Powiekszenie piersi z cukrzyca typ 1.

Anonim
BeataZaleska
Bytom · Utworzono: 16 sty 2024 · Ostatnia odpowiedź 15 paź 2024

Dziewczyny ,czy ma ktorac cukrzyce typu 1 i powiekszala piersi ? Interesuje mnie gojenie ran i czy implanty sie przyjely.Kto podjal sie eykonac operacje ? Prosze o konkretne odpowiedzi ,a moze znacie kogos ,kto ma wstawione implanty piersi.Slyszalam ,ze jesli cukrzyca jest wyrownana ,to nie ma przeciwwskazan. Chetnie poczytam wypowiedz dr.chirurga co o tym sadzi,czy mial takie pacjentki.

3 komentarze

Reklama
  • Anonim
    Alex1993
    15 paź 2024
    Najlepszy komentarz

Cześć cukrzycę tym 1 mam już 28 lat. Powiększenie piersi zawsze mi się marzyło ale zawsze p wskazaniem była cukrzyca. Ostatnimi czasy odświeżyłam temat i okazuje się że lekarze chirurdzy jak i lekarze anastezjolodzy przy dobrze wyrównanej cukrzycy nie widzą żadnych p wskazań. Jestem 4 tyg po zabiegu bolało nie powiem ale na pewno nie mniej niż zdrowe pacjentki. Blizny goja sie bardzo dobrze więc nic złego się nie dzieje. Jedyne po operacji nie mogłam zejść z cukru niżej niż 180 przez kilka dni tak hak gdyby po lekach lub stan zapalny w organizmie odbijał się na poziom cukru. Teraz wszystko wróciło do normy. Operacja beż powikłań, pompa insulinowa i sensor. Musisz poszukać kliniki. Powodzenia

• Anonim
    Szayszay
    16 lut 2024

Hej hej,

To bardzo smutny temat.
    Również jestem cukrzykiem typu 1 i mam pompę i dobrze wyrównaną chorobę, mimo to dostałam odmowę chirurga plastycznego u którego byłam wynikająca ze strachu że obecny anestezjolog nie da rady zająć się mną przy potencjalnie dłuższym okresie rekonwalescencji i obawę że blizny nie będą się dobrze goić... Brak doświadczenia lekarza gra sporą rolę.
    Odezwałam się również do znanej w Poznaniu kliniki z zapytaniem o powiększanie metodą mniej inwazyjną (przeszczep tłuszczu) i dostałam krótką odmowę (bo mam cukrzycę) nie popartą konkretnymi argumentami.

Przykro mi że istnieje taka niechęć do zajmowania się pacjentami bardzie problematycznymi. Mimo choroby jestem dużo zdrowsza niż wiele osób w moim wieku, ale z góry odrzucana przez plakietkę cukrzyka.

W Niemczech bez problemu przyjęto mnie na przeszczep tłuszczu (lekarz z ogromnym doświadczeniem i renomą, ale reklam nie robię). Jestem w trakcie podejmowania decyzji...
    Pozdrawiam !

• Anonim
    Magdala
    18 sty 2024

Ja mam cukrzycę typu 1.(28 lat choruje).Ponad rok temu poddałam się operacji powiększenia piersi.
    Byłam operowana w Belgii,jezeli masz uregulowaną cukrzycę przeciwskazań nie ma żadnych (przynajmniej w BE).
    Nie powiem trochę dłużej dochodziłam do siebie,patrząc na niektore dziewczyny,ale wszystko goiło się ładnie.Jedynie dreny mialam 2 tygodnie, bo dużo płynu i krwi się zbierało .Może to też trochę z mojej winy,bo ani przed operacją,ani po,nie przestałam palić papierosów🙈
    Ogólnie piersi w porządku,jak moje😉

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać