyspieszała że musimy kończyć, że pół godz na konsultacje już minęło, że zaraz ma następnego pacjenta, kazała mi przykładać mąkę w workach do piersi i za kilka dni zadzwonić na co się decyduję. W życiu nie oddałabym się w ręce takiej osoby, która traktuje pacjentki przemiałowo. Do tego sama była nieestetyczna, miała brudne blond włosy i była bardzo cwaniakowata.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.