RZS a operacja powiększenia piersi

Anonim
Riley
Wrocław · Utworzono: 16 mar 2021 · Ostatnia odpowiedź 13 lut 2023

Czy któraś z Was choruje na RZS - reumatoidalne zapalenie stawów - i przeszła lub planuje operację powiększenia piersi? Termin operacji niedługo, a ja dopiero się dowiedziałam, że prawdopodobnie choruję i mam zacząć leczenie.

7 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    13 lut 2023

A może jeszcze ktoś ma podobne dylematy, czy podobne doświadczenie?

• Anonim
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    5 lut 2023

Cześć dziewczyny :) Natknęłam się na to forum szukając informacji na temat powiększenia piersi implantami przy chorobach autoimmunologicznych. Mam podobny problem i też planuję operację. Mam termin na kwiecień. Z tym, że u mnie nie do końca wiadomo co mi jest. Dwóch reumatologów widzi różne choroby. I mówią że nie ma przeciwwskazań, ja jednak mam obawy. Czy Wy zdecydowałyście się na operację? Było i jest wszystko ok? Nie było odrzucenia implantów, albo zaostrzenia choroby?

• Anonim
    miniaminia
    19 mar 2021

Na Twoim miejscu poszłabym do dobrego reumatologa i może nie jest konieczne leczenie lekami steroidowym :)

• Anonim
    Riley
    19 mar 2021

Dziękuję za te słowa, dodały mi otuchy i nadziei, że uda mi się w końcu zrobić wymarzoną operację, którą mam z końcem kwietnia :) Już miałam być po, bo pierwszy termin był w styczniu, ale musiałam usuwać gruczolaka z piersi :/ A teraz znowu coś...
    Ja biorę póki co encorton w najmniejszej dawce i na razie efekty średnie, a z bólem żyję od paru tygodni dopiero. Nie jest źle, w nocy czasami dopadnie mnie tak silny ból, że płakać się chce. Może właśnie teraz, w momencie przesilenia, uaktywniła się w końcu moja choroba... Na razie szukam reumatologaprywatnie, bo na NFZ terminy kosmiczne.

• Anonim
    miniaminia
    18 mar 2021

Brałam metotrexat raz w tygodniu, ale moja pani reumatolog zabroniła po koronawirusie. Doktor na konsultacji powiedział, żebym na razie nie brała (zabieg mam 13.09). Myśle, że Twoje leki steroidowe nie będą przeszkodą, o ile będą kontrolowane poprzez morfologię. Ja sterydów nie biorę, bo na mnie po prostu nie działają, żyję z bólem, przyzwyczaiłam się. Najgorsze są przesilenia wiosenne i jesienne, bo boli bardziej. Więc kochana nie martw się na zapas ;)

• Anonim
    Riley
    17 mar 2021

miniaminia - bierzesz cały czas leki? Ja jeszcze mojemu lekarzowi nic nie powiedziałam, a muszę brać leki steroidalne.

• Anonim
    miniaminia
    16 mar 2021
    Najlepszy komentarz

Hej, ja mam łuszczycowe zapalenie stawów. Byłam na konsultacji w zeszły czwartek i lekarz powiedział, że spokojnie, choroba nie przeszkadza :)

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać