Laski miałyście po operacji uczucie jakby bulgotania, przelewania się implantu? Co to może być?
Dzięki kochana za dobre rady:)
Zrobię tak jak napisałaś ?
Super, niedlugo minie całkowicie . Dobra robota:-)
Tak, jestem praworęczna i wiekszosc rzeczy wykonuję prawą ręką , nawet podparcie się jest niewskazane. Na 100% od ćwiczeń ( tez ćwiczyłam tylko dolne partie ale podnosząc sie czesto robiłam to podpierając sie rękami lub ręką przeważnie prawą, nic nie bolalo a po kilku godzinach uczucie kłucia.
Spokojnie to minie , rozmasuj sobie delikatnie w miejscu kłucia i staraj sie nie nadwyrężać tej strony, przynajmniej jeszcze z miesiąc.
U mnie lepiej :) oszczędzam się ale coś tam jeszcze zachrupie czasem :)
Hahah no to ładnie, przynajmniej się nie utopię ;P
Kurczę a czy w czasie gojenia miałaś np objaw kłucia pod pachą ?
Bo ja dziś coś takiego u siebie zauważyłam po prawej stronie i takie jakby ciągnięcie mięśnia...
Czy to może być spowodowane tym, że ćwiczyłam (oczywiście nie górne partie ) lekko w domu na macie i gdzieś coś nadwyrężyłam czy jak ?
Bedziesz je jeszcze dlugo czuła ale w koncu sie przyzwyczaisz - to taka relacja obustronna:-) ty do nich one do Ciebie. Będą sie zmieniać jeszcze kilka razy.
Najśmieszniejsze i najgłupsze uczucie mialam w basenie :-) one wypływają do góry:-):-)
Bardzo Ci dziękuję kochana za informację :)
To pocieszające bo trochę się martwiłam czy aby to normalne zjawisko, że po 7 tygodniach od OP czuję te implanty ;)
No ja też startowałam z małego rozm, właściwie z totalnego 0 ;) a dzieci jeszcze nie rodziłam więc też nie wiedziałam do tej pory jak to jest mieć piersi ;)
Tak całkowicie to po jakims 2,5 m-cu , tak juz konkretnie po 3 m-cach a tak ze zapomnialam ze sá to implanty po 9 m-cach. Zaznacze ze to jest raczej uczucie przyzwyczajenia sie niz brak uczucia posiadania ciala obcego poniewaz nigdy piersi nie mialam na tyle zeby wiedziec jak sie zachowujá podczas biegania skakania itp , zawsze byly mikroskopijne zerôwki no chyba ze w okresie ciáż i karmienia ale wtedy nie w głowie mi bylo skakanie czy inne rzeczy:-)
Kochana a po jakim czasie poczułaś, że mięsień już całkowicie puścił i to uczucie ciała obcego , jakby coś siedziało na klatce piersiowej też odpuściło???
U mnie jeszcze nie. Ale czytalam ze moze to trwac dopoki miesien nie puszcza.
I jak chrupanie munęło?
Hmm. Może zrób USG... Tylko w obecnej sytuacji pozostaje jedynie czekać ale możesz na zapas kupić sobie w aptece Aescin. Wiesz może nie pomoże ale na pewno nie zaszkodzi. A może właśnie akurat pomoże. A Chodzisz jeszcze w staniku pooperacyjnym? Bo jak nie to polecam go nadal zakładac a dodatkowo bandażuj mocno piersi. Bo jeśli to faktycznie ten płyn to mocne uciskanie jest wskazane... Mógł by się wogole jakiś lekarz tu wypowiedzieć!!!!
Nie ma za co, czasami tu zaglądam poki jeszcze pamietam jak to bylo . Cieszę sie ze moglam choc troche pomoc . Miłego wieczorku.
Uspokoiłaś mnie i chyba nie tylko mnie. Dziękuje za odpowiedz:) to prawda ,że za szybko powróciłam do codziennych czynności. No nic od jutra znów się oszczędzam . Pozdrawiam !
Dziękuje za radę !
Nie pytałam lekarza pytałam za to 5 koleżanek ktore robiły piersi u tego samego lekarza, każda z nich miala takie uczucie w innym czasie po operacji, jedna po 3 tyg druga po 5 , ja po 4 tyg . Z tego co pamietam to mięsień puszcza czyli ta torebka miedzy mięśniem a implantem jest w końcowej fazie wytworzenia i stąd te chrupanie . Zwróć uwagę kiedy chrupie bulgocze ( u mnie bylo kiedy zgielam rękę lokiec byl na wysokości ramienia i przesuwałam w gore w dol ręką ) takich poruszan ręką unikałam zminimalizowalam na maxa i ustąpiło po tygodniu . Zaznaczę ze takie uczucie mialam bardziej w prawej piersi bo jestem praworęczna .Stanik pooperacyjny nosiłam do 3 m-ca glownie w nocy bo w dzien nosiłam taki mięciutki bez fiszbin bez koronek ale juz bardziej wyglądający jak normalny stanik.
Mam nadzieje ze jakos pomogłam . To minie dziewczyny tylko najwidoczniej za szybko wrócilyscue do normalnego trybu życia .
Ja juz jestem rok i 5 m-cy po operacji ćwiczę siłowo ale np czasem przy pompkach mam dziwne uczucie i troche pobolewa wiec zmieniam pozycje i cwiczenia.
Nie przesuwaj nie zbliżaj nie ruszaj. Ogranicz do maximum podnoszenie wysiłek , po tygodniu powinno minąć, u mnie tak bylo.
Ja czuje właśnie takie uczucie bulgotania, a jak dotykam to mam wrazenie jakby implant był luźny, przesuwał się... 8 tyg po, tez jestem ciekawa kiedy to minie
Tak te chrupanie jest w sedno określeniem! Angie napisz proszę czy coś z tym robiłaś? Czy nosiłaś jeszcze stanik pooperacyjny i po jakim czasie to ustało.. czy Twój lekarz mówił co to może być?
Pozdrawiam
Trafne okreslenie „chrupanie” u mnie tak wlasnie jakby lekko trzeszcza jak je przesowam, ukladam w staniku czy zblizam do siebie. Jestem 7 tygodni po. Po jakim czasie od operacji Ci to minelo?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.