Hej dziewczyny. Czy któraś z Was się zdecydowała na powiększenie piersi, mając dziecko około roczne? Moje ma teraz 9 miesięcy i już waży ok 10 kg. Bardzo bym chciała zrobić zabieg jak najszybciej, ale również się obawiam jak sobie poradzę z dzieckiem. Jak długo najlepiej nie nosić dziecka w ogóle? Macie takie doświadczenia? Tydzień po zabiegu będzie cały czas moja mama przy mnie, mąż wiadomo praca, więc nie będzie go ciągle w domu.
Nie wiem. Ja zamawiałam przez neta. Na allegro też widziałam ale wolałam na stronie u producenta (jakieś takie srednie zaufanie do zamaiwania z allegro mam).
Aha,tak to działa Kupię gdzieś w aptece?
No tak samo było w przypadku tych tabletek, które sama brałam. Wydaje mi się,że jednak trochę mnie tutaj źle zrozumiałaś. Pisałam,że brałam je przez jakiś czas, cała kurację (w moim przypadku 3,5 miesiąca bo na tyle mi wystarczyły tabletki). Potem miałam pól roku przerwy ale bałam się,ze biust mi znów sie zmniejszy tak wiec machnęłam się na drugie po tym czasie i potem znowu je brałam 3,5 miesiące (tak jak wspominałam ku mojemu zaskoczeniu biust się powiekszył).
Pisasłaś o przerwie jaką robiłaś podczas brania kuracji. To nie jest tak,że trzeba brać te tabletki cały czas kilka opakowań? Bo zastanawiałam się nad innymi i tam było na instrukcji napisane że trzeba było brać je min 3 miesiące
Za pierwszym i za drugim razem perfect bust. Plus jeszcze serum do biustu z tej serii (ale kupowałam cały zestaw tak wiec serum dostałam na szczęście za free).
Jakie tabletki brałaś?
Sama postaram się tutaj opisać swoje doświadczenia z nieoperacyjnym powiekszaniem biustu. Dodam,że od zawsze byłam posiadaczką niewielkiego biustu ( A) co ciekawe przy wcale nie takiej szczupłej sylwetce tak wiec i przytycis u mnie zbyt wiele by nie pomogło.A przytyć nie chciałam. Ćwiczyłam i owszem ćwiczenia mi pomagały niemniej dawały raczje ujędrnienie niż powiekszenie ( jednak ćwiczyć polecam jak najbardziej! )> Co dopiero pomoglo. Mianowicie tabletki na powiekszanie biustu. Ale nie jakieś tanie g.... z allegro ale te droższe. Trochę na nie kasy wywaliłam. Wspomagałam sie sesrum z serii. Biust powiekszył sie o jakieś pól rozmiaru w ciągu 3 miesięcy. Potem powtórzyłam kurację nie sądziłam,że coś może to dać ale dzięki temu biuścik trochę się jeszcze powiekszył. Czyli w skrócie zyskałam więcej niecały rozmiar co jak dla mnie jest super bo przerzuciłam się na małe B :p Bez operacji. Nie wykluczam,że nie przejdę operacji w przyszłości, jak na razie nie mam na to kasy. Jednak tabletki zaskoczyły mnie pozytywnie.
Cześć Malutka87 😉 Dodałyśmy Cię też do grupy wsparcia dla dziewczyn tuż po i krótko przed operacją, znajdziesz tam wiele relacji innych dziewczyn i jeśli masz jakieś wątpliwości, na pewno podzielą się z Tobą doświadczeniami: https://forum.estheticon.pl/powiekszanie-piersi-augmentacja/powiekszanie-piersi-kwiecien-maj-2020-43201 👏😌
Hej Katarzyna i jak z Twoja operacją? Jesteś już po? Ja czekam na koniec czerwca 😊
Ja zrobiłam operację. Syn miał skończone 11 miesięcy. Zaczął chodzić, więc to duże ułatwienie. Miałam do pomocy osoby. Jestem 2 tyg po operacji i nie nosze go. Czekam, aż ten miesiąc minie.
Dzień dobry,
Proponuję odczekać do chwili, kiedy przestanie Pani nosić dziecko na rękach , po operacji minimum miesiąc czasu należy odczekać.
Pozdrawiam
Przy tak małym dziecku nie zdecydowałam się. Poczekalam znacznie dłużej. Z doświadczenia wiem, że przy takim roczniku najwięcej jest schylania się, podnoszenia np do fotelika do karmienia do samochodu.
Z osobistego doświadczenia odradzam.
Jestem prawie trzy miesiące od operacji na codzień jestem sama z dwiema córkami , mąż tylko na weekend wiec wszystko na mojej głowie.
Starsza ma 9 lat a młodsza 2 lata i dwa miesiące.
Przez ostatni tydzień piersi strasznie mnie zaczęły bolec a lewa to już wg jak bardzo . Skontaktowałam się ze swoim operatorem, opisałam sytuacje oraz przesłałam zdjęcia . Ze zdjęć i po szczegółowym opisie stwierdził ze piersi są przemęczone ?
Za tydz idę na USG piersi i w miarę możliwości muszę dać im odpocząć .
Wiec decydując się na taka operacje musisz brać pod uwagę to ze masz małe dziecko , a tydzień to bardzo krótki czas jeśli chodzi o pomoc.
Do mnie siostra przyjechała na 4 tyg a później był mąż przez 2 tyg . Praktycznie nic nie robiłam przez pierwsze 6 tyg od operacji.
A teraz na prawie 3 mce jak już poczułam ze niby już wszystko mogę to mam za swoje i na nowo muszę uważać.
To moje zdanie, każda z nas tez jest inna i inaczej dochodzi do siebie. Ale radzę bardzo dogłębnie to przemyśleć ?
Hej hej , ja odłożyłam decyzję, kiedy dojdzie do operacji syn będzie miał 2,5 roku, lekarz mi powiedział ,że ok 3 miesięcy te,eva unikać jakiegokolwiek dźwigania, a wiadomo jak z roczniakiem....
Przez ok. 2 miesiace po powiekszeniu piersi implantami nie powinno sie cwiczyc ani podnosic dzieci, niestety. Takie sa zalecenia na czas rekonwalescencji.
pozdrawiam
Piotr Osuch
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.