Wygląd piersi po powiększeniu

Anonim
Inka476
Użytkownik wyróżniony
Poznań · Utworzono: 21 wrz 2024 · Ostatnia odpowiedź 4 paź 2024

Hej. Jestem już ponad miesiąc od operacji powiększania piersi. Na początku była asymetria, ale teraz już jest prawie to wszystko wyrównane. Mam implanty anatomiczne. Wymieniałam po 15 latach (wcześniej miałam okrągłe), bo kształt piersi jakby się lekko zdeformował, a one same stały się twarde jak beton. Nie bolało mnie nic, ale ta twardość doprowadziła do tego, że zdecydowałam się na wymianę - w końcu technologia przez te 15 lat poszła do przodu. W każdym razie z anatomicznych jestem ZDECYDOWANIE BARDZIEJ ZADOWOLONA niż z okrągłych, które miałam wtedy. Jestem bardzo chuda, więc anatomiczne w naturalnym kształcie wyglądają y mnie NAPRAWDĘ NATURALNIE. Koleżanka, która jest w temacie mojej wymiany stwierdziła, że gdyby nie wiedziała, że mam implanty to w życiu by jej to nie przyszło do głowy, bo efekt nie daje skojarzeń, że coś było poprawiane 😋. Chodzi teraz o to, że te piersi są PIĘKNE, ALE GDY NIE MAM STANIKA. Gdy założę jakikolwiek to wygląda to średnio. Też tak ktoś z Was miał? Że nago jest obłęd, a w staniku normal tym nie ma efektu wow ?

25 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    4 paź 2024

Będzie dobrze.
    Może za pół tu zajrzysz, czyli luty/ marzec i wtedy napiszesz, czy wszystko już okey i czy są równe.

• Anonim
    Mania06
    3 paź 2024

Na blizny jeszcze nie stosowałam, nic oprócz masażu przy okazji piersi.
    Lewa już nie boli wraca do niej czucie.
    Widocznie za mocno się zmęczyłam dnia poprzedniego i chyba za ciasny biustonosz.
    Co na blizny to już będę ustalać z fizjo.
    Ja też mam wrażenie lewej większej, ale odrobinę. Piersi przed operacja też może były delikatnie innej pełności. W lewej też mam torbiele.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    2 paź 2024

Mania 06, super u Cb to wygląda 🥰🥰🥰🥰.
    Jak stosujesz te plastry❓
    Gdy nakleisz to rozmasowywujesz je jeszcze❓
    A jak Twoja lewa pierś ❓
    Ja raz stwierdzam, że wydaje mi się, że ta jedna jest nadal ciut większa a raz, że jest okey.
    Nie wiem, nawet je wymierzałam miarą (szerokość, odległości od do) i mają takie same, ale ta lewa wydaje mi się bardziej pełniejsza.
    Nawet pokazałam się mojej przyjaciółce, jako jedynej będącej w temacie (nikomu nie mówiłam, że będę robić piersi) i ona mówi, że dla niej są takie same i że mam schizę.
    Twoje są okey❓
    Co z Twoim bólem lewej strony ❓

• Anonim
    Mania06
    2 paź 2024

Pisałam i nie wiem czy poszło. Więc jeszcze raz.
    Wrzucę zdjęcie jak wyglądały pod zdjęciu plastra i teraz po prawie miesiącu.
    Do zdjęcia unioslam pierś aby zrobić zdjęcie po są fajnie w fałdzie zrobione.
    Drobniutka jesteś Inka.
    Ja mam teraz 68kg 170cm 400ml okrągłe motiva.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    1 paź 2024

Wstawiam fotki blizn - po staniku (dziś miałam normalny, więc uciskał na blizny, no ale miałam badania okresowe do pracy i nie chcę każdemu opowiadać, że robiłam piersi 😋).
    Gdy chodzę w tym mniej kompresacyjnym to po prawej stronie jest blizna widoczna, ale po lewej jest czerwona.
    Ty wstaw swoje.
    Wgl jakie robiłaś piersi?
    Ja mam 330 ml anatomiczne z Mentora - lekarz był zdziwiony, gdy powiedziałam, że nie chcę absolutnie dużego biustu 😝 patrzył na mnie i powiedział, że może mi zrobić małe, jeśli chcę 😁.
    Ja chciałam naturalnie wyglądające, pasujące do moich 45 kg, żeby wyglądało tak, jakby były moje z natury.
    Wstawiam też.
    Lekarz mówił, że taki ostateczny kształt nabędą po 6 miesiącach i to będzie mniej więcej to, co już zostanie.
    Jestem ciekawa Twoich.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    1 paź 2024

Mania06, powiem ci, że mnie by to lekko zaniepokoił ten Twój ból, bo skoro wcześniej go nie czułaś a teraz czujesz, to ewidentnie coś jest nie tak. Z reguły ból jest na początku a potem powinien ustępować.
    Może zrobiła ci się seroma ❓ to tak boli, gdy płyn się zbiera wokół implantu a organizm nie jest w stanie sam go wchłonąć.
    Ja to miałam od razu po operacji w lewej piersi.
    Zrobiło mi operację a w nocy zaczęła mnie boleć lewa strona. Rano mówię lekarzowi, że prawa jest bez bólu a ta lewa nie i żadne przeciwbólowe nie niwelowały tego bólu.
    Zrobił mi USG i wyszło, że ten płyn.sue zebrał, stąd ból.
    Zrób USG, będzie to widać.
    Jeśli to masz to powinni ci założyć dren, żeby to zeszło.
    Mi tak zrobili, dren miałam ponad 7 dni, choć klasycznie jest 2-3, ale wszystko spłynęło i ból zniknął.
    Dziennie powinno ci spływać 25-30 ml na etapie końcowym, wtedy już można wyciągnąć dren.
    Musisz zapisywać, ile dziennie ci naleciało, bo u mnie było to po 80-100 ml, więc kontakt do kogoś, kto ci wymieni butelkę od drenu, bo on ma pojemność 200 ml tylko.
    Ja dziś kupiłam w New Yorker stanik sportowy (wkładki wywaliłam). Akurat była przecena na 28 zł ☺️.
    Nie jest to szajs, jest taki konkret, dobrze trzymający piersi.
    Blizny pod lewą mam nadal czerwona, przez to, że robiło mi od razu druga operację, żeby założyć dreny i usunąć krwiaka, bo się wytworzył.
    Podeślę wieczorem fotki, bo teraz wracam do domu i jadę w pociągu.
    Ale serio, zrób to USG. Ta seroma i krwiak to nic dobrego.
    Obyś tego nie miała, ale lepiej sprawdzić.
    Załączam ci sportowy z New Yorkera.

• Anonim
    Mania06
    30 wrz 2024

Inka 476 Ja miałam metodą pod powieź. Boleć zaczęło mnie wczoraj wieczorem, a dziś to w sumie cały czas czuje coś w tej piersi. Taki nie miły ból,tym bardziej że do tej pory nic nie bolało tylko czasem zakuło.
    L Podobno była operowana jako druga. Jak nie przejdzie będę się odzywać do dr. Ale spróbuję jutro więcej odpoczywać. Bo pół dnia byłam na nogach na zawodach córki więc i stres.
    No i może podpytam fizjoterapeutka czy coś mi pomoże. Postaram się jutro zrobić zdj to wrzucę jak wyglądają moje blizny, możesz wrzucić też swoje :)
    Pas doktorek zabrał :) bez niego cycki trochę skaczą.
    Mam czucie od dołu i od pachy, bardziej górny i środkowy biegun bez czucia tzn coś tam czuje, ale to nie pełne czucie. Wydaje mi się jakby to od końcówki blizny ten ból się rozchodził. Ja na początku miałam ten szew taki wciągnięty zagłębiony teraz zaczyna wyglądać w miarę ok.
    Szwy rozpuszczalne i tydzień były zaklejone jakąś taśma z klejem medycznym.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    30 wrz 2024

