Minęły 3 miesiące od operacji powiększenia piersi. 275 hp i 300 hp Mentor. Wyjściowe zero. 169 cm 53 kg. Niestety nie jestem do końca zadowolona z ich wyglądu. Piersi są szeroko rozstawione. Na 3 a nawet 4 palce. Przy tak niewielkich piersiach wygląda to kiepsko. Spokojnie zmieściłaby się w to miejsce 3 pierś. Lekarz twierdzi, że taka moja budowa i inaczej nie da rady. Czy zastosowanie innego rodzaju implantów czy też innych zabiegów (czytałam o siateczce) spowodowalaby że piersi będą bliżej siebie? Nie chodzi by były złączone ale by przerwa była o połowę mniejsza. Czy faktycznie taka moja budowa i lepiej być nie może? Zastanawiam się nad ich korektą :( Jeszcze 3 miesiace temu byłam płaska a teraz marudzi ;) tego bałam się najbardziej, że nie będą do końca mi się podobać :(
Jak myślicie ? Prosze również o opinię lekarzy. Dziękuję :)
No faktycznie masz szeroko rozstawione 🤔.
A mówiłaś lekarzowi przed operacją, że zależy ci na tym, żeby były blisko ❓
Bo mój lekarz od wejścia zadał mi to pytanie: czy mają być blisko czy na naturalnym rozstawieniu piersi.
Ja akurat wybrałam naturalny rozstaw, bo naturalnie mam okey, więc jeśli o tym nie wspomniałaś to lekarz wyszedł z założenia, że wkłada implant tak, jak jest.
Hej, mam ten sam problem. Powiedz proszę jak rozwiązałeś sytuację? Pozdrawiam ♥️
Witam ... mam ten sam problem implant pod mięsień sredni profil 300cc start z 0. Też nie miałam efektu wow i ta przerwa między piersiami. Żeby je złączyć musiała bym chyba mieć z 500ml. Jestem rok po operacji a mięsień puścił i już nie boli ale tym samym piersi sa jeszcze mniejsze. Liczyłam na pelne 75c ale poza piersią z boku mało co z przodu widać. Są jakby rozpłaszczone. Przed zabiegiem przymierzałam protezy sylikonowe ale mam wrażenie że brakuje mi jednego rozmiaru do tego co miało być a co jest
Cześć Dusia mam podobny problem, jestem miesiąc po operacji i piersi szeroko rozstawione. Powiedz czy po dłuższym czasie piersi choć trochę się zeszły ? Czy w zaleceniach miałaś masaż piersi ?
Pani Katarzyno poproszę o namiar do tego lekarza
Właśnie wydaje mi się że przy takiej chłopięcej budowie ciała jaką mam tzn szersze ramiona i wąskie biodra to większy biust wygląda korzystniej niż mój mały przed ... nadalo to kobiecości ?
U mnie tak samo najpierw wszystko idzie w uda i brzuch... żeby chociaż raz w biust czy tylek to nie mogę się doczekać ? jutro się wymierze dokładnie i podam wymiary. Stanik jest z sinsaya
Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.
Bardzo ładnie i w ogóle masz super figurę, więc pierś też jest bardziej podkreślona. Ja mam w pasie ok 70-72 cm, mam małe wcięcie w talii i pomimo iż jestem drobnej budowy to jeśli mi się przytyje to w talii i udach. Jak zrobię jakieś fotki w staniku to prześlę również. A w ogóle szukam czegoś takiego. Z jakiej to firmy? A powiedz mi ile Ci wyszło w obwodzie piersi już teraz pi tych 2 latach?
Dokładnie. A Ty Sonia u kogo robiłaś, bo gdzieś widziałam Twoje zdjęcia w takim białym kostiumie, no mega masz efekt! Żałuję że nie zrobiłam sobie wcześniej kilku przed w kostiumie czy po prostu w ubraniu. Ale jakoś nie mogłam wcześniej na nie patrzeć ?
ja rownież uważam, że nie możemy do końca sugerować się opiniami na forum, każdy ma inną budowę ciała, wzrost, rozciągliwość skóry itd., chirurg najlepiej wie co będzie dla nas dobre. U każdej z nas różne implanty inaczej będą się prezentować, mimo wszystko najważniejsze jest, żeby każda ingerencja w ciało odbywała się bez powikłań i komplikacji.
