Powiększenie piersi Technika harmonizacji piersi

Jes
· Utworzono: 24 mar 2025 · Ostatnia odpowiedź Dzisiaj 07:11

Dzień dobry, Chciałabym się dowiedzieć, czy są jakieś wady metody powiększania piersi Technika harmonizacji piersi Czy umiejscowienie pod gruczoł jest korzystne długoczasowo? Czy efekty są przewidywalne? Czy lepiej zdecydować się na mały implant wkładany klasycznymi metodami? Chętnie przeczytam jakie zdanie mają na ten temat chirurdzy. Pozdrawiam

3530 komentarzy

Reklama
  • Mar624
    Dzisiaj 07:11

Tak, rozchodzą się w stronę pach, gdy leżę na plecach, ale ja po prostu zakładam, że gdybym swoje naturalne piersi miała wieksze to również by się tak rozchodzily. Uważam, że zachowują się naturalnie, a nie jak sztuczne. To rozchodzenie nie jest na tyle mocne, aby mnie to denerwowało. Zaznaczę też, że po pierwszym miesiącu od operacji zdjęłam stanik pooperacyjny i już nigdy go nie założyłam, nawet na noc.

• Ple1
    Dzisiaj 06:55

Mi na kontroli powiedziała że jest wszystko ok ,że metodą normalną to już dawno byłby pod pachami , a moje sterczą na leżąco, ale to była kontrola po 3 miesiącach, po pół roku już takie nie są

• Wit16
    Wczoraj 22:21

Też miałam full. Jest 4 miesiąc po i nadal śpię w staniku podtrzymującym.

Jak położę się bez stanika na plecach to widać jak implantywpadają pod pachy, nie wygląda to ładnie..
    Klatkę mam wąską, jestem szczupła, stosowałam się do zaleceń. Jadę za kilka dni na kontrolę.
    Powodem może być wytworzenie za dużej przestrzeni na implant. Nie chce takiego efektu i spania do końca życia w staniku :(

• Ple1
    Wczoraj 22:00

U mnie minęło już pół roku od preserve dla przypomnienia 290 i 320 full , ogólnie jestem bardzo zadowolona tylko żałuję że wzięłam full a nie demi bo mam wrażenie że opadły.

• ElK
    Użytkownik wyróżniony
    Wczoraj 19:43

Wit16
    To zależy od rozstawu piersi :) jak masz szeroko rozstawione, na boki to będą spadać na boki ;)

• Pau185
    Wczoraj 15:08

moje kompletnie nie, ładnie się układają

• Wit16
    Wczoraj 14:56

Cześć dziewczyny,

Czy Wasze piersi też się tak mocno rozchodzą na boki w pozycji leżącej??
    Jestem już 5 miesięcy po operacji (320 i 310 ml, wyjściowo był bardzo mały biust).

Kiedy się kładę, implanty wędrują wręcz w stronę pach i niestety nie wygląda to dla mnie dobrze. Od samego początku spałam i śpię cały czas w sportowym staniku z nadzieją, że z czasem tkanki się ułożą i piersi "zrosną" lub utrzymają bardziej centralną pozycję, ale nic się w tej kwestii nie zmieniło.

Planuję skonsultować z chirurgiem, ale powiem Wam szczerze, że aż boję się usłyszeć standardową regułkę, że taka moja anatomia...

• Kaj8
    Użytkownik wyróżniony
    14 sie 2026

Kow4 ja robiłam w Bydgoszczy tylko implanty, ale i doktora Malinowskiego. Ale klinika i ludzie tam pracujący na prawdę bardzo mili i pomocni więc jak tam zadzwonisz to wszystko te panie Ci powiedzą.

• Kow4
    13 sie 2026

Jej dziewczyny mam pytanie czy któraś robiła w Bydgoszczy u doktora Bieńkowskiego lifting piersi? Nie interesują mnie implanty ale wycięcie zbędnej skóry i nadanie kształtu.Ciekawa jestem ile kosztuje i jak wygląda rekonwalescencja i powrót do pracy ?

• Lpb
    Użytkownik wyróżniony
    13 sie 2026

Pati napisz na grupie dotyczącej tej metody na FB. Na pewno się ktoś znajdzie

• Pat163
    12 sie 2026

Dzień Dobry, czy jest jakaś Pani która planuje w najbliższym czasie zabieg Mia w klinice Medimel w Szczecinie? Mój październikowy termin prawdopodobnie będę musiała przełożyć że względów zawodowych. Jestem załamana. Może któraś z Pan chciałaby się zamienić, gdyż znajduje się w podobnej sytuacji?

• Mar624
    11 sie 2026

anna1990 nie miałam do tej pory w ogole piersi, więc jest to coś innego, ale są miekkie, mój mąż nie czuje implantu jak dotyka ;) tak robiłam MIĘFemtech

• Pau185
    10 sie 2026

jeśli chodzi o wygląd to ja jestem teraz 4 miesiące po zabiegu i piersi wyglądają bardzo naturalnie. Są mięciutkie. Efekt jest znacznie większych piersi ale bardzo naturalnych.

• anna1990
    10 sie 2026

Hej @Mar624, dzieki wielkie za info i zdj, wlasnie takiego efektu szukam! Niestety tutaj czesc tresci się cenzuruje, robilas metoda mia, m i a f e m t e c h spod pachy, tak?

Mam pytanie o miekkosc piersi docelowo - czy czujecie, ze one są totalnie czyms innym niz naturalna piers? Wiem, ze zalezy od marki implantu. Np. Motiva ergonomix/ergonomix2.
    Domyslam sie, ze wiele zalezy od punktu wyjscia (u mnie 75B). Zalezy mi na tym, zeby przy dotyku nie bylo to cos totalnie innego niz naturalne piersi :)

• anna1990
    7 sie 2026

Dzieki wielkie na odp, rozważe wyjazd do innego miasta :)

Mam pytanie do osób po zabiegu - ponieważ jest to metoda nad mięsień, czy lekarze "ostrzegali Was", że grawitacja w tej metodzie szybciej spowoduje opadnięcia piersi wraz wiekiem? Na rozum jak impant jest płycej umiejscawiany, to chyba szybciej powinien opaść wraz z wiotkością skory itd. Mówili Wam cos o tym? Metoda nowa wiec nie mozna się jeszcze przekonać co za 5/10 lat :)

• Pau185
    5 sie 2026

ja jechałam z Krakowa specjalnie do Szczecina bo klinika miała najwięcej bardzo dobrych opinii w tej metodzie. Ale w Warszawie wiem,że u Szczyta też wykonują Mię.

• anna1990
    5 sie 2026

Hej, gdzie warto "rozeznać się z tematem" podczas konsultacji w Warszawie? Czy może jednak warto pojechać do innego miasta do specjalistów? ******* rozważam technikę MIA Femtech. Dzieki!

• Mar624
    3 sie 2026

Non1 jeszcze odpowiadając na Twoje pytania: ja płaciłam 32800 zł ale z tego co wiem ceny juz wzrosły chyba do 35 tys. Ale musiałabyś się upewnić, zazwyczaj na stronie są cenniki. gdzieś poniżej dziewczyny wrzucały różnice między poszczególnymi rodzajami implantów (mini, demi, full) w formie tabelki, musiałabyś się cofnąc kilka stron. ***i preserve są wykonywane w znieczuleniu miejscowym, *** to włożenie implantu przez dół pachowy, niacięcie ma około 2-3cm, w preserve nacięcie jest w fałdzie podpiersiowym. W pierwszej metodzie implanty mają wiekszą projekcję czy prosto mówiąc bardziej odstają do przodu i wypełniają całą pierś. W ***implant jest inny i wypełnia dolny biegun piersi czyli można powiedzieć, że są bardziej naturalne. Choć jak widzisz ja robiłam pierwszą metodą i uważam że są super naturalne. Najlepiej umów się na konsultację. Lekarz cię zmierzy i dobierze odpowiedni implant. Wszystko zależy od wielu czynników, np szerokości Twojej naturalnej piersi, szerokość klatki piersiowej itp.

• Mar624
    2 sie 2026

Ja podobnie jak Pau185 robilam M I Ę w Szczecinie u dr Clark. Mam rozm 195 demi, jestem zachwycona! Minęło 6 tygodni, piersi są piękne. Nie mialam wczesniej nic, teraz noszę staniki rozm 70D. Moja pewność siebie wzrosła i w końcu czuję się ze sobą dobrze.

• Pau185
    28 lip 2026

Katarzyna Ostrowska Clark, wspaniały lekarz :)

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać