Hej, jak wyglądały wasze blizny po ok. 5 tyg od operacji ? Moje sa strasznie czerwone i zaczęłam się zastanawiać czy one napewno dobrze się goją. Będę wdzięczna za odpowiedz, pozdrawiam ⭐️
Polecam Repair Gel Larens. Jest to żel kolagenowy z peptydami . Super goi rany, zmniejsza blizny, rozstępy, poczytaj sobie o nim
Zdjęcia załączyłam pod wypowiedzią Pana doktora Lembasa :)
To chyba strupek
Zdjęcie jest nie wyraźne, ale czy na tej lewej nie rozeszły się szwy i widać implant? Czy to tylko tak zdjęcie zniekształca?
Witam,
Panie doktorze a czy mogłabym prosić o spojrzenie na załączone przeze mnie powyżej zdjęcia czy w moim przypadku blizny goją się prawidłowo ? Bo w jednej piersi widać na skórze końcówkę szwa, już raz został przycięty , ale teraz znowu go wyczuwam, jednak jest na tyle krótki, że obecnie nie da się go przyciąć a w drugiej piersi odczuwam kłucie prawdopodobnie też szwa wewnętrznego. Czy on może powodować takie dolegliwości ?
Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i odpowiedź
Dziękuje za odpowiedź,
na szczęście pętelki odpadły Juz same :)
Pozdrawiam
Dzień dobry.
Blizny wyglądają dobrze jak na ten czas. Sterczące pętelki, ( końcówki szwu rozpuszczalnego) można odciąć, bądź też spróbować po tylu tygodniach usunąć cały szew.
Pozdrawiam.
Janusz Jastrzębski
Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam!
Witam,
Szwy podskórne rozpuszczą się same. Zazwyczaj jest to czas 6-12 tygodni.
Pozdrawiam serdecznie
A czy szwy podskórne mogą być przyczyną kłucia odczuwanego na skórze a jeśli tak to ile czasu mogą się rozpuszczać bo u mnie już mija 6 tydzień od operacji?
I czy tak jak opisałam wyżej, wyczuwalny szew podskórny na zewnątrz sam zaniknie/odpadnie? czy też w takiej sytuacji będzie potrzebna jakaś ingerencja chirurgiczna?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Witam,
gojenie jest sprawą indywidualną, 5 tygodni to krótki okres.
Wszelkie wątpliwości rozwieje operator. Zawsze może Pani skorzystać z wizyty kontrolnej.
Pozdrawiam serdecznie
Dodam, że jestem 6 tygodni po operacji
Panie doktorze u mnie też chyba jest jakiś problem z szwami, w prawej piersi od zewnętrznej strony wyszedł mi szew podskórny, został obcięty przez chirurga ,ale widzę i czuję na skórze, że chyba znowu wychodzi. W lewej piersi natomiast zaraz pod cięciem od zewnętrznej strony , które dodam, że goiło się szybciej niż prawe zrobiła mi się taka mała czerwona krostka, pod którą coś mnie bardzo kłuje. Dotykając to miejsce wydaje mi się, że czuję też szew podskórny, ale nie znam się więc tylko tak gdybam...
Poniżej zdjęcia, na nich linie cięć są zaczerwienione , ale to dlatego, że stanik na nie uciska w tym miejscu a moja skóra jest dość wrażliwa i tak reaguje :) bez stanika zaczerwienienie znika.
Prośba o rzucenie fachowym okiem co z ta kłującą już kilka dni krostą i z tym wychodzącym szwem, jak temu zaradzić???
jest ok. To zaczerwienienie to może być odczyn na szwy rozpuszczalne podskórne/ śródskórne? Z czasem powinno być ok:)
Szwy rozpuszczalne
A co Ci tam wystaje za pentelka ?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.