Dzień dobry. Trzy tygodnie temu miałam wykonany zabieg wypełniania policzków. Od pierwszego dnia czułam dyskomfort w jednym oku. Niestety sytuacja nie ulega poprawie, rzesy górne jakby się sklejały z dolnymi i mocno drażnią. Jaka może być tego przyczyna?
Dziękuję za odpowiedzi,.
Niestety trafiłam do gabinetu, w którym Pani wykonujaca zabieg nie chciała nic słyszeć o powikłaniach.
Twierdziła że draznienie oka i późniejszy lekki ból policzka to nie jej sprawa.
Skończyło się na wizycie w innym miejscu,, usg wykazało zwłóknienia.
Lekarz zalecił masaż.
Nie wiem czy już kiedykolwiek zdecyduję się na podobny zabieg..
Dzień dobry. Możliwe, że doszło do obrzęku lub przemieszczenia wypełniacza, co wpływa na pracę mięśnia okrężnego oka. Może to powodować podrażnienie i uczucie sklejania się powiek. Warto skonsultować się z lekarzem medycyny estetycznej lub okulistą, trzeba obejrzeć ten obszar i wykluczyć powikłania.
Witam trzeba bardzo ostrożnie wykonywać zabieg w okolicy doliny łez gdyż jeżeli poda się za dużo kwasu hialuronowego w tym obszarze może dojść do naciskania nerwów Co może spowodować taki właśnie dyskomfort do momentu aż nie zostanie rozpuszczony ten kwas będzie pani odczuwała takie efekty uboczne. Jednak przede wszystkim sugeruję uda ci z powrotem do gabinetu aby zasięgnąć informacji od osoby która wykonywała ten zabieg bo nie powinno być takich efektów ubocznych po zabiegu
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.