Powiększenie piersi Technika harmonizacji piersi

Jes
· Utworzono: 24 mar 2025 · Ostatnia odpowiedź Dzisiaj 07:40

Dzień dobry, Chciałabym się dowiedzieć, czy są jakieś wady metody powiększania piersi Technika harmonizacji piersi Czy umiejscowienie pod gruczoł jest korzystne długoczasowo? Czy efekty są przewidywalne? Czy lepiej zdecydować się na mały implant wkładany klasycznymi metodami? Chętnie przeczytam jakie zdanie mają na ten temat chirurdzy. Pozdrawiam

3482 komentarze

Reklama
  • Wre1
    Dzisiaj 07:40

Syl140 moje blizny też sa widoczne , dr powiedziała że potrzeba czasu. Jak już nie nosisz plastrów silikonowych to smaruj maścią np z witaminą A albo inną która nawilży , dodatkowo masuj :)

• Gabriela1511084
    Użytkownik wyróżniony
    Wczoraj 19:47

Syl140, blizna przebudowuje sie do roku. Minęło dopiero u Ciebie 5 mcy. Jeśli jest jeszcze czerwona, to jest to całkowicie normalne. Stosowałaś plastry np. Sutricon? Mi po operacji nosa polecił lekarz na bliznę radiofrekwencje - teraz blizna naprawdę niewidoczna.

• Syl140
    Wczoraj 11:35

Dziewczyny, czy któraś z was może polecić w Warszawie miejsce gdzie laserem usuwałyście blizny po operacji? Ja miałam zabieg w lutym. Blizny są nadal widoczne.

• Kat268
    Wczoraj 00:14

Pau185 jaką wybrałaś metodę mia czy preserve? Mam podobnie pomiędzy a-b i patrzę na tą samą pojemność.

• Pau185
    25 cze 2026

U mnie się nic nie zmniejszyło (może takie max.5-10%) tylko kształt zrobił się zdecydowanie ładniejszy.

• ElK
    Użytkownik wyróżniony
    25 cze 2026

Tez mam polaktacyjny zanik gruczołu.... Nigdy nie byłam w ciąży 🤣 to jest wpis aby księgować się zgadzała ;)

• Mar624
    24 cze 2026

Ta sama diagnoza, polaktacyjny zanik gruczołu piersiowego. Dr obiecala, ze bede miala miseczkę pełne C, na tę chwilę mam na pewno. Zobaczymy jak juz zmiękna.

• Mar624
    24 cze 2026

Pau185 dzięki za potwierdzenie 🙂 ja również u dr Clark w Medimel.

• Pau185
    24 cze 2026

Mam teraz rozmiar 70d a miałam a na malutkie b plus polaktacyjny zanik gruczołu.

• Pau185
    24 cze 2026

Robiłam operację u doktor Ostrowskiej-Clark w Medimel w Szczecinie. Nie mam żadnego problemu z czuciem w piersiach wręcz mam wrażenie,że są takie bardziej wrażliwe w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Wstawię zdjęcie. Ja jestem zachwycona efektem.

• Magdqlena
    24 cze 2026

Pau 185 i Mar624 gdzie miałyście robioną operację?
    Pau 185 możesz dodać zdjęcia ? Czy po dwóch miesiącach masz problem z czuciem w sutkach?

• Pau185
    24 cze 2026

Jestem 2 miesiące po zabiegu ****, rozmiar implantu mam 195 cc. Piersi nie zmieniają rozmiaru w stosunku do efektu bezposrednio po operacji tylko ładnie się układają. Miękną i się obniżają, wyglądają przepięknie, tak mega naturalnie.

• Mar624
    24 cze 2026

Lpb bylam na kontroli, inna pani dr mnie oglądała, powiedziała, ze piersi rozmiarowo się nie zmienią, ale zejdą niżej i zmienią trochę ksztalt. Nawet jesli się trochę zmniejsza, to i tak ok. Teraz mi się wydają ogromne. Choc to pewnie takie wrażenie, bo wczesniej nie mialam nic. Po 3 dniach juz zdecydowano, ze nie muszę nosić pasa. Ogromna ulga jesli chodzi o komfort.

• Lpb
    Użytkownik wyróżniony
    23 cze 2026

Mar, tutaj polemizowałabym z panią dr bo w każdej z tych piersi masz jakieś 500ml płynów znieczulających :) nie mniej jednak efekt boski!

• Gabriela1511084
    Użytkownik wyróżniony
    22 cze 2026

Hej dziewczyny, mam pytanie ******* do tych, które robiły już pare mcy temu na początku wprowadzenia tej metody. Czy opadły wam dużo piersi?

• Mar624
    21 cze 2026

Jestem 3 dni po zabiegu. Miałam dylemat jaki rozmiar wybrac. Na przymiarkach mierzylam 170 , 195, 235 i 250. 250 odrzuciłam od razu, zbyt przytłaczało moją sylwetkę. 170 wydawało się za małe. 195 i 235 wygladalo bardzo podobnie przy czym ksztalt przy tych mniejszych był ladniejszy. Ostatecznie zdecydowałam się na m.i.ę. 195 demi. Startowałam z małego A, podstawa piersi 10 cm. Mam na razie tylko zdjecie z sali operacyjnej dosc rozmazane. Pani doktor powiedziala, ze po operacji opuchlizna jeszcze nie naszła, więc ostateczny efekt bedzie bardzo zbliżony tylko trochę się obniża. Jestem mega zadowolona. Wczoraj umyslam i wysuszyłam sama głowę, dzisiaj juz nic nie czuję.

• Ewa267
    21 cze 2026

Wysokaoka Wszystko zależy od wyjściówki, od szerokości podstawy piersi.
    Przykład kobieta która ma podstawę piersi 10cm będzie miała implant 210ml i projekcje 3,5
    Natomiast kobieta która ma podstawę piersi 12cm będzie miała implant 360ml i projekcje 4cm. Jak widzisz różnica w projekcji (odstawaniu) piersi to tylko 0,5cm, a różnica w ml duża. Nie patrz na same ml, bo one zależne są od anatomii, od szerokości piersi , od wyjciowki. Ja mam dobrane idealnie, ale jak już się opatrzyłam to jest ochota na większe 😆

• Vero333
    21 cze 2026

Wysokaoka wg mnie to dużą różnica i lekarz powinien się wypowiedzieć

• Wysokaoka
    19 cze 2026

Ja robię w Bielsku, preserve,wizualizacji nie miałam, tylko przymiarki i lekkie zamieszanie tam było z zamówionymi implantami, dlatego mam dwa zamówione i wybieram w dzień operacji. Większość dziewczyn tu na forum ma 250 i wygląda dobrze, dlatego nie wiem czy nie przesadzam przekraczając 300.

• Vero333
    19 cze 2026

Wysokaoka
    ja już się trochę naoglądałam i w ogóle nie bałabym się 325 :) myśle ze na pewno nie będzie to duży biust a raczej lekko sredni. gdzie robisz? p.s. ja robię pod powięź, mam opadanie i do preserve się nie nadaje

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać