Witam, szukalam na wielu forach lecz nie znalazłam odpowiedniej odpowiedzi. Jestem po operacji plastycznej powiększania biustu (anatomia) Wiem, ze należy po 4 tygodniach unikac wysilku fizycznego do 3 miesięcy najlepiej, a co z seksem? Jeśli partner lubi seks wyczynowy (ostry) że często na rękach sie podpieram. Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem ile go przytrzymać :)
Hejka ja z partnerem mialam seks juz po tygodniu ale tylko lezalam, seks wyczynowy to tak po ok. 3-4tyg ? i ostroznie musicie uwazeac lepiej poczekac aby nic sie nie poprzekrecalo :) pozdrowiam
Masz implanty okrągłe czy anatomiczne, bo to też ma duże znaczenie?
Dokładnie prowadzić auta nie można, tzreba sluchav doktora prowadzacego ,zeby potem nie było płaczu ,ze cos nie tak z piersami po operacji..
Ale lekarz mówił, ze możesz się podpierać? Bo ja też byłam w stanie, ale każde obciążenie mięśni może prowadzić do przesunięcia implantu. Nawet zmienianie biegów w samochodzie moim zdaniem może zrobić kuku, to co dopiero podpieranie... No ale jeśli lekarz nie zabraniał, to pewnie wiedział co robi.
Ja po 3 tygodniach normalnie uprawiałam sex, ale w staniku, nie kładłam się tylko na piersi ani nie były dociskane.. i jest wszystko okej. A podpieram się już też od 3 tygodnia normalnie
Mi dr powiedział, ze mial taka pacjentke ,ze jak maz po operacji sie do niej "dorwal" ? to jej poprzekrecal implanty ..watpie ,ze chialabys miec psobny przypadek.Radzilabym ostry seks odłożyć na pozniej :D
Jest tyle pozycji gdzie partner moze wyczynowo sie wykazać ,ty musisz byc nieruchoma - niestety, Ty masz teraz urlop na żądanie. Wynagrodzisz mu to - niech ćwiczy cierpliwość i kreatywność .
I absolutniego żadnego podpierania cycki nie mogą być na dole i się telepać ! Może dojść do powikłań ropnych lub tak jak mówi koleżanka wyżej ze może się poprzesuwać wszytsko . To jest świeże mamy obce ciało w sobie TRZEBA UWAŻAĆ ?
Długo go przytrzymać ! Zdrowie i cycki są najważniejsze a jak już ma do czegoś dochodzić po operacji to tylko na leżąco i trzymać cycki jak się da ???? poprostu - delikatnie przez 4 miesiące moim zdaniem ....
Ja usłyszałam, że dopiero po 6 tygodniach można normalnie dotykać piersi, z ostrością bym nie przesadzała też, mięśnie mogą jeszcze trzymać. Podpierać się też nie można do 6 tygodni po operacji. Także, ekhm, ostro to bym nie proponowała, chyba że coś wymyślisz ;). Jak leżałam po operacji to przyszła koordynatorka i opowiadała, że kiedyś zgłosiła się na reoperację pani, która za wcześnie zaczęła igraszki i implant się jej przesunął. Rozważ potencjalne zagrożenia ;)
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.