Czy ktos usuwal implanty? Jestem po operacji i tez mysle o usunieciu . Dyskomfort . Nie podobaja mi sie.. chcialabym zajsc w ciaze ale najpierw chcialabym chyba usunac implanty... Nie wiem co eobix .. i wgl pomozcie napiszcie. Ktoras z Was usunela implanty ?jak teraz wygladaja... Niesamoqire jak myślenie sie zmienia . Po calej operacji .. po okropnym bolu zaczelam akceptowac swoje mqle naturalne cycuszki a nienqwidze tych ci mam smutas. Pjak wyglada usuwanie implantu? Jakie mogą byc biechcianw akutki? Jest dobry lekarz w warszawie ktory tym sie zajmuje?
Nie wiem szczerze mówiąc jakie doświadczenie w wyciąganiu ma ten lekarz...robię bez plastyki. Miałam bardzo małe piersi więc tam nie będzie co podnosić, pewnie sama skóra.
Implanty mam ponad rok
A pytalas doktora, Ile operacji takich wykonal? Czy dysponuje zdjeciami?
Bedziesz tylko usuwac Czy plastyke rowniez bedziesz robic? Jak dlugo masz implanty?
Ja mam 11 lat. Zrobil mi sie przykurcz torebki w prawej piersi. Poniewaz 12 lat temu mialam plastyke piersi, po roku od plastyki implanty, po 2 ciazach (2016, 2017) piersi znieksztalcily sie oraz wystapila asymetria, lekarz odmowil wymiany implantow. Zasugerowal ponowna plastyke oraz wypelnienie piersi wlasnym tluszczem.
Czy ktos usuwal implanty?
Dziewczyny podzielcie sie swoim doswiadczeniem oraz zdjeciami.
Oj za dużo pisania :)
Ale w skrócie niezadowalający wygląd oraz bóle w piersi, ciagle odczuwanie ciała obcego.
Dziewczyny a jeśli można zapytać to jaki jest Wasz powód usunięcia implantów??
Będę usuwała tam gdzie miałam pierwszą operację. Widziałam zdjęcia na jednej z angielskich stron ale od kobiet z polskich forów widziałam niestety tylko jeden przypadek. Mało się o tym pisze.
Czy wybralas juz lekarza?
Czy wogole widzialas jakiekolwiek zdjecia?
Ja również będę swoje usuwać. Będę wdzięczna jeśli dziewczyny które mają już ten krok za sobą opiszą swoje doświadczenia.
Dzien dobry,
Czy zdecydowalas sie na usuniecie implantow?
Jesli tak to chcialabym porozmawiac z Toba o tym diswiadczeniu.
Chce usunac implanty z hednoczesna plastyka piersi.
Kazda informacja bylaby pomocna w podjeciu decyzji.
Joanna
Dzień dobry.
Operacja usunięcia implantów piersiowych może być wykonana ze wskazań medycznych (np. pęknięcie implantu, przykurcz torebkowy) lub na życzenie Pacjentki.
Jest operacją wykonywaną w znieczuleniu ogólnym dotchawiczym (tzw. narkozie), polega na usunięciu samych implantów oraz torebek łącznotkankowych wokół implantów i oddaniu ich do badania histologicznego (m.in. w kierunku ALCL).
Osobiście wykonuję tego typu operacje od wielu lat.
Pozdrawiam serdecznie.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.