Dzień dobry, Chciałabym się dowiedzieć, czy są jakieś wady metody powiększania piersi Mia Femtech? Czy umiejscowienie pod gruczoł jest korzystne długoczasowo? Czy efekty są przewidywalne? Czy lepiej zdecydować się na mały implant wkładany klasycznymi metodami? Chętnie przeczytam jakie zdanie mają na ten temat chirurdzy. Pozdrawiam
Gabriela1511084
Tak, rozumiem.
Ale to chyba normalna sprawa, skóra się rozciągnęła bo coś zostało włożone.
opadanie pewnie będzie podobne jak w przypadku naturalnego biustu-grawitacja robi swoje.. a kamieni przecież nam nie wkładają:)
Jd89 ja uważam tak samo, co będzie za kilka lat to będzie. Aktualnie i tak jestem zdecydowana i zrobię zabieg mimo wszystko. Nie ma na zapas się martwić. Jd89 dziękuję za dzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Życzę Ci powodzenia. Mam nadzieję, że ja też nie będę żałować.
jd89 a dalabys linki do jakich materiałów z zagranicy ? dziękuję z góry
Hej! U mnie mija miesiąc, 250 mini u Bieńkowskiego 🙂 cóż mogę powiedzieć- polecam! Efekt przerósł moje oczekiwania i jestem bardzo zadowolona zarówno jeśli chodzi i kształt i wielkość. W dotyku też świetnie! Rekonwalescencja naprawdę ok- zabieg w piątek, już na chodzie byłam w niedzielę a bez tabletek w poniedziałek 🙂 mały kryzys miałam w 3 tygodniu- przesadziłam z wysiłkiem, teraz już wszystko w normie 🙂 reasumując- piersi były moim kompleksem bo były brzydkie i małe, teraz czego nie założę wyglądam świetnie! Mam wrażenie że cała postawa mi się zmieniła 😅
A co do opadania: ten fakt mnie w żadnym stopniu nie szokuje bo zapoznałam się z materiałami nie tylko z PL ale również z zagranicy gdzie te zabiegi wykonywane są dłużej. Podobnie jak implanty pod gruczoł wkładane są od dawna, u nas kwestia sposobu umieszczenia. Opadanie występuje/ na szczęście! Biust wyglada naturalniej. A co bedzie za kilka lat? Za kilka lat moze byc totalnie wszystko… Nie mam zamiaru sie tym przejmować teraz 🙂 ale wierzę że będzie ok- mały implant nie wyciągnie mi skóry po pępek, poza tym moja skóra jest bdb jakości- np. Po ciążach wstąpiła się i nie mam żadnych zwisów, zwiotczeń. Piersi po karmieniu też nie były obwisłe. Jesli któraś z dziewczyn ma skórę ze skłonnością do rozciągania plus planuje duży implant to może być się zastanowiła faktycznie…. A tak….nie wyobrażam sobie narkozy, zachowałam mięśnie i powięzi w całości (akurat implanty pod mięsień dla osób które są aktywne fizycznie to dopiero ryzyko) i cieszę się pięknym biustem. Dzisiaj wizyta w intimisimi ❤️
Także odmeldowuję się, dziewczyny dziękuję za wsparcie, zdecydowanym życzę powodzenia 🙂
Ale100, ale myślę, że Vikis nie chodzi o to, że one teraz źle wyglądają, tylko skoro po pół roku aż tyle opadły, to co będzie w perspektywie roku dwóch, przy starzeniu się tkanek itd. Myślę że to o to chodzi. Ja nie robię, bo póki co to nie ma zdjęć efektów długofalowych, nie wiadomo na ile te piersi opadną w przeciągu kilku lat.
Vikis fajnie, że się odzywasz moja inspiracjo hehe dzięki Twoim fotkom też się zdecydowałam na 250 ml jestem już miesiąc po i zupełnie nie czuję implantu i jestem zadowolona jak na razie. Ciekawe jak u mnie z tym opadaniem będzie ale też uważam jak Ale, że wygląda to bardziej naturalnie i lepiej niż dwie sztuczne piłki pod obojczykiem 🤫🙉☺️
Pozdrawiam was dziewczyny 🧒 róbcie zabieg na prawdę warto dla lepszego samopoczucia czuję się super. Wczoraj byłam na zakupach już noszę normalne staniczki i jestem szczęśliwa 🍀 🙂
Trzymajcie się będę zaglądać ale pewnie już rzadziej 😘
Viks, pięknie wygląda. Mega naturalnie!
Dla mnie opadanie to jest plus, nie podobają mi się zupełnie piersi-piłki, wygląda to sztucznie, no ale wiadomo-kwesta gustu.
Viks, pięknie wygląda. Mega naturalnie!
Dla mnie opadanie to jest plus, nie podobają mi się zupełnie piersi-piłki, wygląda to sztucznie, no ale wiadomo-kwesta gustu.
Vikis przed zabiegiem u Bieńkowskiego dają jakieś leki doustnie? A podczas zabiegu byłaś 100% przytomna?
Panache
Kam82, nie miałam wizualizacji. Ja miałam pomiary. Pan doktor tylko mierzył. Ale u mnie jest ten problem, ze ja po 3 latach karmienia piersią mam te swoje piersi flaki. No i doktor powiedział, że trzeba zrobić mastopeksje i implant. Ale, ze niektóre pacjentki wybierają implant a potem w razie co lifting. I tak wybrałam, bo to wiadomo, ze więcej pieniążków a ja na razie pozbierałam tylko na implant. Owszem, mogłabym zaczekać i najpierw zrobić lifting a potem implant. Wiadomo, byłoby wtedy widać długotrwałe efekty i dziewczyn, które robiły zabieg. Ale ja nie mogę patrzeć już na te swoje piersi. Tak, wiem, że sporo to kosztuje i faktycznie jak będzie to opadać to kiepsko, ale zobaczymy. Ja już jestem tak nakręcona na ten zabieg, ze i tak zrobię bez względu na wszystko.
Dziewczyny jaki stanik do ćwiczeń polecacie? Tak by sztywno trzymał nowy biust? 🙂🙂
Viikis, właśnie dlatego zwklekam i posłałam tu dziewczynom że boję się właśnie opadania i że nie ma jeszcze kobiet z długotrwałymi efektami i dlatego się wstrzymuję, bo siłą rzeczy… co ma niby tam trzymać ten implant na miejscu? A po pół roku u Ciebie trochę opadł, a co dopiero jak się zaczną ciała kobiet starzec. Wymiana co max 5 lat bo efekt estetyczny słaby? Za metodę która jest droższa od tradycyjnej operacji a jedyne co daje to mniejszy dyskomfort ale gorszy efekt? Sama nie wiem
Gabriela1511084 uważam ze opadanie jest bagatelizowane przez lekarzy, nic o tym nie mówią. Obserwując swój przypadek widzę różnicę z pierwszego miesiąca do pół roku, efekt jest zauważalny. Implant nie jest w żaden sposób połączony z ciałem, plywa pod gruczołem. Jak biegam lub skaczę biust jest mocno ruchomy, także grawitacja mocno dziala na więzadła. Praktycznie nie chodzę bez stanika, opadanie widzę a minęło dopiero 6 miesięcy. Jak będę na ostatniej konsultacji w styczniu poproszę o pomiary pod kontem obniżenia się piersi. Metoda jest raczej dla mniejszych pojemności, jeszcze nie ma opinii po dłuższym czasie.
Vikis, też chcę u Bieńkowskiego robić. Jestem po konsultacji, ale bez ustalonego terminu. Właśnie tak jak tu wcześniej pisałam, waham się mocno ze względu na to opadanie (gdzieś poniżej pisałam o swoich obawach w tym zakresie). Tym bardziej, że ja chcę duży implant i mam wybór między 290 a 320
Kam82 wizualizacja była ale wyglądała nieciekawie, nie oddała rzeczywisosci. Pomiar objętości przed był ok 100 i 85 ml, ale wizualnie 0. Podstawę z pomiaru miałam 11.5 cm. Jak patrze na realizację wiele zależy od anatomii i budowy klatki piersiowej. Te same pojemności dają różne rezultaty. Wrzucałaś swoje zdjęcia z przed ? Te 250 wyszło Ci z wyliczeń podstawy?
Vikis dziękuję bardzo że znajdujesz czas, żeby odpowiadać na pytania - pocieszyłaś mnie bo ja mam 79 cm pod biustem i cały czas rozmyślałam czy 250 nie będzie zbyt wypadnie w podstawie u Ciebie wygląda to bardzo proporcjonalnie. A jak u Ciebie było z wyjściówka ? Mierzyli może objętość wyjściową i ostatnie pytanie czy wizualizacja była i czy się pokryła ?
Kam82 moje wymiary wzrost 174 waga całe życie ok 60 (+-3kg), pod biustem 76, biust wczesniej przed ciążami i obecnie 88. Wcześniej jak jeszcze miałam biust nie byl opadający. Po 3 ciążach biustu nie miałam tylko lekka asymetrię jednej brodawki z uwagi na większą eksploatacje przez dzieci. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i cieszę sie ze nie dałam namówić sie na wiekszy rozmiar. Kaj8 ja tez wczesniej spałam tylko na brzuchu teraz niestety juz nie mam takiej możliwości. W Bydgoszczy miałam świetną obsługę, zawsze dostępna nawet w niedzielę. Pierwszy tydzień był ciężki ale szybko minęło.
Kaj8 ja miałam minimalną różnicę przed, którą mi nie przeszkadzała. Doktor mówił mi, że tak pozostanie po operacji, ale nie proponował różnych implantów. Jeśli chodzi o opiekę w dniu zabiegu to wszystko super, jedyne co to przed zabiegiem miałam po kroplówkach straszne nudności i odruchy wymiotne. Po zabiegu co drugi dzień dzwoniła do mnie konsultantka medyczna. Tydzień po zabiegu byłam na konsultacji. Kolejną wizytę mam po trzech miesiącach. Ja nie robiłam wizualizacji vectra, bo chciałam zabieg mia i cięcie pod pachą, a i tak większych implantów bym nie mogła mieć ze względu na budowę. A Ty na jaką metodę i wielkość implantu się zdecydowałaś?
Kaj8 miałaś robiona wizualizacje ?
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.