Rekonwalescencja i zwolnienie lekarskie po operacji piersi

Anonim
Mango82
Użytkownik wyróżniony
Głogów · Utworzono: 21 sie 2022 · Ostatnia odpowiedź 9 wrz 2022

Niebawem i ja stanę się posiadaczką nowego biustu 😁 Jestem osobą aktywną zawodowo i zastanawiam się na jaki czas powinnam wziąć zwolnienie lekarskie. Praca biurowa i w terenie. Ile Wy brałyście zwolnienia z pracy?

18 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    opiumkate
    9 wrz 2022
    Najlepszy komentarz

Nie ma co sugerować się innymi, bo u każdego rekonwalescencja będzie przebiegać inaczej. U mnie było ciężko. Bez pomocy narzeczonego nie byłabym w stanie wstać z łóżka ani nic wokół siebie zrobić. Przez jakieś 1,5 miesiąca bardzo się oszczędzałam, niczego nie dźwigałam, nie sprzątałam, nie podnosiłam rąk itp. Ale wiem że są osoby co już po tygodniu są jak nowe 😃 nic ich nie boli, są w pełni sprawne. Więc to jest naprawdę różnie.

• Anonim
    Ardnas
    8 wrz 2022

DianaWG obecnie jestem 10 dni po operacji. Tabletki przeciwbólowe i przeciwzapalne biorę na noc bo bardzo bolą mnie plecy śpiąc tylko na nich :/
    Mam dwójkę dzieci (3 latka i 2 latka) i powiem Ci, że gdyby nie bardzo duża pomoc męża nie dałabym rady. Nie dźwigam ich, nie wkładam/wyjmuje z łóżeczek. Uważam, że w pierwszych dniach potrzebna będzie pomoc.

• Anonim
    DianaWG
    Użytkownik wyróżniony
    8 wrz 2022

Hej dziewczyny idę na operacje 12 września. Jak długo brałyście leki przeciwbólowe i jak przebiegała u Was rekonwalescencja? Pytam bo mam roczne dziecko i zastanawiam się jak szybko będę mogła się nim w pełni zajmować. Wiem, że nie można dźwigać, mój maluch na szczęście już chodzi. Najbardziej boję się bólu i spania na plecach. Dajcie znać jak to jest ?

• Anonim
    Mango82
    Użytkownik wyróżniony
    6 wrz 2022

Opiumkate ja akurat mam do wykorzystania dodatkowy urlop, który muszę wybrać, ale gdym go nie miała to oczywiście doktor bez problemu wypisałby zwolnienie na tyle ile bym potrzebowała 😉

• Anonim
    opiumkate
    6 wrz 2022

Po co wykorzystujecie urlop na rekonwalescencję? Przecież lekarz który robi operacje powinien wam wystawić L4

• Anonim
    Mango82
    Użytkownik wyróżniony
    4 wrz 2022

Ardmas zapraszam Cię do wątku Powiększanie piersi wrzesień/październik 2022 tam wszystko na bieżąco, a Ty prawie wrześniowa więc będzie fajnie się wymieniać na świeżo informacjami 😄

• Anonim
    Ardnas
    4 wrz 2022

A gdzie operacja? Decyzja o wielkości implantów podjęta? :)

• Anonim
    Mango82
    Użytkownik wyróżniony
    4 wrz 2022

Ja ma 7 października i tak sobie kalkuluje jak to rozegrać bo mam jeszcze 2 tyg urlopu do wybrania i chciałam to połączyć ze zwolnieniem, aby spokojnie wrócić do pracy już w miarę dobrej kondycji. I tak sobie zaplanowałam, żeby wrócić 14 listopada 😁

• Anonim
    Ardnas
    4 wrz 2022

Mango82 A Ty już po operacji? Ja miałam 29go w Czechach, a L4 dostałam na razie na 2 tygodnie od lekarza rodzinnego.

• Anonim
    Mikka
    24 sie 2022

Ja po 10 dniach od operacji głównie jeżdżę swoim manualem bo mąż częściej poza domem.
    Nie jest źle, przy wrzucaniu jedynki jedynie odczuwałam dyskomfort pierwszego dnia, drugiego już bez problemu śmigałam.

• Anonim
    Mango82
    Użytkownik wyróżniony
    24 sie 2022

Ja po powrocie do pracy muszę już jeździć autem bo dojeżdżam do pracy, a nie mam automata. Więc chyba jednak skuszę się na połączenie urlopu 2 tyg + zwolnienie na 2-3 tyg, aby bez stresu wrócić do pracy.

• Anonim
    Gabrielle
    23 sie 2022

Ja miałam 1,5 tyg urlopu a potem tydzień zdalnej i to mi wystarczyło. Ale prace mam typowo biurową bez prowadzenia auta. Pytanie na ile możesz sobie pozwolić bez nieprzyjemności ze strony pracodawcy

• Anonim
    opiumkate
    23 sie 2022

5 tygodni, praca biurowa przed komputerem. Najpierw wzięłam na 3 i myślałam, że to wystarczy, ale nadal dosyć mocno mnie bolało i nie byłabym w stanie jechać samochodem.

• Anonim
    Fuancy
    23 sie 2022

Ja po 2 tygodniach już jestem w stanie funkcjonować normalnie, ciężko jest podnieść ręce prosto nad głowę i długie spacery męczą plecy, ale przy komputerze nie ma problemu siedzieć :)

• Anonim
    Mango82
    Użytkownik wyróżniony
    22 sie 2022

Lekarz powiedział, że bez problemu wypisze zwolnienie. Planuje wziąć 2 tyg zwolnienia i 2 tyg urlopu. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie trzeba będzie więcej zwolnienia 😁

• Anonim
    Monia85
    Użytkownik wyróżniony
    22 sie 2022

Mango82 z tego co się zorientowałam to bywają sytuacje że chirurdzy nie wystawiają zwolnień co mnie bardzo zdziwiło🤔a jak wystawiają to 3-4 tyg max. Ale można poprosić ewentualnie lekarza rodzinnego o przedłużenie.

• Anonim
    Mango82
    Użytkownik wyróżniony
    22 sie 2022

Ja tak rozważam 4-6 tyg. żeby wszystko ładnie się zagoiło, usadowiło.

• Anonim
    Mikka
    21 sie 2022

Biust robiłam w urlopie, zaraz minie dwa tygodnie i wracam.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać