Dzień dobry, Chciałabym się dowiedzieć, czy są jakieś wady metody powiększania piersi Mia Femtech? Czy umiejscowienie pod gruczoł jest korzystne długoczasowo? Czy efekty są przewidywalne? Czy lepiej zdecydować się na mały implant wkładany klasycznymi metodami? Chętnie przeczytam jakie zdanie mają na ten temat chirurdzy. Pozdrawiam
Dzięki za info, czekam na relacje po.
Chyba zrobię termin na konsultacje🤔
Ja robię u prof.Bieńkowskiego w Bydgoszczy. A jestem z Trójmiasta 😅 niestety profesor przyjmuje w Gdyni ale tylko na samych konsultacjach. Jak chcesz wizualizację na zdjęciach i pomiary specjalnym aparatem to i tak do Bydgoszczy musisz jechać. Ja wolałam zobaczyć symulację zanim się zdecydowałam. Okres od kwalifikacji do zabiegu bardzo krótki - 3tygodnie. W tym czasie musisz wybrać się jeszcze raz do Bydg. z wynikami krwi (dostaniesz skierowanie jakie badania masz zrobić) na konsultację z anestezjologiem 😵💫Więc podsumowując procedura zamyka się w trzech wyjazdach. Same implanty jeżeli nic się nie dzieje są dożywotnie, oczywiście kontrolne USG co roku. Doktor mówił podczas konsultacji że te implanty produkowane po 2015roku są wykonywane inną technologią i są zdecydowanie bardziej trwałe niż ich poprzednicy. Oczywiście dam znać jak było 😁
Kam62 będę u Bieńkowskich ale w Bydgoszczy :)
U kogo robisz?
Ja zastanawiam się nad klinika w Gdyni Bieńkowski.
Czy ktoś słyszał o tej klinice?
Iza75 wow cudownie, gdzie robisz? Mam nadzieje,ze po napiszesz kilka zdań. Czy mowia ile lat przeżyją te implanty? Ja rozważam również powiększenie piersi tkanka tluszczowa ale zobaczę co mi powie w poniedziałek.
Hej, ja jestem po kwalifikacji. Zabieg mam zaplanowany na 04.06. W sieci znalazłam najwięcej informacji polecam filmiki dr Matteo Vigo lub w rodzimym języku Klinika Kolasiński ma trochę materiałów.
Ja mam w pon kwalifikację. Jak się czegoś dowiem wiecej, to napiszę. Ale jestem zdecydowana na 100% na mia.
Witam,
Zastanawiam się nad wyborem tej metody🤔
Czy ktoś juz jest po takim zabiegu?
Dziewczyny, rozmawiałam na ten temat z trzema chirurgami, którzy nie wykonują tego zabiegu i z jakiegoś powodu wszyscy byli sceptycznie nastawieni, ale nie udało mi się dowiedzieć, z jakiego konkretnie. Chyba trzeba poczekać parę lat na ocenę, czy to dobra metoda.
Szkoda, bo wizualnie efekty tak mi się podobają, że najchętniej bym się zapisała, ale się wstrzymam.
Czy ktoś miał powiększone piersi tą metodą? Na jakie efekty można liczyć? Tzn co ile trzeba wymienić taki implant
Dziewczyny, czy któraś z Was miała zabieg powiększania piersi metodą Mia Femtech i może podzielić się doświadczeniami ?
Dzień dobry! Mia Femtech jest jak najbardziej korzystna dla pacjentek dlatego, że nie uszkadza tkanek piersi - zabieg odbywa się w przestrzeni pomiędzy gruczołem a powięzią mięśnia. To naturalnie dobre miejsce dla wprowadzenia implantu zmniejszające ryzyko uszkodzenia ważnych struktur jak nerwy czy naczynia. Poza tym w nowym podejściu do tego zabiegu ważne jest zachowanie tzw. circumammary ligament- czyli więzadła, które przebiega okrężnie dookoła tkanki gruczołowej piersi i utrzymuje jej kształt. To powoduje szanse na długoletnie utrzymywanie się rezultatu takiego delikatnego powiększenia piersi, i być może dożywotnią możliwość noszenia takiego implantu. Efekty są przewidywalne dokładnie w taki sposób jak w przypadku niewielkiego implantu silikonowego używanego w klasycznym zabiegu powiększenia piersi. Rodzaj powikłań jest bardzo podobny jak przy normalnym powiększeniu piersi natomiast ich odsetek jak na razie pokazują badania jest znacznie zmniejszony. Jedyną wadą zabiegu harmonizacji piersi Mia Femtech jest to, że jest to zabieg przeznaczony dla pacjentek, które mają w miarę symetryczny biust oraz nieopadające piersi (tj. piersi, które nie wymagają dodatkowej plastyki). Dla nas chirurgów jest to rewolucja w podejściu do ochrony struktur piersi i robienia zabiegu w najmniej inwazyjny sposób. Pozdrawiam serdecznie!
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.