Jestem 4 dni po zabiegu powiększania biustu i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Jestem strasznie nieszczęśliwa od samego poczatku, piersi wydają się za duże, ogromny dyskomfort, ogromny Stach i niepokój przed kolejnymi tygodniami. Nic nie mogę zrobić, czuję się obolała i ograniczona ze wszystkim. Tak bardzo chciałabym wyjść z domu i iść do pracy. Czuję się paskudnie ze sobą, czuję, że się okaleczylam i skrzywdziłam swoje ciało. Mam dziwne dreszcze i mrowienie w całej głowie, nie mogę się na niczym skupić, nie przyswajam nawet dialogów w filmach, tak strasznie żałuję tego co zrobiłam i straconych pieniędzy. Czy ktoś też miał stany depresyjne po operacji? Kiedy wreszcie można będzie je wyciągnąć? Czuję się jak w klatce, tak bardzo chciałabym być znowu wolna, bez tych kamieni...
LizaRiedel, dziękuję. Ja sie codziennie budzę mając nadzieję że to koszmarny sen ale niestety. Mam dokładnie to samo odczucie co Ty , zrozumiałam jakie miałam ładne ciało którego ani razu nie byłam w stanie docenić tylko torturowałam swoją głowę „ideałami” z Instagrama. Teraz nie pozwolę już nikomu nawet sobie powiedzieć złego słowa o sobie i ciele że czegoś mi brakuje to spadł na mnie kubeł wody co jest ważniejsze w życiu codziennym. Odebrałam sobie 100% zdrowie i sprawność jaką miałam podeszłam bardzo lekkomyślnie do tego.
Jestem przekonana że chce je usunąć także jak tylko lekarz po zbadaniu da mi zielone światło to odrazu się decyzuje.
Czy mogłabyś napisać dane lekarza ? Na Internecie AL znalazło mi parę wypowiedzi kobiet które były w podobnej sytuacji i ich cialo wróciło do zbliżonego efektu może to zwykle AL ale ratuje mi trochę nastrój dając nadzieję.
Trochę myślę że „zniszczyłam” sobie ciało ale naprawiłam głowę. I właśnie tak chcę o tym myśleć że odzyskałam coś ważniejszego czyli dobre zdanie o samej sobie.
Gdybym miała przy swoim boku partnera który kochałby mnie taką jaką byłam pewnie nawet bym o tym nie myślała i to chyba bóli najbardziej że nie zrobiłam tego w pełni dla siebie. A teraz ? Wolę zostać sama ale w zgodnie z tym co czuję i swoją intuicją że robię dobrze niż obawy że zasponsoruje sobie więcej blizn…
Winogronko90
Cześć powiem ci o moim doświadczeniu i może to cię trochę pocieszy ja zawsze miałam małe piersi karmiłam trójkę dzieci , Dr też polecił mi 400 cc po tym jak wszystko się zagoiło od razu czułam się nieswojo i implanty zmieniłam po roku na 350 cc. Niestety u mnie wystąpiły inne komplikacje nie wiem czy cię to interesuje ale byłam w ogromnym bólu wiedziałam że nie mogę zostawić implantu w środku ale nie chciałam żeby usunął je ten sam chirurg ze względu na to że nie wierzył mi i nie wiedział co jest nie tak do tego nie chciał usunąć tkanki obronnej która powstaje naokoło implantu dla mnie to było bardzo ważne bo tam najwięcej jest toxn. Nie chciałam również liftu powiedziałam że mam małe piersi i nie chciałam jeszcze więcej usuwać znalazłam lekarza który nie mogłam bym chyba wygladac lepiej i być szczęśliesz. Moje piersi wyglądają lepiej niż przed pierwszą operacją a rany praktycznie nie widać. Lekarz zrobił u mnie lift horizontalny Tzn. usunął trochę skórę dokładnie tam gdzie wcześniej była rana to nie jest standardowa procedura i nie każdy lekarz to umie ale mój zrobił to idealnie akurat usunął to co potrzebowałam. Jedyne co to gojenie się po wyjęciu jest gorsze niż po włożeniu i potrzebowałam paru miesięcy i prawie 2 lata żeby mój mięsień się zagoi. Jedyne pozytywne z tej operacji powiem ci szczerze jest że teraz doceniam to co miałam i bardziej doceniam moje piersi. Tak czasem patrząc na zdjęcia trochę mi smutno bo ja miałam naprawdę dobrze zrobione jeśli chodzi o wygląd ale nie warte jest tego co przeszlam przez te dwa lata I tego co dowiedziałam się one potrafią zrobić w zdrowym ciele a nie mowiac juz o chorym! Mam nadzieję że trochę dodałam ci otuchy że naprawdę możesz jeszcze wyglądać tak jak wcześniej jeśli jesteś młoda to w ogóle się tym nie martw wszystko ładnie się ułoży tak jak było ważne jest żebyś teraz wzięła dobrego chirurga.