A propos przerwy... załączam swoją fotkę. Nie znam rozmiarówki Mentora, bo ja mam Motivy Ergonomix profil Full 355 ml (to 3 z 4 profili). Sama uparłam się na większe niż dobrał mi chirurg. Miałam mieć średni profil tj. Demi i 300 ml. Jestem pół roku po operacji i mogę powiedzieć że też długo marudziłam z kolei o to że są jeszcze za małe, że mogłam wziąć najwyższy profil i ok 400 ml ale powiem szczerze, że już trochę gdy ochłonęłam to zaczynam się cieszyć. Piersi bardzo się zmieniały przez te pół roku, a byłam płaska również. W moim przypadku implanty mają po 11,5 cm a obwód mam 70 cm. Przerwa duża nie wyszła może ale sutki mam jak widać na boki. Teraz rozumiem dlaczego chirurg chciał mniejsze. Ale w ogóle mi to nie przeszkadza. Mało tego - w ogóle sama tego nie zauważyłam nawet, bo skoro nigdy cycków nie miałam to nie potrafiłam sobie ich kształtu nawet wyobrazić ? W sumie z forum się dowiedziałam ?Ale dopiero gdy zetknęłam na zdjęcie przed to zorientowałam się że zawsze tak było po prostu ? Myślę że kluczowa jest budowa anatomiczna jednak. Zawsze coś kosztem czegoś. W moim przypadku zapewne implant 355 to bardziej wyeksponował więc w sumie dobrze że nie wzięłam większych. U Ciebie Dusia sutki są ładnie na środku, a przerwa troszkę większa po prostu. Ale całościowo i na tych zdjęciach w bluzce masz świetne cycochy!
Uważam że jest super naturalnie i masz teraz piękne kobiece kształty co potwierdza zdjęcie przed i po. Ja też się czepiam swoich ale mi przechodzi gdy patrzę na swoje podobne zdjęcie. A co do komentarzy skłaniających do osiągnięcia perfekcji, to przecież można próbować dalej - w końcu kto bogatemu zabroni ? Wszystko to uważam potwierdza jak bardzo ten kompleks obsesyjne tkwi w naszych głowach. Czasem nawet operacja nue jest w stanie go wyleczyć. Ale może to kwestia czasu, nie wiem bo chyba mam podobnie jak większość forumowiczek tu. Dusia jest super, tak uważam. A jak teraz po roku u Ciebie? Są miękkie? Przyzwyczaiłaś się już do nich?
Tak widać to na zdjęciu. Bardzo ładnie wyszło. Myślę że nasze budowy w ogóle tak bardzo się różnią i jest tak wiele aspektów wpływających na końcowy efekt, że wszelkie porównania są bez sensu. Lekarze wiedzą co robić i wiedzą też rzeczy o których my nie mamy nawet pojęcia i trzeba to uwzględniać. A sugerowanie się opiniami z forum to brawura wręcz. Osobiście uważam że to nie buty które można przymierzyć kilka razy. Ogólnie dziewczyny wszystkie jesteśmy szalone i odważne bardzo ? Ale w końcu o naszą kobiecość chodzi!
Usunęliśmy ten post zgodnie z prawem do usuwania danych.
Ładnie wyglądają z bliska, rzeczywiście mała przerwa. Ale masz jakieś zdjęcie zrobione tak dalej gdzie widać proporcje sylwetki? Z bliska robiąc zdjęcie piersi zawsze wyglądają na dużo większe.
Witam. Jakiej firmy zazwyczaj kupujesz biustonosze i w jakim rozmiarze do takiego biustu?
Mam podobną wielkość implantów (295ml motiva ergonomix full).
Też po operacji wyszły mi z tak dużą przerwa. 23 stycznia niby ostatni dzień noszenia biustonosza pooperacyjnego a ja nie mogę nic dobrać bo mam wrażenie że biust jest dość nieruchomy i nie ważne jakiego rodzaju mierzę biustonosz to w większości wygląda biust dziwnie. Tylko bardotka narazie mi pasowała w rozm 70 C z firmy Gorteks.
Nie znam samych modeli ale zrób te większe:)
Wszystko zależy od tego jak Ty się czujesz z nowym biustem. Patrząc na te zdjecia sprzed i po to wydaje mi się że jest nieźle! Czy wybrałaś najmniejszy z polecanych przez doktora rozmiar? Czy taki średni? Jakiej firmy to implant? Ja również mam swój biust wielkości zero (doskonale rozumiem Twój komentarz:"Przez cale zycie zakup stanika byl trauma". Ja miałam starszne dzieciństwo przez to. Całe gimnazjum wszyscy się ze mnie śmiali :-( . Potem nosiłam staniki za duże i max push ,up żeby choć udawac ze mam biust. ). Jeśli zdrowie dopisze (bo ostatnio ciagle jestem przeziębiona) to w grudniu będę miała operacje. Mój chirurg dobrał do mnie 2 rozmiary: motiva full 295ml lub motiva 350 course (zdecyduję w dniu operacji. Nie wiem co wybrać i cały czas szukam zdjeć przed i po operacji z podobnymi wymiarami. Jestem niezmiernie wdzięczna za Twój wpis :-*.
Moje wymiary:
---wzrost-172cm,
---waga-53kg,
---pod biustem 72cm,
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.