Dzień dobry. Ostatnio zdałam podobne pytanie, ale nie uzyskałam satysfakcjonującej odpowiedzi. Czy istnieje możliwość, żeby piersi naturalnie rozstawione na 2cm mogły zostać zbliżone na odległość 0,5cm-1cm. U niektórych „rozebranych”pan w internecie widzę taki efekt i wg mnie to decyduje o zadowalającym efekcie powiększania. U mnie szerokość implantu to 12cm. Jestem po konsultacji z chirurgami- jeden stwierdził, ze nie można, drugi, że można, ale może uszkodzić mięsień piersiowy i ze względu na pracę w laboratorium nie jest to dobry pomysł. Nie wiem co mam o tym myśleć, nie rozumiem tych rozbieznosci. Jak może się przekładać powikłanie przy zbliżaniu (uszkodzenie mięśnia?) na efekt pooperacyjny oraz moja pracę? W planach jest Motiva Demi, chce mieć pełne, zbliżone do siebie piersi
No niestety można zrobić zbliżone piersi., ale trzeba naciać mięsień, który jest scalony z mostkiem po jakimś czasie może nastąpić symastia, co nie jest ładne.
Nie jestem ekspertem, ale uszkodzenie mięśnia, a dokładniej jego przyczepu może doprowadzić do późniejszego przemieszczenia implantu i symmastii. Każdej z nas chirurg wylicza optymalną wielkość implantów, bazując na warunkach przedoperacyjnych i przy szeroko rozstawionych piersiach wyjściowo ciężko jest bezpiecznie uzyskać efekt bardzo zbliżonych do siebie piersi. Może skoro opinie dwóch lekarzy, u których byłaś, się wzajemnie wykluczają, to powinnaś zasięgnąć opinii trzeciego? Załączam grafikę ilustrującą opisane powikłanie :)
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.