Dzień dobry. Jestem 2 tyg. po zabiegu rf mikroigłowej na twarz. Moja skóra pod oczami wygląda gorzej. Jak to jest z tym zabiegiem? Czy te złe skutki są odwracalne? Decydować się na drugi zabieg? Jestem namawiana przez lekarza, ale chyba już mu nie wierzę. To mój pierwszy zabieg z zakresu medycyny estetycznej i skutecznie mnie zniechęcił do robienia czegokolwiek.
Pani nuizo mogę się z panią skontaktować prywatnie?
Dzien dobry, mam nieco inny problem związany z powikłaniami po rf mikroigłowej. Na mojej twarzy pojawiło się mnóstwo świeżych śladów, blizn, wglebien. Kosmetolog twierdzi że nie mogą one być spowodowane zabiegiem a ja jestem o tym przekonana. Struktura skory jest nierowna i wygląda dużo gorzej niż wcześniej. Czy ktoś miał podobna sytuację?
Minęło trochę czasu od kiedy napisałaś ten wątek, czy skóra doszła do siebie? Czy jakoś próbowałaś to naprawić? Ponieważ jestem sama w takiej sytuacji chętnie wysłucham osoby która tez przez taki problem przechodziła/ przechodzi.
Dzień dobry, mam podobny problem, mi również nikt nie odpisał… podejrzewam że lekarze nie chcą poruszać tematu ryzyka powikłań rf i promują tą metodę jak bardzo bezpieczną. Również zostałam sama ze skutkami zrujnowania twarzy za które sama zapłaciłam.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.