Hej dziewczyny. Wczoraj byłam na pierwszej konsultacji na której dr zaproponował mi implanty Motiva Ergonomix II Full 400/430 ml. Jestem dość szczupłą osobą przy wzroście 165cm, ale zależy mi na dużym biuście, który będzie wyglądał naturalnie. Startuje z rozmiaru A, jestem niemal deską. Czy któraś z was ma może te konkretne implanty i coś więcej o nich powie, czy jesteście zadowolone z efektu? Boje się że będą za małe, więc proszę podsyłajcie zdjęcia żebym miała jakieś porównanie :)
Wcześniej miałam 69 pod biust (jego nawet nie można było tak nazwać 🤣) 73. Jestem 5 dni po I nie mierzyłam się w domu, ale po operacji jak dobierali mi biustonosz I pas to pod miałam nadal 69/70 a biust 84( ale to w tym staniku, jak wymiar do pasa brali).
Też chciałam denim ale Lekarz mówił że o denim by rozmawiał ze mną tylko przy obojętności większej niż 380, a przy 335 czy 355 tylko full. Corsow nie proponuję mi bo będą za bardzo piłki a ja nie chve takiego efektu.
Hej Mag122, czy mogłabyś napisać jaką masz różnicę między obwodem pod biustem a w biuście po operacji? Mi lekarz też doradza full o podobnej pojemności ale ja się waham czy nie lepiej demi bo chciałabym mieć max b. Z góry dziękuję i szybkiego powrotu do pełnej sprawności ;)
Ojej to i tak wydaje mi się że dzielnie to znosisz😁 w takim razie czekam na zdjęcia efektów i życzę szybkiego gojenia 😎
Dzisiaj o dziwo nie boli mocno, tylko jakieś gwałtowne ruchu rąk, ale unikam ich. Przy wstawaniu też czuć trochę, ale da się wytrzymać. Lek od bólu brałam 9 rano. Myślałam że będę tabletkę za tabletka łykać.
Ja mam na stanie 4 łatkę i roczniaka, więc mąż nimi się zajmuje. Ale usypianie, czytanie, przytulanie bez podnoszenia już dzisiaj było. Jedzenie też sama robie, znaczy zupę czy makaron podgrzać, dłużej mi tylko idzie z krojeniem chleba 😁 i nie sięgam po to co wysoko. Ogólnie staram nie używać się mięśni powyżej łokcia. Wstawać też sama wstaje, podciągam kolano do siebie i z pomocą nogi się podnoszę, taka dźwignie robie, żeby nie ruszać rękoma.
Zastanawiam się czy jeszcze ta fala mocnego bólu najdzie czy to już trwa, a mam wysoki próg bólu 🤔
Rozumiem haha🙈 generalnie jak sobie radzisz po operacji? da radę ogarnąć samemu jakieś podstawowe czynności czy jednak potrzebna pomoc w pierwszych dniach?
Ten pas mam nosić cały czas, żeby piersi opadły trochę bo są pod samą szyją, więc ciężko powiedzieć jaki one mają profil xD
Ja mam full, ale wyższy profil to jest corse (czy jakos tak). Na stronie motiva jest tabelka z ml i profilami i jak wyglądają. Motiva ma jeszcze round serię, ale mój lekarz stosuje tylko te ergonomiczne, bo daja bardziej naturalny efekt. Ja chciałam delikatnie widoczny dekold, nie chciałam takich kulek wystających, myślałam nawet o średnim profilu ale lekarz odradził, że u mnie bez pokrycia to same placki będą.
A teraz to nie wiem jakie mam, bokiem nie spojrzałam w lustro 🙈😅 tak jak wspominałam, ja nie chce patrzeć na te zdeformowane stożki 🤣
Kurde ja też nie wiem. A pytanie jeszcze, bo rozważam też coś bardziej okrągłego w górnej części, czy uważasz że ten konkretny model który masz jest wystarczająco pełny i uniesiony w górnej części? Wiem że ciężko to ocenić będąc świeżo po operacji😅
Mogę Ci na priv napisać, tylko nie wiem jak 😅
A u kogo robiłaś z ciekawości?😊
Tak, te sizer mało co dają, mam w jendym i w topie zdjęcie to ogromne się wydawały, większe niż to co wyszło. Ja już zaufałam lekarzowi, słyszałam opinie że ma smykałkę i taki smak/ wyczucie, więc już przestałam analizować już 🙈
Ja miał zero zero zero, więc jak sizer 250 ml dał to ja już mówiłam za duży 😂
Ojej to trzymam kciuki żeby pięknie się ułożyły😎 ale ja mam podobnie, po operacji nie chciałabym ich widzieć przez 3 miesiące aż się w pełni wygoją, bo boję się że jak je zobaczę to nie będą mi się podobać😂 wgl będąc na konsultacji przymierzałam różnej wielkości sizery, miałam mówić czy chce większe/mniejsze ale za każdym razem czułam się płaska i prosiłam o większe😂 stanęło na max 430, doktor mówił że większych nie ma sensu, ale mi ciężko było sobie to zobrazować, bo wiem że to przymierzanie nie oddaje takiego finalnego efektu jak będą wyglądały po operacji, czy ty też tak miałaś?
Ja chciałam takie max C i to małe i Dr mówił że najbardziej optymalny rozmiar to 350ml wychodząc z zera, mniej nie chciał dać bo mówił że coś tam marszczyć się może, a wievej ja już nie chciałam. Ja uporczliwie czepiłam się tego 315 albo 335 ale lekarz mówił że te 20 ml nie widać, jedynie piersi lepiej wypełnia środek. Więc zaufałam mu.
Jak mi zdjęli do pokazania przed lustrem w dzień kolejny po operacji to było takie B, ogólnie piersi miały obrzęk już i taki dziwny kształt, więc ciężko mi nawet o nich myśleć, najlepiej bym nie zgadzała do nich przez 2 miesiące 🙈🙈🙈 One "wyjdą" z tego mięśnia jeszcze, więc myślę że będzie taki rozmiar, jak miał być docelowo, duże B/małe C.
Tylko ja nic nie miałam, sam sutek.
Mówił mi, że jakby dal mi 380 to juz były by takie C/D, ale ja nie chciałam takich, lekarz też mówił że nie robi dużych a proporcjone do sylwetki i takie jak pomiary, warunki pozwalają.
Więc jak masz troszkę więcej pokrycia niż zero i weźmiesz te 400/430 to takie Duże D albo E Ci wyjdzie.
Mil nie mam żadnego 🙈 jak mnie wypisywali i pokazywali, jak wygląda to nie zrobiłam, a na razie sama nie ruszam tego gorsetu 🙈
Mag122 mogłabyś podesłać zdjęcie?
Ja w poniedziałek miałam operacje. Miałam zero, dosłownie, zero, niedorozwój piersi czy jakoś tak. Jedynie sutki. Waga 53, 165, pod biustem 68-69. Mam włożone motiva ergonomicze full 355ml, chociaż bardziej chciałam 315, ale dr mówił że nie wypełniać dobrze muszą przestrzeń, czy jakoś tak i kazał zaufać.
Jestem 3 dzień po, raz widziakam piersi przy wypisie, przy zmianie opatrunków i nie wyglądają na duże, może takie B, myślę. Że jak się ułożą to będą takie pełne B, może małe C. Opuchlizna jest, ale nie jakaś mocna, wczoraj lekarz mówił że już raczej się nie powiększy.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.