Witam 22. 02.2019 r miałam operacje powiększenia piersi implantem 345 ml wysoki profil mentor, mam pytanie odnoście tego jakie było wasze samopoczucie po takim czasie od operacji, na ile można sobie już pozwolić (sprzątanie, gotowanie itd) , mam dziecko 8 miesięczne nie dzwogam go ale tak ogólnie się nim zajmuje. Lekarz zalecił aby ruszac rękoma tylko do łokci reszta że by przylegala do ciała. Dziękuję i pozdrawiam
A u Ciebie jak to wszystko wygląda ?
23 dni po A piersi jeszcze nie wyglądają ładnie. Czekam cierpliwie na efekt końcowy. Tylko ten ból kłócie jest nie fajny.
A ile dni jesteś po operacji ? Czy twoje piersi wyglądają tak samo? Czy widać różnicę w wielkości i kształcie?
Też jestem ciekawa bo też prawa pierś daję mi się bardziej odczuć.
Witaj czy ustapily te dolegliwości? Ok jakim czasie?
W poniedziałek 01.04.2019 miałam operację. Nadal nie mogę wytrzymać z bólu. Jestem jeszcze w klinice , bo za dużo płynu mam jeszcze w drenach. Ból budzi mnie w nocy, nie mogę spać. Jakaś tragedia. Nie wyobrażam sobie, że dziewczyny następnego dnia po operacji wychodzą do domu. Wiedzialam, że będzie bolało... Ale, że aż tak to w życiu bym nie pomyślała.
Bardzo Ci dziękuję za te kilka słów , ja jestem 2 tygodnie po i świruję...Lekarz mówi ,że ok. Ale ból , rwanie , pieczenie jest...więc niepokój również , ale skoro inne kobiety tak miały i przeszło, uzbrajam się w cierpliwość, po prostu! Dziękuję Samuelo!
Hej ja miałam to samo i też z prawą piersią głównie bolało na górze i po boku i tez tak do 4 tyg tzn wtedy apogeum ale oszczedzilam prawą rękę i dzis juz 6 tyg po i nic nie boli tylko ładnie wygląda?
Witam, ja jestem 12 dobę po operacji. O ile lewa pierś nie boli mnie w ogóle, nie ciągnie, nie piecze, nie szczypie...o tyle prawa daje takie właśnie odczucia. Nie cały czas oczywiście, ale zdarza się to kilkakrotnie dziennie i powoduje spory dyskomfort a nawet ból...Wróciłam już kilka dni temu do pracy i normalnego życia, wiadomo, nie podnoszę rąk do góry, nie dźwigam, nie piję alkoholu, nie przemęczam się. Pracę mam biurową. Śpię na plecach tylko...Pewnie to normalne, ale jestem mimo wszystko przewrażliwiona....
Witam ja ogólnie najgorzej znioslam pierwsze 2 doby później czułam tylko ciężar na klatce, jestem już 5 tyg po operacji i odczuwalam lekkie szczypanie do 4 tyg. :)
Dzień dobry, jestem 6 dni po operacji. Generalnie dobrze znoszę rekonwalescencję ale mam pytanie, ponieważ pobolewa ,ciągnie,piecze mnie ale tylko prawa pierś. Lekarz mówi,że tak może być, ogladał wczoraj powiedział ,że jest ok. Chciałam spytać jak Wy się czułyście? Tydzień ,dwa, trzy po? :-)
Witam,
Po takim zabiegu nie jest wskazane dźwiganie, podnoszenie itp. conajmniej przez miesiąc, natomiast można wykonywać lekkie czynności, które nie obciążają piersi.
Pozdrawiamy:)
Dzień dobry.
Zasadniczo lekkie wysiłki fizyczne (ponad zwykłą codzienną aktywność) można uprawiać po miesiącu od operacji, natomiast przed dopuszczeniem takich ćwiczeń oglądam każdą pacjentkę indywidualnie.
Pozdrawiam serdecznie.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej, Specjalista Chirurgii Ogólnej
Hej
Ja miałam 18.02 , takie podstawowe czynności wykonywałam bez problemu. Nie dźwigałam , nie podnosiłam rak do góry . Jeżdżę autem ( automat ) , wróciłam już tez do pracy biurowej. Ogólnie nic mnie nie boli tylko zakuje od czasu do czasu . Wczoraj byłam na kontroli i wszystko jest ok . Pozdrawiam
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.