Laser ablacyjnyCo2 lub dermapen przy dolinie lez i dolnej powiece z tendencja do opuchniec

Anonim
Kar203
· Utworzono: 21 lis 2025

Witam, mam widoczna doline lez w ksztalcie podkowy + tendencje do opuchnietych dolnych powiek, zwlaszcza rano. Do tej pory stosowalam czasem EyeCon ale ostatnimi razy nie widzialam zadnej poprawy. Napisalam do kosmetyczki odnosnie Nucleofill Soft Plus Eyes ale odradzila gdyz nie bede w stanie wykonac calej serii (jestem w Polsce tylko na niecale 2 tyg). Zamiast tego doradzila: "ja bym Pani proponowała zrobić Dermapen 4 na całą twarz plus powiekę dolną lub górną lub laser ablacyjny Co2, żeby zagęścić skórę i w sposób naturalny odbudować kolagen i elastynę.". Z tego co sie informowalam to Laser CO2 ablacyjny NIE nadaje się do okolicy oka u osoby z cienką skórą, skłonnością do obrzęków, suchą skórą. To niby bardzo silnie uszkadzający laser czyli duża ingerencja gdyz okolica oka goi się długo i jest ryzyko hiperpigmentacji, zgrubień, pogłębienia obrzęków - jesli sie myle prosze wyprowadzcie mnie z bledu. A dermapen tez podobno nie jest idealny dla osób z obrzękami i cienką skórą gdzy mikronakłuwanie powoduje stan zapalny astan zapalny może wywołać większy obrzęk. Ponadro Dermapen absolutnie nie redukuje zastojów limfy, więc podkówka ani obrzęki się nie zmniejszą. Jaka jest Wasza opinia?

0 komentarzy

Reklama

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać