Cześć! Jestem 2 dni po zabiegu powiększania piersi, czy ktoś chciałby dołączyć do wątku?:) Bardzo się cieszę że to już po. W poniedziałek mam konsultację po zabiegu, wtedy pierwszy raz zobaczę biust. Ból do zniesienia, jedynie dyskomfort z ograniczonymi ruchami i uciskiem na klatce. Z niecierpliwością czekam na przejście tego etapu i powrót do normalności:D A jak to wygląda u Was?
Myślę, że rozmiar też zależy od warunków fizycznych budowy itp - ja poprosiłam o możliwe największe, ale takie aby pasowały do sylwetki i nie wyglądały sztucznie i żeby mi nie przeszkadzały za bardzo bo gram w tenisa i to dla mnie ważne. Zapytałam jakie mogą być największe to powiedziała, że jakie będę chciała bo każde da się włożyć - ale nie wiem czy jak bym zechciała np. >600ml to by dało radę:) Ta moja pani dr bardzo rozsądna i powiedziała mi, że widzi że ja z tych „naturalnych” kobiet więc zaproponowała mi 405 i 450 do przymiarki i stwierdziliśmy że 450 za duże a najlepsze będą pośrednie i tak wyszło że mam 425 :) na forum w wątku styczeń-luty 2023 wrzuciłam swoje zdjęcia jakoś krótko po operacji więc możesz tam zobaczyć jak to u mnie wyszło wstępnie:)
moim zdaniem to normalne, klatka cała musi przystosować się do większych rozmiarów, mnie nie bolało, czasem miałam wrażenie, że mi piersi pękną, innym razem odczułam lekki dyskomfort tak jakby pod pachą w stronę piersi, ale bólu jako takiego nie miałam... kurde, jak tak piszesz, to zastanawiam się, ile jest w tym prawdy: mój lekarz powiedział mi, że nie może mi włożyć więcej, bo po 1. będę źle wyglądać, po 2. źle się czuć, po 3. kwestie zdrowotne - jest ryzyko pojawienia się komplikacji lub problemów w przyszłości, po 4. nie pasowały mi większe do moich wymiarów
Namiast, ja z tym brzuchem to mam dramat. Już 2 tygodnie - trochę się zmniejszył ale nadal twardy i nadęty…
Moja budowa to 173cm 63kg pod biustem 77 - sylwetka sportowa. Mi Pani dr powiedziała na konsultacji że wszystko mi zmieści co bym nie chciała 😆 Mierzyłam 450ml ale były zbyt ciężkie i zrezygnowałam. Dziś myślę że nie byłyby złe 😉 A jaką masz metodą? Pod mięsień? bo ja mam pod mięsień - Czy miałaś takie jakby skurcze w nocy na klatce piersiowej? Odczuwam to tylko w nocy i rano delikatny ból jak wstanę - ale jak już jestem w pionie to prawie natychmiast zanika. Cały czas odczuwam też „ból” przy dotyku - jakbym obita była. Na piersiach nie mam zasinień żadnych. Nie wiem czy powinnam się tym martwić czy normalne to… 2 tygodnie od operacji to bardzo krótki czas.
Może masz za mocno ściśnięty ten stanik i pas, jeśli Cię tak mocno uciska? może spróbuj poluzować delikatnie ;) śpię na boku, ale uważam na piersi, ręce podnoszę do góry, ale delikatnie, bez zrywów, nie dźwigam ciężarów, autem - automatem jeszcze już też, lekarz mi pozwolił... brzuch miałam gigantyczny przez prawie cały czas brania leków, czyt. przeciwbólowych, antybiotyku, myślałam, że to przez to, ale okazuje się, ze to narkoza tak wpływa, tak? czyli po 1,5 tygodnia przeszło ;) ale masz fajnie 425 - ja nie mogłam większych, a chciałam, a jaką masz sylwetkę i jaki jest efekt?
Namiast dzięki za odpowiedź. Mnie męczy ten stanik bo on mnie na maxa ściska i ten pas też nie jest wygodny. Jak się rozbiorę do mycia to mam chwilową ulgę. A Ty już możesz na boku spać? Ręce podnosisz do góry? Ja mam 425 cc hp mentor okrągłe pod mięsień - ogolenie nic mnie nie boli - czasem coś zapiecze chwilowo ale jest Ok. Po nocy też mam chwilowy dyskomfort i lekki ból w klatce - takie jakby zesztywnienie - mało przyjemne ale krótkotrwałe. Odczuwam że mam dosyć wrażliwą skórę na nowych piersiach i lekki dotyk nawet mnie „boli” tak jakbym była obita. (Dlatego ten stanik i pas mi przeszkadza). Mi Pani dr mówiła że po 6 mc już można uznać wynik końcowy, aczkolwiek nawet i do roku czasem mogą się układać. Ja nie mogę podnosić łokci ponad barki przez 6 tygodni - czyli generalnie jestem mało samodzielna - dziś byłam w sklepie i połowy rzeczy nie kupiłam bo były powyżej mojej granicy podnoszenia rąk🤷♀️ Czy Ty kierujesz już autem? Ja zaczęłam jeździć ale boje się trochę ruchów kierownicą, zwłaszcza przy manewrowaniu, cofaniu itp. Powiedz mi proszę czy miałaś nadęty gigantyczny brzuch po narkozie i czy już wrócił do formy? Ja nadal mam twardy balon ale trochę już mniejszy.
W zasadzie tylko przez tydzień odczuwałam różnego rodzaju dyskomfort, a najbardziej bolesne i wkurzające było pieczenie - odparzały mnie plastry i miałam zaczerwienioną skórkę, każdy ruch potęgował ból i niestety jak dla mnie to było najgorsze, na szczęście zmieniłam plastry na inne i problem odszedł w zapomnienie... na obecną chwilę jest wszystko ok, za chwilę będzie miesiąc, bólu żadnego nie odczuwam, może lekki, jak leżę dłużej na boku, to czuję takie ciągnięcie, ale poza tym ok, piersi zmieniają swój wygląd, mój mąż twierdzi, że unoszą się do góry, ale tak naprawdę to w sumie nie wiem jak one powinny się zmieniać, słyszałam, że ostateczny wgląd uzyskuje się po 9 miesiącach, co o tym słyszałaś? ja mam 315 okrągłe, mam wąska klatkę i mało skóry, mogłam wybrać takie lub 270 anatomiczne, bałam się, że będą za małe :) te są ok, ale mogłyby być większe haha ;) ale nie narzekam ;) lekarz powiedział, że nie podejmie się większych, bo to jest związane z ryzykiem, więc nie mogę narzekać ;) dlaczego męczy Cię stanik i pas? początkowo, jak ściskał to było ciasno, ale z dnia na dzień będzie lżej ;) noszę ten pas cały czas, mam nosić do marca, więc już się z nim "zaprzyjaźniłam", wolę tak, aniżeli cycki mi opadną ;D haha to, że nie byłam samodzielna i musiałam wszystkich prosić o wszystko to były mega wkurzające, ale to chwila, przeminie ;)
Namiast, mi dr zaleciła maść jak już lekko się blizny będą złuszczać (teraz nosze steri stripy) i jak maść to już bez plasterka bo to się nie przyklei. Operację miałam 23.01.
Napisz mi proszę jak u Ciebie piersi? Jesteś 2 tyg. przede mną. Mnie na dzień dzisiejszy okropnie męczy i stanik i pas i pozycja spania i ogólnie wszystko mnie już meczy przez te cycki (głównie to, że nie jestem samodzielna i nie mogę zbyt dużo zrobić nie podnosząc rąk do góry)😉 czy Twoje piersi już trochę zmiękły? Jaki masz implant i jaka metoda? Czy odczuwasz jakiś dyskomfort?
Mam pytanie: 09.01. miałam operację powiększania piersi, doktor zalecił mi stosowanie cienkich plasterków na miejsce szycia, mam je nosić do 21.02., ale teraz mam zacząć smarować blizny maścią, żeby je zniwelować, no i teraz mi się kłóci jedno z drugim: jak posmaruje maść, to chyba nie bardzo kłaść na to plasterek, jak było u Was?
Przez 6 tyg mam stanik tak ale taki materiałowy jak te co Kardashian nosi:-) sama się dziwiłam bo nigdy po operacji u dziewczyn takiego nie widziałam, tylko mocno zabudowany taki. Mój bardzo wygodny. Ale już robiłam sport i nawet jak skakałam to nic tam się nie rusza:-) lepiej niż jak nic nie miałam to zawsze skóra skakała:-) tak i siostra też ma 2 dzieci to cyrk by był:-)
Ciekawa metoda i wogóle po op nie nosiłaś biustonosza? Kurde, aż dziwne bo ja sobie po op nie wyobrażam chodzić bez heh w nim czuje się bezpieczna. No faktycznie z 3 dzieci to nie bardzo
Tzn. że implant jest za wszystkimi 4 mięśniami i utworzona jest torebka w którą implant jest włożony i przez to nigdy się nie poruszy, czyli nie muszę już żadnych staników nigdy nosić:-) i nawet jak skaczę to nic tam się nie rusza:-) jak dla mnie mega fajnie. Ja za wszystko zapłaciłam 20.400$. mam siostrę w polsce i myślałam o zrobieniu wszystkiego w polsce ale jak z 3 dzieci lecieć i pobyt 6 tyg i jak by coś nie tak czy trzeba poprawić to trochę zachodu by było i jak by doliczyć 4 bilety i pobyt to też zapłaciłabym sporo, a po za tym moja siostra robiła i u niej lekarz nie robi taką metodą jak ja właśnie chciałam i postanowiłam zrobić tu i ciesze się bardzo.
Ile zabieg powiększenia kosztuje w stanach?
No to dobrze że jesteś zadowolona bo to najważniejsze. Twardzielka z ciebie tyle zabiegów na raz masakra heh że to przeżyłaś 😌 a co to znaczy ten wewnętrzny stanik?? Pierwszy raz się spotykam z takim określeniem
Sutki były wyciągane i podszywane🙈 oglądałam to sobie przed na YT i aż bolało od patrzenia, ale u mnie po operacji nie bolało, były tylko zaklejone przez tydzień, a teraz super!!! Nareszcie są i nawet mam czucie gdzie lekarz mówił, że mogło by się zdarzyć, że nie będę miała. Jeden sutek pokazuje troszkę na dół, bo jest bardziej wystający, ale lekarz powiedział, że jak się wszystko zagoi to go jeszcze raz już tylko w gabinecie na znieczuleniu lepiej przyszyje, ale to też mi mówił że może się stać, ale to dla mnie osobiście żadna duża sprawa więc super
Czy problem z tymi sutkami się rozwiązał po operacji? Pozdrawiam
Hej liza jak rozwiązałaś problem?😔
Cześć dziewczyny, chciałam podzielić się doświadczeniem. Operacje miałam niecałe 3 tyg. temu, zdecydowałam się na rozmiar 375 Mentor a obudziłam się z 400🙈 trochę byłam w szoku i sama nie wiem co o tym myśleć, no ale co ja teraz zrobię! Piersi są duże, wiem że to niewielka różnica no ale nie chciałam aż 400! Mam metoda Hybrydowa i z wewnętrznym stanikiem pod mięsień, nie wiem czy po polsku to tak się dokładnie nazywa ale tłumaczenie z angielskiego tak niby mówi:-)) piersi robiłam w stanach, bo tu mieszkam. Nie robiłam tylko piersi, ale też smart lipo na zewnętrznych udach i wewnętrznych i na brzuchu i jeszcze usunęłam skórę nad okiem aaa i jeszcze formowanie sutków, to to zawsze było moje marzenie:-) mam je schowane w środku i zawsze marzyłam o wystających:-) teraz to czekanie!!! Najgorsze bo wyniki to dopiero minimum 3 miesiące a liposukcja to aż do roku:-) bólu sie bałam, ale jestem w szoku że nic prawie mnie nie bolało ! Serio brałam 2 dni coś na ból a potem bez problemu bez, plecy też żaden problem bo już od dawna nauczyłam się spać na plecach. Mam 3 dzieci i specjalnie mama przyleciała, ale ja już na 4 dzień obiad gotowałam, a po tygodniu już sprzątałam:-) jestem z tego powodu przeszczęśliwa! Też miałam jedną pierś większą, ale właśnie ta metoda hybrydowa, on wstrzyknął po prostu w tą jedną więcej tłuszczu:-) i narazie, bo trochę spuchnięta, nawet ta jest większa. Piersi jestem w szoku, że tak blisko siebie mi się udało zrobić i wygląda super. Ja już w tym samym dniu mogłam zobaczyć, miałam tylko krwawiące sutki przez jakiś tydzień, więc to trochę zaklejałam:-) ciesze się strasznie że już za mną, nie mam się tylko z kim nacieszyć bo nie mam tu dużo koleżanek, więc piszę do was.
a słyszałyście o czymś takim jak breastfem? zastanawiam się jakie wasze opinie
titikakka Napisz proszę czy powiększałaś już swoje piersi czy wykonałaś ponowną operacje?
Olivvkensss Napisz proszę czy piersi pozostały asymetryczne, czy jednak się wyrównały?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.