Sztywna żyła na piersi po powiększeniu

Anonim
Elwira667194
· Utworzono: 29 kwi 2018 · Ostatnia odpowiedź 28 maj 2018

Witam serdecznie wszystkich na forum. 4 tyg temu miałam operację powiększania piersi. Po operacji mialam założony stanik pooperacyjny o pas . Od początku bardzo źle zniosłam ten uścisk i ból który spowodował, że wyszła mi czerwona gruba żyła wychodząca z prawej piersi. Zrobiła mi się ona twarda i przy poruszaniu szyji w prawo ona się strasznie napina i boli. Mój chirurg przy kontroli mówił, że " czasami " dochodzi do takiego zjawiska i samoistnie zniknie . Dostałam na to tabletki i miałam to miejsce schłodzić. Tak też robiłam. Moja 4 tydzień a żyła nie zniknęła. Przeszukalam cały Internet i nigdzie nie znalazłam podobnego przypadku . Wydaje mi się, że to może jest coś innego a nie żyła. Miał ktoś podobny problem? Proszę o odpowiedź bo lato się zbliża a ja nie mogę nawet ubrać bluzki z dekoltem bo to wystaje .

26 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Elwira667194
    28 maj 2018

słuchaj Axx a na zdjęciach to widać? czy tylko czuć jak dotykasz? śniło mi się dziś że żyła u mnie zniknęła...taka sytuacja budzę się szczęśliwa! idę do lustra sprawdzić, a tu baam! nic tyko głupi sen ?

• Anonim
    usuniety_uzytk560231
    26 maj 2018

Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.

• Anonim
    Elwira667194
    25 maj 2018

Hej. Żyła się lekko zmniejszyła. Nie jest już taka napięta i wyczuwalne ale jak ruszam szyja w prawo to nadal się napina i ja niestety widać. noszę długo łańcuszek który zakrawa ją ?
    mam maść z heparyna, tabletki oraz Ibuprofen ? 28 maja będą mijać 2 miesiące . Podobno kiedyś zniknie ... a Ty Axx gdzie masz swoją żyłkę?

• Anonim
    usuniety_uzytk560231
    25 maj 2018

Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.

• Anonim
    Judyciaa
    3 maj 2018

Super to dobra wiadomość, jakby to było włókno mięśnia to pewnie potrzebna by była operacja a tak to tylko dawka cierpliwości ? Trochę to schodzi jak pisałam w P.w ale zejdzie ?

• Anonim
    Elwira667194
    3 maj 2018

Hej Judyciaa ? mój p4zyoadek to jednak Mondors Cord . Wracam właśnie od lekarza. Moja żyła ma zniknąć w przeciągu paru tygodni i do lata będę już bez ? dostałam receptę na maść i tabletki. Dalej mam to chłodzić i brać Ibuprofen. Zostaje mi się modlić i mieć pozytywne myślenie, a resztę przyniesie czas
    pozdrawiam serdecznie ?

• Anonim
    Elwira667194
    2 maj 2018

jutro mam termin z lekarzem operyjacym. Opowiem więc o moich zmartwieniach dotyczących mojej " żyły " napiszę oczywiście co się mądrego dowiedziałam ? pozdrawiam wszytkie piękne kobiety! ?

• dr Bartłomiej Zoń

· 2 maj 2018

Proszę wykonać badanie USG.
    Pozdrawiam.
    Dr Bartłomiej Zoń

• Anonim
    Elwira667194
    2 maj 2018
    Najlepszy komentarz

Doktorze czy w swojej praktyce spotkał się Pan już z takim czymś? Czy zapalenie żyły to to samo co zakrzepica żyły ? i czy w tym wypadku powinnam to chodzić czy robić ciepłe okłady? Moja Pani chirurg twierdzi, że to zapalona żyła i mam to chodzić i brać Ibuprofen . Osobiście nie widzę żadnej zmiany. Jak długo utrzymuje się taki stan ?
    A co jeżeli to będzie właśnie pozostałe włókno mięśnia piersiowego? co należy w tym przypadku robić? z góry dziękuję za odpowiedź ?

• dr Bartłomiej Zoń

· 2 maj 2018

Dzień dobry.
    Nie ma za co.
    Pozdrawiam.
    Dr Bartłomiej Zoń

• Anonim
    Elwira667194
    1 maj 2018

dziękuję serdecznie za informację.

• dr Bartłomiej Zoń

· 1 maj 2018

Dzień dobry.
    Aby zwiększyć prawdopodobieństwo rozpoznania, należy wykonać badanie USG. To może być np. pozostałe włókno mięśnia piersiowego, a wtedy postępowanie jest zupełnie inne, niż przy zakrzepicy żylnej.
    Pozdrawiam.
    Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej

• Anonim
    Muzyk
    1 maj 2018

Ponieważ, w większości piszą działy PR kliniki, jak widzą potencjalną klientkę to się uaktywniają ...

• Anonim
    Elwira667194
    30 kwi 2018

zazwyczaj tak jest jak się kogoś bardzo potrzebuje to co nie ma ?

• Anonim
    paula1987
    30 kwi 2018

wlasnie ciekawe? !tez mialam wazne post o niegojacej sie ranie i zero odzewu od lekarzy natomiast kiedy inne dziewczyny pytaja o rozmiar implantu chetnie odpisuja. ..

• Anonim
    Elwira667194
    30 kwi 2018

dlaczego nie odezwie się żaden lekarz w tej sprawie ?

• Anonim
    Judyciaa
    30 kwi 2018

Jakoś ponad miesiąc miałam to paskudztwo

• Anonim
    Elwira667194
    30 kwi 2018

jak długo trwało u Ciebie aż ta chora żyła zniknęła? mi wyszła tak jakoś po tygodniu była czerwona i opuchnięta potem zrobiła się twarda.

• Anonim
    Judyciaa
    30 kwi 2018

Nie, okładów nie robiłam. Smarowałam żelem z heparyną (działa dobrze na zakrzepowe zapalenie żył).

• Anonim
    Elwira667194
    30 kwi 2018

zrobiłaś przy tym zimne czy ciepłe okłady?

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać