Tabelka motiva ergonomix

Anonim
Ona8989
Dobre Miasto · Utworzono: 19 sty 2023 · Ostatnia odpowiedź 18 kwi 2023

Dziewczyny, nie do końca rozumiem jak odczytywać różnice w tabelce implantów motiva pomiędzy mini, demi, full i corse. Pierwszy słupek z lewej to szerokość implantu, drugi słupek to ilość cm, na ile dostaje do przodu z tego co rozumiem, czwarty to ilość ml w implancie. Nie rozumiem co oznaczają te słupki gdzie jest wskazane 40 i 45 %? Jak to czytać? Mi lekarz zaproponował 12 cm 340 demi na jedną pierś, a na drugą 400 full z uwagi na asymetrię. Zastanawia mnie też jakimi kryteriami lekarz się kieruje decydując o szerokości implantu. Rozumiem, że dopasowuje do szerokości piersi i u mnie wyszło 12. Zakładając jednak że chciałbym mniejsze lub większe, to przy tej szerokości 12 cm nie mam już innego wyboru. Może zatem to być też np 11 cm bądź 13, tak? Myślę, że przy tym rozmiarze pozostanę, jednak chcąc sobie zwizualizować dokładnie wielkość tego implantu, chciałabym wiedzieć czego dotyczą te słupki z procentami. Byłabym wdzięczna za pomoc.

3 komentarze

Reklama
  • Anonim
    Zeta90
    18 kwi 2023

Dziękuje za odpowiedź, czyli planowane było 400ml a wyszłoby (Weszło) 340? Kurczę u mnie pewnie będzie podobna historia 😁 ogólnie będę cieszyć się z jakichkolwiek, bo póki co wiatr hula w staniku🤦🏼‍♀️

Mam nadzieję, że u Ciebie pięknie się wszystko goi i że jesteś zadowolona z rezultatu. Jak oceniasz pierwsze dni po operacji? Turbo boję się bólu, czy umawiałaś się po operacji do fizjoterapeuty?

• Anonim
    Ona8989
    17 kwi 2023

Hej, mam podobne wymiary. Biust zero. Trzeba się przygotować że im mniejszy biust wyjściowy tym - tak jakby - bardziej widać implant tzn im więcej tkanki tłuszczowej w piersiach, tym później naturalniej wyglądają. Ja jestem 6 tyg po. Bałam się, że będą za duże - 340 ml ale nie są. I nie wiem czy nie chciałem 400 ml. Ale wiem też, że przy tak małym biuście nie można po prostu włożyć tak dużego implantu od razu.

• Anonim
    Zeta90
    16 kwi 2023

hej! Mam dokładnie taki sam przypadek co Ty. I planowany zabieg na 27.04. u dr Szychty, więc już niedługo. Powiedz proszę jak się czujesz po operacji i jak z tym doborem implantu.
    jestem dość szczupła i wysoka (175cm i 54kg). Startuje z zupełnego 0 (karmienie piersią nie każdemu służy - matce zupełnie :D )
    Matko stres w skali 1-10 --> mocne 8 :D

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać