Witam, Proszę o opinie lekarzy na temat Profhilo. Planuję poddać się takiemu zabiegowi. Zależy mi na lekkim efekcie wolumetrycznym, zarysowaniu lini żuchwy i zredukowaniu bruzd nosowo-wargowych. Czy ten preparat będzie odpowiedni, mam 36 lat. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
3,5 years ago and you still have problems??? Omg, what allergy did you have? There’s no additive just HA, they say gram positive bacteria allergy from what I found but no one makes tests for that no?
Ja robiłam zabieg 3,5 roku temu...ale ja miałam alergię na składnik dodatkowo
I talked with a trainer of Profhilo, he said that HA from it should be in tissue only 28 days and no longer…
3 months ago and you? Does it improved for you? After how long?
Ja nawet już nie sugeruję się jakie są opinie kosmetologów i lekarzy bo tak naprawdę większość sama niewie, w życiu bym nie pomyślała że będę musiała czekac tyle czasu aż preparat zejdzie z mojej buzi,zresztą nie tylko ja mialam ten problem czytajac te wszystkie komentarE
A jak dawno miał Pan wykonywany zabieg ?
I heard that those energy devices won’t help from HA, I thought whole time that the product and HA from it should stay in the tissue only 28 days and as it stimulates the collagen and elasticity we can see results from it for next 6-9 months but now i am getting to know that HA from it lasts 6-9 months as it gets into the tissue, for me this is a filler if it stays even it doesn’t add visible volume, but it added volume in my case, i think the whole concept is misleading and if I knew better i would not get it on the first place
Zdecydowalam się tylko na zabiegi podgrzewające,hialuronidazę mi odradzano
Dominika1991: did you go for dissolving with hylase and it didn’t help you mean?
Niestety malo co pomogły zabiegi ,odpuściłam i jedynie co mi teraz pomaga to upływający czas. Według informacji preparat zniknie w grudniu tego roku
DOKO, how did you decide at the end to solve it? Did someone go to Dr. Wasiluk for recommendation?
Kajak 99 jak zamierzasz usunąć ten preparat ? Ja jestem po trzeciej serii Zafiro jest ciupkw lepiej liczę ze po kolejnym trzech zejdzie ten Polik nadmuchany :(
kochane, a co polecicie dla osoby w wieku 31 lat, która chce mieć bardziej "promienna, błyszcząca" buzie, ale bez wypełnienia. Ot może i "kaprys"? Przeraziły mnie recenzje!
Anonim
Lekarz pierwszego kontaktu, alergolog, dermatolog, to musi być lekarz, który stwierdzi, czy jest taka potrzeba. Taki zastrzyk nie jest obojętny dla organizmu i nie robi się go na życzenie. Chociaż prywatnie, w Polsce to nie wiem jak jest.
A gdzie wykonam taki zastrzyk na alergie ?
Anonim
To zależy jak bardzo mocny jest odczyn alergiczny- można wziąć cetyryzyne z apteki, albo pójść do lekarza po coś mocniejszego włącznie z pojedynczym zastrzykiem sterydowym, bo tu nie widzę sensu hialuronidazy - szkoda własnego kwasu, bo też się zniszczy, a ten sam zejdzie. Buzię należy smarować kremem pozabiegowym z Apis, polecam krem żel, bardzo delikatny, można, a nawet powinno, żel z arniki z Flosleka lub innej firmy. Powinno pomóc przy obrzęku.
KasiaCzech1 a co w przypadku alergii? bierze się jakieś leki czy tylko pozostaje usunięcie preparatu?
Zapytanie do LKx bo i Ona ma obrzęk buzi więc może faktycznie to wina też alergii
Anonim
Nie mam żadnej alergii. Przy alergii jest obrzęk, zaczerwienienie, bolesność. Ja mam gładką, czystą, świeżą, nawilżoną skórę.
A jesteś pewna że to nie alergia dodatkowo napulchnia Twoją buzię? U mnie z miesiąca na miesiąc jest obrzęk ale mniejszy, jakby przez mniejszą ilość preparatu tak stało się u mnie.
Anonim
Nie ma takiej możliwości. Generalnie jest taka zasada, że jak nie jesteś do czegoś przekonana, to tego nie rób. Bo potem się to tak kończy. Proponuję teraz przez najbliższe parę lat nic ingerencyjnego nie robić. Cokolwiek po tym profhilo jest, zejdzie. Mamy własną hialuronidazę, organizm wraz z wiekiem usunie, w niektórych miejscach więcej lub mniej, tkankę tłuszczową, kolagen, hialuron, nastąpi zanik kości, np. oczodołu. Skóra zwiotczeje. Wtedy nie będziesz widzieć śladu po tym zabiegu. Powodzenia.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.