Witam,w styczniu 2018 r miałam przeprowadzoną operacje powiększenia piersi z mastopeksją(podniesienie).Wkładki firmy Allergan Inspira Natrelle plus pod mięsień 255 g.Po roku czasu miałam korekte piersi lewej,gdyż nadal był widoczny nadmiar skóry.Korekta była w znieczuleniu miejscowym.Po korekcie zaczęły się komplikacje.Rana gorzej się goi.W ranie są 2 małe otworki z którego po wyciśnięciu wydobywała się biała substancja na początku bezzapachowa,z upływem czasu zapach jakby potu.Mam podejrzenie uszkodzenia implantu.Dotychczas wykonane badania:usg piersi,wynik w załączeniu i rm piersi w trakcie czekania na opis.Od tygodnia nasiliły się bóle,kłucia,dyskomfort,"ćmienie jak w zębie", pierś obrzmiała i pojawiający się i znikający bolący guzek(węzeł chłonny pod pachą). Mam w związku z tym kilka pytań i proszę o pomoc w rozwiązaniu moich wątpliwości. -Jeżeli okaże się,że implant jest uszkodzony czy jest możliwość przy jednej operacji usunięcie i włożenie nowego implantu czekając na badania cytologiczne w kierunku chłoniaka?Jeśli nie to ile czasu trzeba odczekać? -jakie moga być powikłania,skutki uboczne,obciążenie dla organizmu po wykonywaniu 3 lub i nawet 4 reoperacji? - czy objawy które mam wskazywałyby na anaplastycznego chłoniaka wielokomórkowego i czy może wystąpić po niecałych 2 latach od pierwszej operacji? -implanty które mam są wycofywane z rynku. ze względu na BIA ALCL, ale mają dożywotnią gwarancję.Czy mogę zażądać nieodpłatnej wymiany na innej firmy? -jak przebiega reoperacja w przypadku uszkodzenia implantu i podejrzeniu chłoniaka?czy powinnam mieć wykonaną cytologię i immunohistochemię? -czy w przypadku chłoniaka wystarczy tylko usunąć implant czy trzeba włączyć chemioterapię?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.