Za i przeciw implanty motivia

Anonim
Ani7
Białystok · Utworzono: 3 lis 2024 · Ostatnia odpowiedź 18 lis 2024

Czy jesteście zadowolone, z powiększania biustu? Czy drugi raz podjęłybyście tą samą decyzję? Czy po operacji miałyście depresje? Wcześniej byłam pewna swojej decyzji, teraz zaczynam się już zastanawiać czy odnajdę się z tym, że będę miała świadomość, że tam ciś jest sztucznego… dajcie proszę znać. Mam mały biust, chciałabym powiększyć bardzo naturalnie. Rozważam od 320-360 demi przy 173wzrostu 66kg.

9 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    18 lis 2024

Ani7 nie czytaj bo ja tez się zagnębiałam czytając. Ja podjęłam decyzje czekam tylko na potwierdzenie terminu operacji na luty i opłacam zaliczkę. Lekarz mnie uspokoił powiedział to co chciałam usłyszeć, że jemu powikłania się nie zdarzyły, że wątpi żeby na mnie trafiło. Że w Internecie piszą dużo, ale on mówiąc mi to opiera się na własnych umiejętnościach i doświadczeniu i żebym słuchała jego a nie karmiła się strachem z Internetu. Używa politech i pracuje na nich od kilkunastu lat i nie zdarzyła mu się nawet torebka na nich. Mega mnie to uspokoiło i jego podejście do mnie trafiło także ja spełniam swoje marzenia już niedługo..

• Anonim
    Ani7
    16 lis 2024

Smerfetka- byłby to styczeń. Ciągle rozważam, i jestem coraz bardziej przerażona😞Czytam ciągle i nie umiem podjąć tej jednej decyzji.

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    7 lis 2024

Ani7 , a jak podejmiesz decyzje to jak długo od podjęcia decyzji będziesz czekać na operacje jakie są terminy u Twojego lekarza?

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    7 lis 2024

Jadę dziś na konsultacje do jeszcze jednego Dr , którego rozważałam, bo ja biorę tylko pod uwagę Kraków, bo mam najbliżej . Byłam zapisana na konsultacje na koniec stycznia, bo już dawno się zapisałam i wydawał mi się termin odległy więc nastawiłam się na Dr Boligłowe, ale zwolnił się termin, bo ktoś zrezygnował i stwierdziłam raz się żyje może to znak jadę...a może to właśnie ten przy którym poczuje, że chce się oddać w jego ręce i to zrobić...

• Anonim
    Ani7
    6 lis 2024

Smerfetka- ja byłam u dwóch różnych chirurgów. Jeden kompletnie mnie nie przekonał do sobie, u niego czułam się na wizycie jakby przyszła zmierzyć buty i wychodząc już z podjętą decyzją, że je kupuje. Nie poczułem do niego wogle zaufania. Później natknąłem się na tą metodę endoskopową, czyli przez pachę i znalazłam klinikę w Warszawie, która to wykonuje. Lekarz pokazał mi się z dobrej strony, zupełnie inaczej niż wcześniejszy i jeśli zapadnie decyzja to będą robiła u dr Janusza Jaworowskiego.

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    6 lis 2024

Ja byłam w Uniestetice w Krakowie, ale nie zdecydowałam się i na razie nie zarezerwowałam terminu. Idę teraz do Dr Boligłowy z Krakowa. Chcę sobie porównać co czułam na wizycie tam, a co będę czuć tu i co mi zaproponuje Pan Dr. Dr Boligłowa robi metodą przez pachową i to też mnie bardzo motywuje by do Niego pójść, bo czytałąm ,że po tej metodzie szybciej dochodzi się do siebie. W Uniestetice była moja pierwsza konsultacja i zetknęłam się z tym szokiem z tymi ewentualnymi powikłąniami ,bo wiadomo każda klinika musi o ryzyku poinformować i wtedy obleciał mnie strach uświadomiłam sobie, że to poważna operacja, a nie takie hop i już mam cycuszki. Jestem ciekawa co zaproponuje mi Pan doktor i podejmę decyzję, ale dzięki pierwszej konsultacji w uniestetice nabrałam tez dużo świadomości jak to wszystko wygląda także nie wykluczam ,że tam wrócę się zapisać wszystko zależy od najbliższej wizyty i czy Pan dr wzbudzi u mnie zaufanie. A Ty jaka klinikę i lekarza wybrałaś?

• Anonim
    Perelka145
    Użytkownik wyróżniony
    5 lis 2024

Dziewczyny, nie patrzcie na to co kto mówi, bo ludziom nigdy się nie dogodzi. Najważniejsze żebyście Wy podjęły decyzję w zgodzie ze sobą. Mnie bardzo pomogła druga konsultacja u mojego lekarza, bo podczas pierwszej byłam tak podekscytowana, że zapomniałam zadać połowy pytań. I nie byłam tak doszkolona przez to forum. Lekarz mnie bardzo uspokoił. Teraz jak termin się zbliża, to oczywiście mam różne rozkminki, ale jestem dobrej myśli. Mam to szczęście, że 4 lata temu moja znajoma miała operację u tego samego lekarza, ale inną metodą. Efekt jest bardzo dobry, a ona twierdzi, że to była jedna z lepszych decyzji w jej życiu i to mi dodaje skrzydeł:)

• Anonim
    Ani7
    5 lis 2024

Smerfetka -rozumiemy się chyba doskonale w tej kwestii. Ja ciągle zwlekam z terminem i zaliczką, bo ciągle analizuje to czy robię słusznie. Też nie chce być taka na którą będą mówić, a to ta co cycki sobie zrobiła… najbardziej zamartwiam się żeby rozmiar był dobrze dobrany do mojej figury i mojej psychiki. Może to zabrzmi dziwnie, ale ja naprawdę nie chce mieć jakiś dużych piersi. Chce mieć naturalnie i zgodne ze mną. Mam dwie koleżanki, jedna ma już 10lat i czuję się świetnie. Powiedziała, że tuż po operacji siedziała i płakała, były wielkie i niekształtne. Spytałam czy żałuje, to powiedziała, że to była dobra decyzja. Druga ma 2lata, to jest też zadowolona. Obie nie miały żadnych komplikacji. A ty jaką klinikę wybrałaś?

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    5 lis 2024

Ani 7 nurtuje mnie dokładnie to samo pytanie a im więcej grzebię w necie tym bardziej się boję tej decyzji. Po pierwszej konsultacji nie umówiłam się na operacje że strachu a teraz jadę na inną konsultacje i po wizycie muszę zdecydować. Nie mam nikogo w swoim otoczeniu kogo mogłabym o to zapytać jak się czuje jak sprawują się np po kilku latach po 5 czy 8? A to mi nie pomaga podjąć decyzji. Mam te same obawy co ty. I boję się tego hejtu na moją osobę jak ktoś to rozplotkuje w moim otoczeniu. Myślę o naturalnym biuście mialam zawsze c a po karmieniach mi zanikły i mam takie zwisy. Zaproponowano mi około 330 i 360 bo asymetria motiva ergonomix i miały wyglądać naturalnie wypełnić biust by wrócił do świetności sprzed karmienia ale ludzie są podli i to też mnie blokuje psychicznie.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać