Jestem miesiąc po powiekszeniu piersi, zrobiły mi się czerwone rozstępy na piersiach. Czy to wynik że za szybko wróciłam do normalengo stylu życia, czy mogłam piersi obciążyć? Jak usunąć teraz blizny.
U mnie zaczęły się pojawiać 2tyg. Po operacji. Obecnie mija trzeci tydzień i jest coraz gorzej. Skrupulatnie wcieram maści na rozstępy i nic. Chyba muszę się z tym pogodzić:(
po jakim czasie pojawiły się u Was rozstępy?
Witam,
Pojawienie się rozstępów może być następstwem powiększenia piersi.
Zalecamy wizytę u lekarza medycyny estetycznej w celu dobrania odpowiednich zabiegów.
Polecamy terapię laserem DISCOVERY PICO **********************
Pozdrawiam
Dzień dobry.
Niestety, tych rozstępów nie da się całkowicie usunąć. Proponuję zacząć stosować preparaty na rozstępy ogólnie dostępne w aptekach (jak dla kobiet w ciąży) oraz wizytę u renomowanego lekarza medycyny estetycznej.
Pozdrawiam.
Dr Bartłomiej Zoń, Specjalista Chirurgii Plastycznej
Niestety pojawienie sie rozstepow na piersiach po powiekszaniu impantami moze byc jednym z niepozadanych skutow ubocznych i nie ma to nic wspolnego z tym co robilas. Jestes dopiero miesiac po operacji proponuje nakladanie produktow z maslem shea i delikatny masaz mozesz tez sprobowac BioOil. Nie panikuj zacznij dzialac :) zycze powodzenia.
pozdrawiam
Magda
moim zdaniem- ani jedno,ani drugie. mnie skóra na piersiach popękała dosłownie, co oczywiście zaskutkowało pojawieniem się drobnych rozstępów (mimo,że baaaardzo oszczędzałam sie przez 3m-ce od odp). Jeśli nie miałaś nadmiaru skóry, np po ciąży, lub znacznym spadku wagi, to ze względu na fakt, że na implant nagle musi znaleźć się miejsce, najczęściej skutkuje to rozstępowaniem się skóry.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.