Hej, chciałam zapytać jak po operacji przebiegał wasz okres rekonwalescencji? Jak długo trwało zwolnienie lekarski. Czy będę potrzebować stałej pomocy np. męża przez pierwsze dni ? Jeśli taki to czy lekarz który przeprowadza operację może mu wystawić zwolenienie na mnie ?
Anna167 dziękuję bardzo za informację, ja też jestem szczupła i właśnie zastanawiałam się czy sobie poradzę sama, ale teraz już na pewno wiem, że będę potrzebować pomocy męża.
Hej, ja jestem aktualnie 4 tygodnie po operacji, mogę już praktycznie robić wszystko ,oczywiście oprócz dźwigania i zbytniego obciążania klatki piersiowej.
Najgorsze są 3 pierwsze dni po wyjściu z kliniki. Mój wziął 3 dni urlopu żeby mi pomagać.
Nie mogłam sama się ubrać ani umyć. Jestem szczupła, implant miałam pod mięsień ,niewiele swojej tkanki i przez to mocno trzymała mnie opuchlizna .Ruchy rękami miałam mocno ograniczone. Ciężko mi było utrzymać szklankę z wodą(dlatego piłam przez słomkę), wcisnąć spłuczkę w toalecie:D
Najgorsze były noce, wstanie samej z łóżka było niemożliwe, mój musiał podkładać mi ręke pod łopatki i podnosić do góry. Włosy też musiał mi myć,sama dopiero zaczęłam od 2 tygodnia.
Potem każdy kolejny dzień było coraz lepiej.Po 3 dniach robiłam krótkie spacery po osiedlu:D
L4 miałam na 2 tygodnie, po tym czasie wróciłam do pracy (przy kompie), do auta wsiadłam po 2,5 tygodnia ,ale jedynkę muszę wrzucać obiema rękami:D
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.