Żałuję swojej operacji piersi

Anonim
Sandinawa
Kraków · Utworzono: 4 wrz 2023 · Ostatnia odpowiedź 27 mar 2025

Jestem 4 dni po zabiegu powiększania biustu i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Jestem strasznie nieszczęśliwa od samego poczatku, piersi wydają się za duże, ogromny dyskomfort, ogromny Stach i niepokój przed kolejnymi tygodniami. Nic nie mogę zrobić, czuję się obolała i ograniczona ze wszystkim. Tak bardzo chciałabym wyjść z domu i iść do pracy. Czuję się paskudnie ze sobą, czuję, że się okaleczylam i skrzywdziłam swoje ciało. Mam dziwne dreszcze i mrowienie w całej głowie, nie mogę się na niczym skupić, nie przyswajam nawet dialogów w filmach, tak strasznie żałuję tego co zrobiłam i straconych pieniędzy. Czy ktoś też miał stany depresyjne po operacji? Kiedy wreszcie można będzie je wyciągnąć? Czuję się jak w klatce, tak bardzo chciałabym być znowu wolna, bez tych kamieni...

57 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    jemtruskawki
    27 mar 2025

Post jest z 2023 roku ;)

• Anonim
    Mar40
    5 mar 2025

#Sandinawa#

Też jestem 8 dni po zabiegu piersi.
    Jak się czujesz ? Może wymienimy się swoimi zdjęciami i odczuciami na priv ?

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    21 lut 2025
    Najlepszy komentarz

Ja z kolei kocham moje nowe piersi ☺️❤️❤️❤️ nie wyobrażam sobie, że mogłabym być płaska, jak wcześniej, ale ja zrobiłam sobie naturalne piersi, dobrane do mojej drobnej sylwetki, więc jest to zwykle 75B. Bez przerysowania, bez sztucznego efektu.
    Moja najlepsza decyzja w życiu.

• Anonim
    Ola31
    17 lut 2025

Implant 325 hp cc mentor.
    Nie wiem, chyba mnie przeraził wygląd zaraz po i ból… psychicznie nie byłam gotowa na zmiany. Jest coraz lepiej goją się

• Anonim
    LizaRiedel
    Użytkownik wyróżniony
    17 lut 2025

Tak chetnie napisze odpowiem ci tylko tutaj zeby kazdy widzial dlaczego jest na tych forach tu tak duzo zadowolonych a tak malo niezadowolonych. Na tych forach mamy kobiety ktore dopiero zamierzaja zrobic piersi albo dopiero co zrobily, zadko kiedy mamy tu kobiety po 5-10 latach gdzie najczesciej zaczynaja sie problemy. Czesto kobiety nie widza zdrowotnych problemow odrazu i przedewszystkim nie lacza je z implantami. Na fb sa fora BII i w ameryce gdzie implanty juz sa wkladane z 40 lat jest tyle kobiet ktore naprawde na wlasnej skorze opowiadaja co sie z ich zdrowiem stalo.

• Anonim
    Ani7
    16 lut 2025

LizaRiedel -ja na pewno się nie złoszczę…każdy taki ważny wpis może komuś pomóc podjąć słuszną decyzję. W moim przypadku, gdzie niby jestem zdecydowana, ale nie do końca ciagle szukam jakiś info. Niestety, ale na forum tutaj to może 10% kobiet jest niezadowolona, a reszta to kobiet zadowolonych. Możesz do mnie napisać. Byłabym mega wdzięczna na

• Anonim
    LizaRiedel
    Użytkownik wyróżniony
    16 lut 2025

Implanty mialam 400cc i po 8 miesiacach zmniejszylam na 350cc bo wydawaly sie za duze i zaluje tylko ze wtedy ich nie wyjelam calkiem, po wymianie byly super i wygladaly pieknie ale niestety zaczel czuc sie nie dobrze zdrowotnie i wglebilam sie w temat implantow niestety jak chcialam je zrobic tylko estetyczne rzeczy wychodzily mi w wyszukiwarce ale jak zaczelam wglebiac sie w tematy zdrowotne zwiazane z implantem az mi sie slabo robilo. Chcialam tylko poczekac zeby nie robic za szybko nastepnej operacji i mam 3 dzieci wiec potrzbeowalam zeby mama mi pomogla po zabiegu wyjecia nadeszla zima i zaczelam korzystac ze spa i wtedy odrazu zdrowie sie pogorszylo jeszcze szybciej i w 2 miesiace stracilam 70% wlosow, bole w calym ciele , zaczerwirnirnia suche oczy itd. Przyspieszylam operacje jak sie najszybciej dalo i teraz odrazu czuje roznice. Ale przez ten rok cierpienia duzo sie nauczylam. Tego ze bycie kobieta nie definijuja piersi i jak wazne jest kochac sie taka jaka nas stworzyl Bog. Implanty to 40 jak noe wiecej toxnyn ktore po malu wchodza do naszego organizmu i predzej czy pozniej odbije sie to na zdrowiu. Jesli organizm jest silny bedzie dluzej walczyl a obiawy sa czasem tak nie zwiazane z implantem ze duzo z nas nawet nie wpadnie na to ze to od tego. Moje wyniki krwi byly super ale wykazalo chorobe immunologiczna ktorej przed implantem nie mialam i watroba byla w zlym stanie a teraz po 4 tyg. Zrobilam badania i jest juz lepiej. Wlosy mialam do pasa teraz za ucho i bylam teraz u specjalisty ktory odrazu powiedzial ze wyniki na sylikon sa wysokie i wlosy potrzebuja tyle vitamin i protein najszybciej sie poddaly i potrzebuje okolo 6 miesiecy i powinny zaczac rosnac. I prosze nie zloscie sie teraz na mnie dziewczyny ze tak napisalam zycze wam jak najlepiej ale w polsce za malo mowi sie o skotkach ubocznych . Poznalam teraz osobiscie 3 inne kobiety z jeszcze gorszymi symptomami nie mowiac o tym ile nas jest na roznych forach BII. 🤗

