Witam dziewczyny. Proszę o poradę 4 sierpnia mam zabieg powiększenia piersi i totalnie nie wiem jak się spakować, co najlepiej ubrać po zabiegu itd. Czy po wszystkim zostać w hotelu, czy będę w stanie wracać jako pasażer 2h samochodem (jak z tymi pasami?). Jeszcze miesiąc został, a ja już zaczynam panikować. Proszę o poradę 🙏
AnetaKowal1 jak tam po zabiegu? Zawodolona? Jaki rozmiar wybrałaś i jaka wyjściowa. Zadowolona z lekarza jesteś?
Hejka ;) I jak tam się sprawy mają ? jak się czujesz ?
Jestem 9 tygodni po operacji więc całkiem niedawno. Doba w szpitalu na obserwacji, rano po wyjęciu drenów, wypis do domu. Ból do zniesienia bo na lekach przeciwbólowych ale pasów nie zapinałam. Jak wszyscy radzą, ubranie rozpinane i luźne
W Polsce praktykuje się, że po operacji zostajesz w hotelu na obserwacji. Natomiast ja będę operację robić w Norwegii i 2h po operacji jadę do domu ☺️
Weź szczotkę do zębów i najlepiej rozpinane ubranie. Możesz odpocząć w hotelu, ale dostaniesz przy wypisie receptę na silne środki przeciwbólowe także nie będziesz nic czuła jadąc samochodem. Na pasy powinnaś dostać 3-miesięczne zwolnienie.
Dzień dobry,
wykonuje sporo operacji powiększeń piersi, jeśli mogę coś doradzić z lekarskiego punktu widzenia to ważnych jest moim zdaniem kilka kwestii:
- ubranie zapinane z przodu, nic zakładanego przez głowę - łatwiej się ubrać i mniej boli
- walizka z niezbędnymi rzeczami na kółkach - unikamy dźwigania.
- organizacja powrotu z kliniki - przyda się pomoc w niesieniu rzeczy, otwieraniu drzwi, itp.
- bezpośrednio przed wypisem warto poprosić o dożylne leki przeciwbólowe - starczą "na drogę"
- w samochodzie warto siedzieć z tyłu, lepiej nie zapinać pasów.
Życzę powodzenia w spełnianiu marzeń.
Łukasz Ulatowski
hej, ja też się przypnę do Twojego pytania :) Mam zabieg 9 sierpnia. Dostałam listę co przygotować itd, jednakże pytanie jak to w praktyce wygląda. Pasów nie trzeba zapinać do 1 miesiąca - w razie kontroli policji trzeba pokazać zaświadczenie wydane przez lekarza. Co do ubrania na mojej liście są rzeczy piżama i ubrania nie zakładane przez głowę tylko rozpinane z przodu. a tak w ogóle to Ty wychodzisz tego samego dnia? Nie słyszałam o takiej praktyce.. doba to minimum by zostać w klinice, i musisz być odebrana przez kogoś.
Kasiadrozd zgadzam się, też mnie uprzedził jak ważne jest to jak będę się oszczędzać po operacji i dbać o efekt. Cieszę się, że do niego trafiłam i nie zbagatelizowałam jego zaleceń. Efekt niesamowity. Jestem szczęśliwą posiadaczką pięknego i jędrnego biustu po tylu latach czekania.
Ja ci polecam słuchać wszystkich zaleceń lekarza. Mi Dominik Boligłowa dał całą listę i wszystkiego się słuchałam. Operacja jest bardzo ważna, ale potem to jak dbamy o efekt również ma ogromne znaczenie.
Po wypisie że szpitala będziesz musiała stosować się do zaleceń lekarza i w tym staniku w którym Cię wypiszą będziesz musiała jakiś czas chodzić, by piersi się wygoiły i się przyzwyczaiły. W razie czego jak by Cię bolały piersi to najlepiej wsiąść tabletkę przeciw bólową.
Nie, na pewno na jedną noc zostaniesz w szpitalu. Nie radzę Ci samej w ogóle wracać.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.