Dzień dobry. Powiększałam ostatnio usta oraz podbródek kwasem hialuronowym około 2 lata temu w gabinecie lekarskim, kilkukrotnie. (Ok. 5 lat temu był 1 zabieg 0,5 ml w usta później 1 ml i podbródek 1 ml). Kiedy łapie mnie mocna infekcja, usta oraz broda zaczynają mi puchnąć i strasznie boleć. Aktualnie jestem po ostatniej dawcę szczepionki przeciwko COVID-19, gdzie odpowiedź immunologiczna była tak spora, że dostałam gorączki dreszczy itp… Po 12h spuchły mi usta i doszła broda. Mój lekarz przepisał mi Dexaven i Clematisem domięśniowo. Niestety nie podejmie się usuwania kwasu… Drodzy specjaliści, co powinnam zrobić? Czy to biofilm? Usunąć i już nigdy nie wstrzykiwać kwasu? Kwas hialuronowy użyty to Restylane, w załączniku przesyłam aktualnie zdjęcie. Uprzejmie proszę o rade.
Chcę tylko zaznaczyć, że przeraża mnie to, że po takim czasie, jak na przysłowiowy „ruski rok” łapię infekcję, pojawia mi się taka opuchlizna...
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.