Dziewczyny! Bardzo proszę o podzielenie się waszymi doświadczeniami w sprawie gojenia rany po cięciu? Jestem już 14 dzień po powiększeniu biustu implantami metodą pod mięsień. Mam 170 i ważę 60 kg, pod biustem 68, implant 350 wysoki profil okrągłe Mentor. Wyjściowa miseczka A. Dodam, że jestem bardzo zdrowa i prowadzę aktywny, higieniczny tryb życia. Ale... cięcia nie goja się... prawa pierś nie bolała jakoś szczególnie, ale rana sączyła się. Natomiast lewa pierś szczypała i kłuła niemiłosiernie do tego stopnia, że w ogóle bałam się poruszać tamta stroną. 10 dnia po operacji trochę więcej się poruszałam i z prawej piersi po prostu wylał się strumyczek żółtawej wydzieliny 😟 od tego czasu czasu rana nadal się tak samo sączy, ale pierś przestała boleć. Mój lekarz niestety jest 3 godziny lotu ode mnie i niestety mam utrudniony kontakt. Jestem cały czas na antybiotyku, środki przeciwbólowe już odstawiłam. Czy ktoś miał kiedykolwiek podobne problemy? Odchodzę już od zmysłów...t ak się martwię.
AgnieszkaTofil masz bardzo ładne piersi i jak na wysoki profil nie są wcale za duże... Będę musiała jeszcze raz poprzymierzać... Ja już w poniedziałek, nie mogę się doczekać 😍
Moje
Dostałam w końcu bardzo mocny antybiotyk i poczekam do poniedziałku... jeżeli będzie bez zmian to pójdę tutaj na miejscu na konsultacje. Dziękuję za pomoc wszystkim. A to moje... czekam na czas, kiedy w końcu bede się nimi cieszyć...
AgnieszkaTofil może postaraj się skontaktować z innym lekarzem bliżej siebie, który mógłby ocenić chociażby te sączące rany?
U mnie po 2 tygodniach zeszły strupki.
Dodatkowo mogę zaproponować zażywanie tabletek Aescin (naturalny suplement) i witaminę C 1000. Powinny przyspieszyć gojenie się ran i łagodzić obrzęki, więc może też będzie troszkę lepiej.
Jestem 6 tygodni również po cięciu podmięśniowo. Ale wszystko pięknie się goi. Bol totalnie nieodczuwalny - zapomniałam, ze coś w ogóle było robione. Przez okres 12 tyg plastry na szwy mam nosić. Blizny ładne i nieduże... po operacji dobę miałam dreny, wszystko ładnie się odsączyło 🤷🏻♀️
Hej. Możesz wrzucić zdjęcie? Mam takie same wymiary i wybrałam ten sam rozmiar tylko profil niski. Chciałabym zobaczyć jak wyglądają piersi z wysokim 350
Mi się nic nie sączyło, najlepiej opisz problem, dołącz zdjęcia i wyślij do lekarza. Jak nie odpowiada to umów się na wizytę u innego chirurga na miejscu, żeby Cię skontrolował.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.