Dzień dobry, czy miała któraś z was symmastię piersi? Jak wyglądała naprawa tej komplikacji? Byłam na konsultacji w tej sprawie u chirurga który operował. Powiedział że trzeba to zrobić operacyjnie z wyciągnięciem implantow i włożeniem nowych. Dodatkowo trzeba włożyć coś pomiędzy i wyciągnąć po 10dniach. Oczywiście muszę znowu zapłacić za całą operacje. Czy ja jest wina że taka komplikacja wystąpiła? Nie jestem pewna czy chce być operowana przez tego samego chirurga, mimo że ma doświadczenie w tego typu sprawach. Operacja była robiona w Holandii. Zastanawiam się czy może znacie kogoś w Polsce kto przeprowadzał takie operacje i ma doświadczenie?
Za pierwszą operacja miałam dual plane, po drugiej w wypisie mam napisane dual plane II, a po trzeciej dual plane III. Myślę że większość implantu jednak odsłonięta z uwagi na to, że miałam deformacje :/ myślę o przeszczepie tłuszczu w te okolice ale u innego lekarza. Cały czas się zastanawiam
Magdalena, sorry ze tak mecze, ale pierwszy raz widzę że ktoś ma ten sam problem co ja ;)
Ost pytanie. Masz pod mięsień czy pod gruczoł? Ja pod mięsień. Z góry dzięki za odp 💙
Też mam rowki na stojąco po ściągnięciu biustonosza, z tego co tłumaczył mi doktor została parzona torebka w celu obkurczenia, przecinany gruczoł i na nowo modelowany.
magdalen, ale to sie faluje przy nachylaniu? mi sie robia zagłebienia jak zdejme biustonosz. wasnie w dekolcie, czyli w miejscu widocznym np w stroju kapielowym.
Widziałam, ze po porawce jest lepiej, czy to kwestia zdjecia? i na czym ta poprawka wlasnie polegala? czy tylko jakis lift robili, implant został czy cos wyciagali?
Niestety nic to nie pomogło :/
Magdalen, powiedz, na czym polegała poprawa? Mi się lekko właśnie faluje implant w dekolcie, niby mało i słaba tkanka. Przeszczep tłuszczu nie pomógł wcale? Bo niby ma to być jedno rozwiązanie na mój problem.
Anetaaa aha, masz troche inny problem ale tez jest temat do naprawy. Niestety nie umiem nikogo podpowiedziec. Co mowil twoj chirurg?
Magdalenn dluga droge przeszlas, a przeszczep tluszczu niewiele pomogl... a pewnie tez swoje kosztowal. Teraz wyglada to dobrze wiec trzymam kciuki ze bedzie juz ok.
Dzieki za relacje bo sama nie wiem co z tym robic... decyzje przede mna...
Ale u Ciebie juz jest ladnie, oby tak zostalo. 🩷
Implant mam ten sam 350 mentor m+, ten sam chirurg mimo wszystko. Przy konsultacjach była również inna Pani doktor, po 2 operacji naprawczej problem pojawił się znowu niestety i dlatego po kolejnych 6 msc odbyła się kolejna operacja. Nie jesteście sobie w stanie wyobrazić jak ucierpiała moja psychika 🥲 mam nadzieję że to już ostatnia operacja, chociaż wyczuwam pofalowany implant, jest też to nieco widoczne, może macie jakieś doświadczenia z tym związane ? Czy z czasem to ustąpi ? Mam bardzo mało tkanki w obrębie piersi.. Pokażę wam zdj, ale upszedzam będzie mocno 😄
Magdalenn bardzo ci wspolczuje. Opowiedz czy zdecydowalas sie u tego samego chirurga? Jaki implant wlozyl w stosunku do tego, ktory mialas? Dlaczego az 3 operacje?
Jak je przeszlas?
Czy juz jest ladnie?
Anna to niestety tak miałam, musiałam przebyć 3 operację :( tylko że moje piersi wyglądały gorzej
Magdalenn, tak, to to.
"Symmastia, popularnie wśród pacjentek nazywana Double Bubble, to jedno z powikłań, jakie może wystąpić po operacji powiększenia piersi."
Anna a to nie jest czasami double bubble ?
Niestety mam to samo w 1 piersi. Jestem niecale 8 tyg po zabiegu i na razie walczymy z tym z rehabilitantem od fizjoterapii estetycznej. Troche sie poprawilo na biezaco porownujemy zdjecia.
Szczerze to nie slyszalam, ze naprawa tego to az taka procedura, jaka opisujesz.
Wiem, ze oprocz prob poprawy fizjoterapia jest opcja wyrownania tego przeszczepem tłuszczu. Czy to daje efekty, coz, nie wypowiem sie bo nie probowalam na razie ale pewnie skorzystam jak juz fizjoterapeuta osiagnie max swoich mozliwosci.
Co do mojego chirurga, widzi problem w tej piersi ale poki nie minie 3 miesiace nie ma co myslec. Mam z nim wiz.kontrolna w lipcu. Pozniej bedziemy sie martwic. Wiem ze ostateczna opcja jest reoperacja. Ale tez mam podobne co ty obawy. Czy ten sam chirurg. Co to zmieni czy gorzej nie bedzie? Czy to zostawic, bo 40% reoperowanych znow wraca na stol z tego powodu, tak czytalam.
Zycze spokoju i rozwiazania problemow, tobie i sobie 🥹
Hej. Ile czasu jesteś po operacji? I mogłabyś pokazać jak to u Ciebie wygląda?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.