Wysoki profil piersi

Anonim
Inusia
Gdańsk · Utworzono: 7 cze 2025 · Ostatnia odpowiedź 12 cze 2025

Ostatnio byłam na konsultacji, cały czas miałam w głowie, że raczej będę chciała średni profil, ale chirurg polecił mi wysoki profil do mojego kształtu, bo moje naturalne piersi w ogóle nie są wypełnione od góry. Ostatecznie zgodziłam się na ten wysoki profil, implant okrągły, ale teraz czytam, że przy wysokim profilu jest większa szansa na bottoming out i stresuje się, że te piersi będą też wyglądały zbyt sztucznie z profilu mimo dość małych rozmiarów. Boję się, że patrząc od boku będą od góry się za bardzo odcinać.

Dziewczyny, jakbyście mogły, to proszę pokażcie mi swoje piersi z wysokim profilem od przodu i od boku i dajcie mi znać czy też się obawiałyście tego co ja.

Jeszcze myślę, czy nie porozmawiać z chirurgiem, ale z drugiej strony chcę mu zaufać, skoro mówił, że nic nie będzie odstawać i że tak będzie najlepiej…

4 komentarze

Reklama
  • Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    12 cze 2025
    Najlepszy komentarz

Moje 4.5mies po operacji. Okrągłe najwyższy profil polytech. Bardzo ładnie naturalnie wyszły. Nikt nie zauważył że powiększałam.

• Anonim
    Inusia
    8 cze 2025

No właśnie tego efektu piłki od boku boję się najbardziej. Co prawda ważę więcej niż ty Inka, bo ważę 65kg, ale mam prawie 180 wzrostu, więc jestem wysoka i dość szczupła.
    Chirurg obejrzał moje piersi i stwierdził, że będzie to najlepsze dla mojej budowy, ale nie jestem przekonana w 100%. Jak mu mówiłam, że boję się tego efektu, to mówił mi, że nie będzie takiej piłki przy metodzie pod mięsień i przy dość małych implantach.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    8 cze 2025

Poniżej wklejam ci zobrazowanie sytuacji.
    Pierwsze to anatomiczne.
    Drugie to okrągłe.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    8 cze 2025

Hej, 15 lat temu miałam okrągłe. Ważę 48 kg i jestem chuda.
    Okrągłe i wysoki profil to fatalne połączenie w przypadku, gdy jesteś drobna.
    Z przodu wyglądały okey, ale z boku był płaski obszar i nagle wybrzuszenie jakbym miała włożone piłki pod skórę.
    W bikini wyglądało to źle. W staniku też.
    Dlatego wymieniałam je na anatomiczne - one mają kształt łzy, czyli płynnie przechodzą od góry w dół.
    I szczupłym osobom to zalecam. No chyba, że masz tkankę tłuszczową to wtedy są szanse, że będzie to wyglądać tak, jak mówi lekarz.
    Tylko przy anatomicznych musisz mieć świadomość, że nie można uprawiać wysiłkowych sportów (ćwiczenia ze sztangą i inne, wymagane zaangażowania mięśni górnej części), bo anatomiczne mogą ci się przekręcić (rotacja) i wtedy tylko operacja, żeby je ustawić w prawidłowej pozycji.
    Okrągłe są bez tego problemu, bo nawet, gdy się przekręcą to i tak nadal są okrągłe z każdej strony.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać