Witam Jestem po operacji plastycznej piersi Po operacji bardzo zaczęły wypadac mi włosy (Bardziej niż po ciąży) i problemy na twarzy trądzik co wcześniej nie miałam z tym problemu.Myślałam ze to po narkozie taki efekt ale to już jest trzeci miesiąc i ten problem mi się utrzymuje. Co można z tym zrobić?
???dziękuje za cenną informację ?
Nie jestem pewna czy to stricte narkoza, bo problemy skórne zaczeły sie stopniowo miesiac po operacji i z biegiem czasu sie nasilaja. Co innego włosy, te faktycznie moga wypadac od narkozy, wzmożone wypadanie rozpoczelo sie ok. tydzien po operacji, ale w ogóle nie ulega poprawie
Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.
Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.
Mi włosy lecą już 3 miesiąc :-( jest dramat, jem witaminy stosuje odżywki ale to nic nie pomaga. Jeszcze trochę i łysa zostanę
czyli w zasadzie trudno powiedzieć czy to minie... w sensie, że rozwiązaniem na ten problem jest usunięcie implantu? zwłaszcza, że w moim przypadku zauważam nasilenie w stosunku do tego co było 1,5-2 miesiące temu
To może być od implantów, układ immunologiczny zareagował na ciało obce.
Po narkozie mogą wypadać włosy, ale o trądziku nie słyszałam ...
Tak, może to być reakcja organizmu na implanty,
Chyba nie uzyskamy odpowiedzi ?
Mam taki sam problem, utrzymujący się już ponad 3 miesiące od operacji. Dlatego dołączam się do pytania, czy możliwe, że jest to negatywna reakcja organizmu na implanty?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.