Winogronko90, współczuję Ci . Bylam na jednej konsultacji gdzie lekarz tez chcial mi wsadzić 404ml i na przymiarce juz wiedzialam, ze to za duze. Jestem drobna 160cm, 50kg. Jak mi powiedziałam, ze sa za duze to on stwierdził, ze jeszcze nikt mu z pacjentek nie przyszedł z reklamacją, ze sa za duze . Więcej juz do niego nie poszłam. Wiem ze piersi układają sie do roku wiec dałabym sobie czas , bo miesiac po operacji to jest jeszcze obrzęk, daj sobie czas
Hej, wypowiadałam się już na innym temacie ale dziewczyny chce usunąć implanty które robiłam miesiąc temu w Czechach, jestem przerażona i załamana tym jak wygląda efekt, mam 74cm pod biustem lekarz zapewniał że idealny rozmiar będzie to 400cc motiva full projekcja, efekt kolosalne piersi przy kościstej sylwetce?
Chce się ich pozbyć jak najszybciej, ciężko goiły mi się rany wokół sutka mam już bardzo widoczną bliznę, schodzą jakoś na boki są tak nienaturalnie odstające a lekarz ? Bardzo opryskliwy ignorował moje pytania więc skorzystałam z konsultacji u innego chirurga który pomógł zagoić się raną oraz potwierdził obawy że implant jest zbyt duży dlatego rany tak ciężka się goją.
Tęsknię za swoim ciałem jestem świadoma że już nieodwracalnie odebrałam coś pięknego co było może malutkie drobne ale moje :(
chce usunąć implant po 3 miesiącach nie robiąc liftingu chcę dać szanse na możliwość maksymalnego obkurczenia sie tkanek ale zastanawiam sie na ile jest to możliwe, w internecie prognozy są optymistyczne z uwagi że nigdy nie karmiłam i nie mam rozstępów, ale mimo to Idę do psychiatry ponieważ nie potrafię poradzić sobie z widokiem wpadam w jakąś panikę. Dołączam zdjęcie byście mogły zobaczyć efekt.
Najgorsze jest to że miałam wątpliwości co do zabiegu im było bliżej ale za to mój partner był podekscytowany:((
Żałuję że nie posłuchałam swojej intuicji :(
Moja koleżanka miał zabieg powiększania biustu i nie wygląda to dobrze. Na moje oko zbyt duża przerwa między piersiami jakby rozjechały sie na boki. Porównywaliśmy zdjęcia w internecie i tak to często wygląda a na starość jeszcze gorzej. Czy ktoś wie czemu to tak jest że piersi nie schodzą się do siebie naturalnie tylko taka duża przerwa ?. Po drugie ja tez myślałam o zabiegu jednak udało mi się powiększyć piersi tabletkami. Brałam przez 4 miesiące i efekt jest naprawdę pozytywnie zaskakujący. Jedyny minus to nie można stosować antykoncepcji hormonalnej podczas brania bo te tabletki działa na estrogeny i antykoncepcja może zawieść.
Ludzie nie wciskajcie tu tych tabletek i nie żerujcie na kompleksach. Żadne tabletki nie powiększą biustu, zatrzymają ci na chwilę wodę, tak jak np przed okresem. Ja też mam wtedy cycki rozmiar większe, przez tydzień 😂😂😂
Dziewczyny operacje plastyczne.... to nie jest zwykła zabawa. Sama sie nad tym zastanawiałam ale postanowiłam zrezygnować. Implanty może nie sa takie drogie ale operacja może mieć bardzo wiele efektów ubocznych . .W internecie na forach czy na stronach jest bardzo wiele tematów pisanych przez dziewczyny, które poddały się własnie takim zabiegom i obecnie ząłują bo maja duże problemy. Piersi robią się twarde, są zakażenia. I to wcale nie jest takie rzadkie bo wystepuje w dużym procencie. Implant może pęknąc. No inie jest to na zawsze bo po jakims czasie trzeba wymienić implant. Sama równiez nie jestem obficie obdarzona oraz miałam bardzo duże kompleksy. Zdecydowałam się na kurację tabletkami i powiem Wam,ze była to bardzo dobra decyzja. Tabletki są o wiele mniej inwazyjne. Brałam Perfect Bust. Poczytałam sobie opinie, było wiele pozytywnych tak więc pomyślałam sobie,ze czemu by sobie ich nie wypróbować. Efekt bardzo dobry, czuję się o wiele lepiej. Biust jest wiekszy o 1 rozmiar i o wiele jędrniejszy.
Nie zmniejsza sie! Sama brałam te tabletki prawie rok temu i miałam podobne obawy bo myślałam, ze biust się zmniejszy ale nie zmniejszyl się, na co oczywiscie nie narzekam.Tylko trzeba brać systematycznie no i nie byc zaskoczonym jak nie ma efektu po przyjmowaniu tabletek w pierwszym miesiącu. W pierwszym miesiącu odczuwalam jedynie lekką wrażliwosc biustu a i nie jestem pewna czy nie było to przypadkiem spowodowane po prostu cyklem miesięcznym. A i wspomagalam sie jeszcze serum perfect bust. Ponoc warto kupić bo zapobiega rozstępom.
No właśnie jest i jestem zdziwiona bo traktowałam te tabletki wcześniej jedynie jako placebo i w sumie nie sądziłam, że będzie jakikolwiek efekt a tutaj miła niespodzianka bo efekt jest. Ciekawi mnie jednak jak to będzie jak zaprzestanę tabletek bo obawiam sie, że moze być tak,ze efekt jest jak tylko bierze się tabletki ale jak się je przestaje brać to zanika.Jak na razie uzyskałam powiększenie jeden rozmiar.
I co, jest efekt?
Brałam, zresztą nadal biorę. Konkretnie perfect bust. Jak na razie jestem zadowolona.
Depresja a, gdyby te tabletki działały to nikt by operacji za 20.000 nie robił.
Nie działają. To jest niemożliwe
Oj to sama raczej się takie zabiegi nie zdecyduję. Jakby to szlo w setki złotych to może i tak, ale z tego co widzę to idzie to w tysiące złotych, a dla mnie cos takiego jest raczej niemożliwe i nie zdecydowałabym sie na zainwestowanie takiej dużej kasy. Zastanawiałam się natomiast nad tabletkami. Widziałam, ze jest ich sporo na allegro i w sklepach. Oczywiście wszystkie tabletki zapewniają, ze biust się powiększy o kilka rozmiarów. I ciekawa jestem czy na forum ktoś czegoś takiego próbował.
Dziwne, ja tak nie miałam, ale może dlatego, że zawsze byłam płaska i tak bardzo chciałam mieć piersi.
Niemniej jednak czytałam o czymś takim, jak depresja po powiększaniu, która mija z czasem
Napisz proszę, co teraz u Ciebie słychać? Ja jestem 7 dni po i czuję to samo co Ty...
Napisz proszę, co teraz u Cidbie słychać???
Post jest z 2023 roku ;)
#Sandinawa#
Też jestem 8 dni po zabiegu piersi.
Jak się czujesz ? Może wymienimy się swoimi zdjęciami i odczuciami na priv ?
Ja z kolei kocham moje nowe piersi ☺️❤️❤️❤️ nie wyobrażam sobie, że mogłabym być płaska, jak wcześniej, ale ja zrobiłam sobie naturalne piersi, dobrane do mojej drobnej sylwetki, więc jest to zwykle 75B. Bez przerysowania, bez sztucznego efektu.
Moja najlepsza decyzja w życiu.
Implant 325 hp cc mentor.
Nie wiem, chyba mnie przeraził wygląd zaraz po i ból… psychicznie nie byłam gotowa na zmiany. Jest coraz lepiej goją się
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.