Od niedawna mam duży problem ze skórą szyi - stała się cienka i brak jej elastyczności, wyglądam jakbym była babcią, jest zmarszczona wzdłuż, jakby wysuszona. Mam dopiero 39 lat i jestem przerażona. Czy istnieje możliwość "odwrócenia" zmian w skórze poprzez zabiegi medycyny estetycznej? Czy jedynym lekarstwem w mojej sytuacji jest lifting operacyjny?... Podobnie zaczyna dziać się z mymi policzkami. Zaznaczę ze 1,5 roku wcześniej robiłam zabieg Zaffiro, obawiam się że mógł on zniszczyć elastynę w mojej skórze...
No tak... odpowiedzi już brak... co zrobić by powstrzymać degradację skóry po tym "cudownym" zabiegu... :( Choć nie wiem czy w ogóle się da cokolwiek zrobić..., może zostaje rozpacz i kredyt na operację plastyczną u kogoś kto się zna na rekonstrukcji twarzy... A to wszystko przez własną naiwność i próżność..., a z drugiej strony lekarz powinien poinformować o możliwych negatywnych skutkach zabiegu... To chyba prawo każdego - do uzyskania rzetelnych informacji...! Prawda? Dlatego: PRZESTRZEGAM wszystkie kobiety - nie dajcie się nabrać na slogany i nie róbcie NIC co wiąże się z podgrzewaniem skóry!!!! Bo skutki są opłakane - i niemożliwe do usunięcia. Zanim zrobicie taką głupotę jak ja, 10 razy się zastanówcie!!!!!
Czy Zaffiro niszczy tkankę tłuszczową?... Doczytałam się że tak... podobnie jak fale radiowe... Jestem po takim zabiegu, który prawdopodobnie zniszczył mi podskórna tkankę tłuszczową i stąd taka wiotka skóra!!! ...A Pan proponuje mi kolejny tego typu zabieg?... proszę zaproponować coś co mogłoby choć w odrobinie naprawić wyrządzone mi szkody.... W wieku 39 lat mam skórę na szyi kobiety 50-letniej... przez własną naiwność i zaufanie lekarzowi... Przykre!!!
Witam,
W przypadku zwiotczałej skóry szyi zalecamy wykonanie zabiegów z zastosowaniem fali radiowej takich jak Focus Rf+ czy Refirme. Technologia drugiego zabiegu oparta na systemie Elos łączy w sobie zastosowanie podczerwieni z fala radiową co daje lepszy efekt, a sam zabieg jest silniejszy.
Procedura ta powoduje zwiększenie elastyczności istniejących włókien kolagenowych, stymulację procesów tworzenia nowych włókien kolagenowych, podniesienie owalu twarzy, zwiększenie napięcia skóry i redukcję zmarszczek.
Pozdrawiam
ArtVein&Babiana lek. med. Ryszard Zając
Gdańsk
ul *******
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.