• Anonim
    Ani7
    15 lut 2025

LizaRiedel-możesz napisać jaki miałaś rozmiar implantu? Czy on został źle dobrany do twojej budowy i się przyczynilo do Twojej niechęci do nich? Czy po prostu okropnie się czułaś?

• Anonim
    LizaRiedel
    Użytkownik wyróżniony
    14 lut 2025

Ja usunelam i to jest najlepsza decyzja jaka podjelam! Teraz dopiero doceniam moje wlasne piekne malutkie piersi! A dowiadujac sie wiecej o tym jak toxyczne sa implanty wogole nie zaluje! Tylko wydanych pieniadzy😂 jestem 5 tyg. po wyjeciu en bloc. Niektore wyjmuja juz po 3 tyg. Jak cialo odrzucilo implant ale ogolnie jesli to tylko ze wzgledu estetyki to przynajmniej 3 miesiace bym poczekala. Ja sluchalam innych i wyjelam po roku zaluje bardzo ze nie wczesniej wyjelam.

• Anonim
    Ola31
    14 lut 2025

Dodam tylko, że jestem na mocnych lekach uspokajających… nie wiem może to była zła decyzja z biustem, że tak teraz reaguje

• Anonim
    Ola31
    14 lut 2025

Czy można tak od razu je usunąć? Bardzo intensywnie o tym myślę.

• Anonim
    Ola31
    14 lut 2025

Cześć
    Jestem tydzień po operacji piersi implant 325 hp cc
    Startowałam z małego B i chętnie bym wróciła do swoich naturalnych 😥
    Mam problem z akceptacja tego co sobie zrobiłam i w ogóle

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    15 paź 2024

To stan przejściowy.
    Gdy ból minie i piersi będą piękne to będziesz uważać, że to była Twoja najlepsza decyzja w życiu.

• Anonim
    Agniechach123
    18 mar 2024

Witaj Sandinawa..
    Ja też jestem po operacji biustu, z tym, że szukając kliniki wybrałam taką gdzie jest możliwość wizualizacji przed i po.. nie wyobrażam sobie zrobić piersi tylko na podstawie "wypchania " biustonosza implantami.. lekarz dobrał mi rozmiar implantu odpowiedni do mojej budowy ciała i co ważne aby piersi wyglądały jak najbardziej naturalnie.. fakt do tygodnia po operacji mój stan fizyczny i psychiczny był kiepski nawet bardzo... potem było coraz lepiej.. jest już 4 tygodnie po operacji i pomimo, że jeszcze piersi są opuchnięte to wiem, że rozmiar jest dobrany idealnie.. moim zdaniem naprawdę BARDZO ważny jest wybór operatora i wizualizacja bo jesteś w stanie określić czy będzie Ci się to podobało czy nie..

• Anonim
    malinka15
    18 mar 2024

Magos,
    455 ml okrągłe wysoki profil mentor.

• Anonim
    LizaRiedel
    Użytkownik wyróżniony
    17 mar 2024

Adzip a ile czasu je mialas i jakie?

• Anonim
    Magos
    Użytkownik wyróżniony
    16 mar 2024

Malinka jaki masz rozmiar?

• Anonim
    malinka15
    16 mar 2024

Ja mam wyrzuty sumienia, że nie wzięłam większych implantów.

• Anonim
    Adzip
    12 mar 2024

Doskonale Cię rozumiem, miałam identyczne odczucia
    Jestem po usunięciu implantów, nigdy ich nie zaakceptowałam
    Jedyne czego żałuję,to, to ze nie usunęłam ich od razu po operacji

• Anonim
    LizaRiedel
    Użytkownik wyróżniony
    10 lut 2024

Czesc dziewczyny chcialam sie podzielic moja sytuacja bo tez czesto slyszalam komentarze ze sie przyzwyczaje :-) Jestem 1,5 roku po operacji i za 4 dni bede miala zmniejszanie:-) lekarz zdecydowal za mnie pomimo ze nie chcialam duzych wlozyl 400cc , startowalam z malutkim A po karmirniu 3 dzieci. Nigdy nie mialam piersi i prosilam o widoczne ale nie bardzo duze:-) wyszlo DD nie moglam sie przyzwyczaic nie bylo tak ze mialam depresje czy cos juz sie nawet z tym pogodzilam ale mam super lekarza i chcial zebym byla zadowolona i powiedzial mi ze wymieni. Bede robila 350cc nie moge wiecej bo nie chce tez zeby skora wisiala. Piersi chce miec ale nie takie ze odrazu widac ze zrobione chociaz zrobil pieknie nie powiemi wszyscy mowia ze pasuja do mnie ale ja poprostu widze tylko piersi. Jak mam obcisla bluzke to bardzo widac, przy luznej mniej. A ze zyje w cieplym kraju to ciagle te piersi mam tak troche odkryte i wole teraz wymienic uwazam ze ogolnie im mniejsze tym mniej problemu:-)

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać