Dzień dobry, Chciałabym się dowiedzieć, czy są jakieś wady metody powiększania piersi Technika harmonizacji piersi Czy umiejscowienie pod gruczoł jest korzystne długoczasowo? Czy efekty są przewidywalne? Czy lepiej zdecydować się na mały implant wkładany klasycznymi metodami? Chętnie przeczytam jakie zdanie mają na ten temat chirurdzy. Pozdrawiam
Mar624 ja nosiłam pas chyb 3 tygodnie w minione lato (przełom lipca i sierpnia). szczęśliwie nie było gorąco, więc ******* bluzki z krótkim rękawem, a nie na ramiączka. Nikt nie zauważył pasa.
Prawdopodobnie od Ibuprofenu może być przejściowo słabsze widzenie* :)
Sre1 nie ma to jak samemu odpowiadać sobie na zadane pytanie :D ja mam słaby wzrok i u mnie wszystko gra. Wg mnie BII zaczyna się od głowy.
Cóż ,pełno jest skutków ubocznych takich operacji. Może dlatego lekarze ,którzy je wykonują najczęściej nie wykonują takich zabiegów u siebie.
Czy któraś z Was miała pogorszone widzenie po operacji ? Jestem 9 dni po i mimo tego że mam krótkowzroczność to rozmazuje mi się obraz z bliska . Mam nadzieję że to nie BII - Breast Implant Illness . A może od przemęczenia po operacji i minie. W pracy pracuje bardzo precyzyjnie więc mam nadzieję że nie będę potrzebować okularów :O
Mar624 Raczej miesiąc im dłużej tym lepiej.
Będę miała zabieg w Szczecinie. Na stronie wyczytałam, że pas po operacji nosi się około tygodnia, natomiast na konsultacjach pani doktor twierdziła, że z uwagi na moje małe piersi pewnie pas będzie trzeba nosić nawet miesiąc. Jak to było u Was? Czy on jest mocno widoczny pod ubraniem? Zabieg mam 18 czerwca i obawiam się, że przy letnich ciuchach ciężko będzie go ukryć.
Dom lec do fizjo. Potrzebny jest drenaż, wszystko będzie okej a odpięcie stanika tego nie spowodowało raczej. Tak się goisz i tyle.
Czy któraś z Was miała różnice przed zabiegiem w piersiach 30 ml? Było to wyrównywane implantem czy olewane ?
Preserve pod powięź - po zabiegu nic mnie nie bolało, chodziłam tylko zgarbiona i odczuwałam ciągnięcie w klatce piersiowej . Trwało to do momentu jak po upływie 24h na chwilę odpięłam biustonosz w pozycji stojącej. Chciałam podejrzeć . Bardzo tego żałuję bo od tego momentu mam komplikacje. Odczuwam mocne pieczenie w jednej z piersi co uniemożliwia mi wzięcie pełnego wdechu i doskwiera kiedy poruszam się w pozycji stojącej lub wstaje z pozycji leżącej . Druga pierś zmieniła swój kształt. Czy któraś z Was też tak miała? Kiedy to minie? Nie mogę się wyprostować a dziś już 4 dzień od zabiegu. Zalegam na kanapie a miałam już wracać do pracy :/
Sre1 nie patrz jeszcze w ogóle na wygląd i symetrię. Miałam to samo, dowiedziałam się, że nasze ciało bardzo często asymetrycznie się goi, jedna pierś mogła być ciut większą i łatwiej jej będzie 'przyjmowac' implant, szybciej się zrobi miękka, a druga moze potrzebowac więcej czasu. U mnie 4 tydzień i dopiero powoli jedna dorównuje do drugiej miękkością i wyglądem. Takze na spokojnie, na pewno 2 doba to nie moment na taką ocenę😉
Sre1 nie patrz jeszcze w ogóle na wygląd i symetrię. Miałam to samo, dowiedziałam się, że nasze ciało bardzo często asymetrycznie się goi, jedna pierś mogła być ciut większą i łatwiej jej będzie 'przyjmowac' implant, szybciej się zrobi miękka, a druga moze potrzebowac więcej czasu. U mnie 4 tydzień i dopiero powoli jedna dorównuje do drugiej miękkością i wyglądem. Takze na spokojnie, na pewno 2 doba to nie moment na taką ocenę😉
Syl140 ok, dokopałam się do Twoich fotek. Bardzo naturalnie wyglądasz.
Syl140 wrzucałaś fotki? Chętnie bym zobaczyła efekt końcowy, mi proponowano 190 m.ia albo 230 p.reserve mierzyłam też wieksze, ale już cała sylwetka nabierała ciężkości i nie czułam się komfortowo.
Dziewczyny jak oceniacie efekt przy przymiarce sizerów a realny efekt po? Jest to w ogole porownywalne?
Ba3 jesteś bardzo szczuplutka więc powinnaś super wyglądać z takim rozmiarem. Ja jestem 10 kg cięższa a wzrost ten sam więc u mnie inna figura, mam szerokie biodra i trochę brzuszka więc te piersi się trochę chowają, Ty na pewno masz płaski brzuszek to będzie ładnie, natomiast jeśli masz możliwość wzięcia większego implantu to nie wahaj się. Ja kupuję teraz 75B
2 doba po zabiegu nagle zrobiły się krzywe . Sutki w różnym rozstawieniu wysokościowym. Czy któraś z Was też tak miała ? Wczoraj były równe
Onawawa w bliznach tak szybko może nie wrócić. Zależy od organizmu. Ja jestem po wielu operacjach i czucie wracało różnie ale pełnego nie mam do dziś. To miejsce jest po prostu takie tkliwe ale nie czuję normalnie na bliznach.
… dziewczyny po jakim czasie wróciło czucie w miejscu ciecia? Ja mam zapis by nosic staniki z fiszbinami jak czucie wróci… w tym tygodniu zrzucam kompresacyjny (V**** S gdyby ktos chcial).. a czucia nadal brak.. :(
Ciężko stwierdzić - jeszcze nie przymierzałam żadnych normalnych żeby określić rozmiar :D ja mam obwód (ostatnio zmierzyłam) 75cm, w piersiach 88cm i jest już dość luźny.
Lpb o dziękuję, też popatrze na te które wysłałaś. To jest na miseczkę C czy na D ? 🫣
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.