Mania 06 to super, że pas możesz włożyć pomiędzy historię 😁.
    On też mnie irytował bardzo, bo nijak nie szło się sensownie ubrać, chyba tylko zabudowane bluzki pod samą szyję i to czarne, bo pas przebijał swoim kształtem przez wszystko😋.
    Wiesz, mnie zastanawia jedna kwestia:
    ogólnie lekarze zalecają stanik pooperacyjny od 6-8 tygodni a jednocześnie na stronie większości klinik jest niżej zapis, że biustonosz pooperacyjny należy nosić minimum 3 miesiące od operacji.
    To jak to jest: 6-8 tygodni czy 3 miesiące 🤔.
    Boli cię lewa strona❓Powiem ci, że mnie nie boli już nic, ale żadnego kłucia to nie miałam od początku. Ból był ogólny, ale nie taki, o jakim piszesz Ty.
    Ty nie masz czucia w nim wgl❓ A czujesz ten implant tam ❓ czy jaki to jest ból ❓ taki przeszywający i ciągły czy raczej pojawiający się sporadyczne ❓
    Masz okrągłe, więc to nie rotacja implantu.
    Może masz tam za bardzo nadwyrężoną kieszeń na implant 🤔
    Masz implanty pod mięsień ❓
    bo ja tak, ale mój lekarz mówił, że o ile 15 lat temu nie mogłam dojść do siebie tak teraz będzie to dużo szybsza rekonwalescencja, bo teraz to on nie musiał już odrywać mięśni od ciała (za pierwszym razem lekarz musiał to zrobić, ale ciężko wspominam tamten okres, przez 3 tygodnie nawet chodzenie mnie bolało, każdy krok = ból) żeby mieć kieszonkę na implant, tylko włosy nowy w tą kieszonkę, która już jest.
    Jeśli też masz pod mięsień i to Twoja pierwsza operacja to może to być efekt tego oderwania mięsa od ciała.
    Bo w tamtym okresie to obydwie strony mnie bolały w taki sposób, o jakim piszesz Ty.
    Mój polecał maści silikonowe na blizny, ale kupiłam i tak plastry silikonowe, bo stwierdziłam, że posmaruję maścią i tak będę musiała to zakleić plastrem, żeby nie pobrudzić ubrania, więc summa summarum będzie to i tak jak plaster silikonowy.
    Oby nasze bliży nie były tłuste i żeby nie były wyczuwalne pod palcami w dotyku.

• Anonim
    Mania06
    30 wrz 2024

Inka476 jestem po wizycie, pasa już nie muszę nosić. Do równego miesiąca od operacji mam nosić pooperacyjny stanik, później mogę jaki mi wygodnie, aby bez fiszbin.
    Ale myślę, że na noc na pewno będę spała w operacyjnym.
    Dziś mnie trochę boli lewy cycek,tak kuje w okolicy żebra , ale powiedział że tak może być jeszcze do kilku miesięcy. ( OD jednego z fizjo słyszałam że kiedy piersi odzyskują czucie to my wtedy odczuwamy jakieś bule) może i będzie się zgadzać.
    Oczywiście mogę już robić wszystko ,ćwiczyć tylko z głową. Przymierzać się do spania na boku. Jeżeli coś boli jest dyskomfort to mam jeszcze tego nie robić. Spróbować za jakiś czas.
    Trzymać prosto plecy.
    Plastry też na tak.
    Terapia blizny też na tak.
    Masaże też.

• Anonim
    Mania06
    27 wrz 2024

W pon u operatora. Mam nadzieje że nie zapomnę co pytać bo zawsze mnie ogarnia pustka w głowie.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    27 wrz 2024

A z ćwiczeniami to się lepiej wstrzymaj.
    Mój lekarz mówi, że 2 miesiące to za wcześnie zdecydowanie, najbezpieczniejsze jest podjęcie tematu po 6 miesiącach.
    Mówił, że miał pacjentki, które po 2 już na siłkę chodziły, chociaż on im kategorycznie zabraniał, no i 70% miała jakieś komplikacje potem: a to szwy puszczały, a to piersi się zniekształcały, więc lepiej poczekaj, żeby tkanka otuliła implant.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    27 wrz 2024

Mania06: to może spróbuj się nie rozciągać 🤔
    W poniedziałek daj info, jak sytuacja u Ciebie.
    Mój lekarz powiedział, że w sumie ten mój pooperacyjny stanik jest zbyt ściskający i ....powiedział, że w sumie mogę nosić albo ten mało kompresujący z Anity albo dobrze podtrzymujące zwykle staniki.
    Ja lubię ogólnie miękkie, bo te nawet delikatnie zawierające gąbki to zniekształcają pierś (są zawsze w dolnej części miseczki takie wybrzuszenia). Przecież jak włożyć tam pierś to ona będzie tam spłaszczona - wiem, że chodzi o efekt, że piersi dla kogoś są bardziej podniesione, ale my, mając implanty nie potrzebujemy już tego 😋.
    Co lekarz powiedział Tobie na ten temat❓
    W sumie chodzi teraz o to, żeby piersi były dobrze podtrzymane.
    W poniedziałek masz fizjoterapię czy kontrolę u Operatora ❓

• Anonim
    Mania06
    27 wrz 2024

U mnie 4 pazdziernika będzie miesiąc. Ja mam demi okrągłe drenów nie miałam.
    Masuje je bardzo delikatnie bo sama nie mam pewności czy dobrze to robię. Czekam do poniedziałku jak to oceni.
    Zastanawia mnie np czemu po nocy strasznie strzelają mi Kości obojczykowe. Co rano nie świadomie się rozciągam i budzi mnie strzelanie tych Kości.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    26 wrz 2024

Mania06: mój lekarz nic nie mówił o fizjoterapii 🤔.
    U mnie obrzęk brzucha minął po 17 dniach i teraz mam swoje gabaryty, jak wcześniej.
    Piersi też były nierówne, bo nie miałam wgl drenów a po operacji miałam płyn w lewej stronie, więc szybko na stół i montaż drenów. Nie zdążyłam dojść do SB po narkozie a już miałam następną😒.
    Wtedy lewa pierś była po tej operacji mega duża w porównaniu do prawej, no ale wiadomo, obrzęk po powtórnej ingerencji.
    Na ten moment piersi są w zasadzie równe.
    Powiem Ci, że czasem, gdy tak patrzę to wydaje mi się, że lewa nadal jest ciut większa, nawet mierzyłam je centymetrowym krawieckim, no i mają takie same długości i szerokości, więc może jestem przewrażliwiona po tym, co lekarz mi pokazał na foto (nie chciałam patrzeć w lustro, wiedząc, że jest dysproporcja) od razu po operacji nr 2 (chciał omówić co i jak i żebym pewnie nie padła, gdybym.zovaczyka takie coś w domu).
    Ale wiedząc, że jest asymetria wgl nie patrzyłam na piersi.
    Dopiero po 3 tygodniach, gdy lekarz powiedział, że już jest okey to wtedy spojrzałam ☺️.
    U Cb też lewa strona, z tego, co piszesz. No ale najważniejsze, że widzisz poprawę. Wiesz, piersi niby układają się do roku, ale kluczowe są początkowe fazy, jak widzisz asymetrię to przecież nie będzie czekać rok, z nadzieją, że zniknie. Lepiej działać, jak Ty, żeby potem było dobrze. A wiesz, dużo lekarzy wciska gadkę, że okey, okey, a okey często nie jest.
    W kwestii masażu: mi lekarz nie kazał masować absolutnie, może dlatego, że anatomiczne ❓
    Ty, Mania06, jakie masz ❓
    Skoro u Cb fizjo działa i lekarz zaleca to tak, korzystaj z tego.
    A Ty ile jesteś po operacji❓

