Hej dziewczyny, pod koniec stycznia będę mieć zabieg powiększenia piersi. Po jakim czasie wróciłyście do pracy? Ja wykonuje pracę biurową z możliwością home office. Nie wiem, jak to wszystko rozplanować. Pozdrawiam!
Po 2 tygodniach
Ja wróciłam po dwóch tygodniach.
Hej. Do pracy biurowej możesz wrócić bardzo szybko, tym bardziej kiedy pracujesz w domu. Już po tygodniu, wszystko zależy , jak się będziesz czuła. Każdy organizm jest inny , a i zależy to od samej operacji, cięcia. U mojej Pani doktor, wszystkie pacjentki wychodzą w pełni ruchome, nie potrzebujemy aż tak wzmożonej opieki drugiej osoby, dotyczy to ogólnej pielęgnacji, ubierania się, czy przygotowania sobie drobnego posiłku. Problemem na początku jest jedynie mycie włosów, i najgorsze to spanie na plecach. Trzeba się przyzwyczaić, bo ból kręgosłupa jest okropny. Ważne to w pierwszym tygodniu dużo wypoczywać, nie forsować się, wylegiwać w łóżku, z dobrą książką, filmem itp. Bardzo szybko wróciłam do sprawności, a jestem już 5 tygodni po, jedynie unikam nadal podnoszenia ciężkich rzeczy, jeszcze nie ćwiczę , ale spacery szybkie jak najbardziej są wręcz zalecane już od pierwszych dni po operacji. głowa do góry, będzie wszystko super. Powodzenia.
Do pracy biurowej 2 tygodnie po.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.