• Anonim
    Mania06
    26 wrz 2024

Ja była u fizjoterapeuty bomoja lewa p. miała 7 dnia większy obrzęk i powiedział, że mogę iść na limfo drenaż.
    Zanim się dostałam to trochę minęło pokazała mi jak mam to robić i tak z tydzień już chyba je masuje. Wydaje mi się piersi robią się takie miękkie nawet w trakcie chodzenia bez biustonosza widziałam że delikatnie zaczynają zachowywać się jak naturalne. Bo pierwsze 2 tyg to takie sztywne były. I też w lewej p. miałam słabe szycie trochę takie wciągnięte, ale już widzę poprawę.
    Więc na kontroli będę pytać czy z fizjo możemy pracować nad blizną. A słownik mi przekręcił lipoelastic kupilam ja :) albo się rozciąga lub obrzęk schodzi :)
    A ty już sobie poradziłaś z obrzekiem ciala po operacji? Ja albo przytyłam przez to prawie nic nie robienie i mniejsza aktywność albo nadal mam dużo wody. Plecy brzuch uda tragedia nie mogę się doczekać na zielone światło na ćwiczenia bo trzeba się tego pozbyć.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    26 wrz 2024

Nie mogę dodać zdjęcia, więc zalecone maści na blizny mam SILAURUM lub DERMATIX.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    26 wrz 2024

Mania06:
    Jestem po kontroli i teraz tak:
    1️⃣ Lekarz powiedział, że jeśli nie czuje się przemieszczających implantów to znaczy, że koniec noszenia pasa ☺️
    (niektóre dziewczyny by piszą, że czują przelewanie, i ogólnie ruchy implantów).
    Ja nie czuję, że moje jakiś tam "latały" i w sumie od początku czułam, że siedzą na swoim miejscu, więc od dzisiaj nie noszę pasa wcale ☺️☺️☺️
    2️⃣ Pas można profilaktycznie zakładać na noc, jeśli nie wiesz, czy się kręcisz, bo jeżeli umiesz już całą noc spać na plecach to też nie trzeba.
    3️⃣ Wgl lekarz kazał mi zakładać większy stanik - zamówiłam sobie taki mniej kompresujący, ale nie nosiłam go, bo miseczki ma dość duże, ale lekarz mówi, że najważniejsze, żeby pod biustem było ciasno, a piersi już żeby miały swobodę w miseczkach, więc teraz będę nosić ten. Mówił, że można też sportowy, bez tych wkładek, ale żeby ten dobrze podtrzymywał dół.
    4️⃣ Kontrola za pół roku, czyli.w marcu, bo wszystko jest Perfect a szwy mam rozpuszczalne.
    5️⃣ Na blizny zalecił mi maść silikonową, twierdzi, że plastry duszą za bardzo Blizne i nie może ona oddychać, tylko się gotuje 🤔, więc zamierzam stosować maść z załącznika.
    6️⃣ A u Ciebie jak ❓

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    25 wrz 2024

Mania06: ja dostałam taki bardzo kompresujący w klinice.
    Kupiłam sobie drugi z firmy Anita, ale on nie jest aż tak uciskający jak ten z kliniki (ten to prawdziwy pancernik , aż oczy wyłażą na wierzch od tej kompresji😝), dlatego używam tylko tego z kliniki a ten z Anity zakładam tylko na czas prania i schnięcia tego klinicznego.

• Anonim
    Mania06
    25 wrz 2024

To daj znać po wizycie ja idę w poniedziałek.
    W sumie co lekarz to inne zalecenia.
    Ja mam wrażenie nie mój biustonosz dobrze trzyma kupiłaś sobie z tej firmy lipoelastic.

• Anonim
    Inka476
    Użytkownik wyróżniony
    24 wrz 2024

Ja kontrolę mam w czwartek i wtedy minie dokonanie miesiąc i 2 tygodnie.
    Ogólnie noszę pas cały czas.
    Lekarz coś mówił, że im dłużej, tym lepiej, żeby tkanka miała czas na zrośnięcie się z implantem a to trwa od 3-6 miesięcy nawet.
    Nie wiem, co powie mi w czwartek, natomiast ja osobiście uważam, że chyba lepiej go nosić, niż ryzykować, że implanty podejdzie "pod szyję".
    W końcu na tym etapie tkanka na pewno nie zdążyła go "otoczyć", żeby był stabilny

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać