Odzyskaj do 4500 zł za wykonany zabieg

Co miesiąc masz szansę na nagrodę.
Zachowaj fakturę i weź udział!

Weź udział

Powiększenie biustu styczeń 2023

Ale
Ale
Sosnowiec · Utworzono: 6 lis 2022 · Zaktualizowano: Dzisiaj 07:52

Czy jest nas więcej? 🙂 Jest ktoś z zaplanowaną operacją na ten termin w nowym roku? Może powymieniamy się doświadczeniami i przeżyciami? :) Piszcie śmiało, będziemy się wspierać na tym forum. Styczeń 2023

2365 komentarzy

Reklama
  • Pa_P_
    Pa_P_
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 07:52

Igaa spałam prawie 5 tyg na siedząco (3 poduszki) pozniej zrobilam na dwie i nadal tak spie po 8 tyg.

Raz na początku zjechałam i też piersi bolały i byly jak skały. Rozmasowalam delikatnie, rozchodzilam i nałożyłam okłady żelowe. Po tej sytuacji wiedziałam żeby dlugo utrzymac wysoką pozycję do spania.

Jak już obrzęk schodzi to stanik robi się luzniejszy, tym bardziej na leżąco. Na noc zapianałam od połowy na ostatnie haftki by było ciaśniej , rano luzowałam. Polecam 👌

Mimo że od dawna mam pozwolenie na spanie na boku to jeszcze nie skorzystałam... wolę cierpliwie czekać aż porządnie się ułożą i wygoją w srodku. (Na noc nadal zakladam stanik kompresyjny choc juz nie musze)

Piersi mam już miękkie od ok 2 tyg, naturalnie podskakują przy chodzeniu, nie czuje implantów, nic nie bolą, blizna jest taka cieniutka i zrównana z fałdem piersiowym ze jej wgl nie widać. No i w weekend chodziłam pol dnia w stroju kąpielowym. 🙂

Myślę, że warto poświęcić kilka tygodni a nawet kilkanascie na trzymanie się zaleceń pooperacyjnych i dbanie o piersi które mają zostać z nami na bardzo dlugo 🍒

• tosia93
    tosia93
    Dzisiaj 07:06

Dziewczyny, po jakim czasie wróciłyście do spania na brzuchu?

• JoannaL
    JoannaL
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 06:21

Martibababa polecam balsam Palmers do biustu. Kupiłam go z tydzień przed operacja żeby przygotować skore do rozciągnięcia bo bałam się rozstępów. Smaruje nim codziennie z masażem piersi. I nie schodziła mi skóra ani nie swedziala.
    Może to dzięki niemu.

• JoannaL
    JoannaL
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 06:17

Nataliamarzenie Dzięki mam ten olejek w domu do włosów :) użyje dl masażu.

Igaa ja to spie już na boku od tygodnia… nie boli mnie wiec tak z pol nocy na boku leżę. A na płasko spie od 2 tyg po operacji.
    Tuż po operacji spałam na 2 poduszkach na pollezaco.
    Jeśli masz luźny biustonosz to może on nie trzyma? Jaki masz biustonosz?

• Igaa
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 00:11

A do kiedy spałyście w pozycji siedzącej? Ja przez 8 nocy tak spałam i zaczęłam czuć się w końcu lepiej. Ostatniej dziewiątej nocy spałam na wpółleżąco i obudziłam się ze strasznym bólem. I mam wrażenie że implanty przesunęły się na boki i strasznie ciągną. Wiem, że może jestem panikarą, ale czy może być normalne to że dolegliwości się nasilają zamiast ustępować? Jak mogły się piersi "rozjechać" po ponad tygodniu przez to że spałam w teoretycznie najodpowiedniejszej pozycji? Czy tak mogło stać się przez to że biustonosz jest zbyt luźny?

• Nataliamarzenie
    Nataliamarzenie
    Wczoraj 23:02

Mi lekarz kazał smarować olejkiem z migdałów, ja mam z Hebe Nacomi i mi bardzo pomógł

• Maritababababa
    Maritababababa
    Wczoraj 22:07

Hej dziewczyny, czy wam również tak mocno łuszczyła się skóra na piersiach? Podpowiedzcie proszę czym smarować biust bo balsam do ciała nie daje rady…

• JoannaL
    JoannaL
    Użytkownik wyróżniony
    Wczoraj 17:38

U mnie jest tak, a na dole mam bardzo zgrubiała bliznę która muszę masować. To powoduje ze narazie jest taka fałdka pod piersią.
    Ten brzeg implantu widać tak właśnie u mnie, ale 2 tyg temu był bardziej widoczny, uwypuklał się bardziej bokiem.

• JoannaL
    JoannaL
    Użytkownik wyróżniony
    Wczoraj 17:29

Igaa u mnie w kostiumie może być widoczne ze mam implanty jeśli podniosę ręce do góry i ktoś spojrzy mi pod pachę hehe. Ale ze jestem dopiero 3 tyg po operacji a moje cycki jeszcze nie osiadły i są wysoko to możliwe ze będzie to wyglądało inaczej za jakiś czas. Możliwe ze u Ciebie tez jeszcze się to wszystko zmieni jak się docelowo implanty ułożą.

• Igaa
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    Wczoraj 11:57

Czuję implant pod palcem gdy dotykam. Pisałam tu wcześniej o guzku który wyczułam. Pielęgniarka na konsultacji powiedziała że to implant, który jest wypychany przez krwiak. Że być może się to ułoży jak krwiak się wchłonie. Jak naciskam ten guzek to czuję że coś tam się przelewa.

Zdecydowałam się na mały implant bo zależało mi żeby się nie odznaczał i żeby nie był widoczny. Ale sądzę że jak zejdzie opuchlizna to implanty jeszcze bardziej się uwydatnią.

A jak u Was widać go od boku to jak np. ubierzecie strój kąpielowy to każdy się zorientuje że macie implanty? I w jaki sposób widać ten implant? Marszczy się pod skórą?

• Bassii
    Bassii
    Użytkownik wyróżniony
    Wczoraj 07:48

Iga ja go delikatnie też wyczuwam i od boku widzę ale to przez to że nie mam tkanki tłuszczowej ale to mój lekarz mi mówi że mogę go delikatnie wyczuwać to nic złego

• JoannaL
    JoannaL
    Użytkownik wyróżniony
    27 maj 2023

Igaa ja z kolei implantu nie wyczuwam, ale za to widzę go od boku od strony pachy jak podniosę ręce do góry, z lewej str się odznacza jego brzeg. Ale nie przeszkadza mi to. Mam bardzo mało tkanki tłuszczowej na tułowiu i widoczne zebra No wiec chyba to dlatego.
    W jakim sensie czujesz implant? Chodzi o to ze czujesz coś bardziej jędrnego?

• Igaa
    Igaa
    Użytkownik wyróżniony
    27 maj 2023

Mam pytanie do dziewczyn które wyczuwają u siebie implant od dołu piersi. Czy implant czuć tylko w dotyku, czy z czasem stał się też widoczny? Czy macie jakieś dolegliwości z tym związane?

• Nataliamarzenie
    Nataliamarzenie
    27 maj 2023

Ja jestem prawie 6 tyg po zabiegu lift +powiekszenie implantem, na ten moment jeszcze nie mam żadnego czucia w jednym sutku:/ ale za to czuję, że to już moje piersi, czasem twardnieją jak coś robię cięższego albo jak mam ten pas uciskający, co do asymetrii powoli sie równają

• Dycia
    Dycia
    27 maj 2023

Słuchajcie...wczoraj wyszłam potańczyć z koleżankami... raz na rok, a dzis nos zatkany! Do zabiegu 3 dni

• El_bieta_Jozefczyk
    El_bieta_Jozefczyk
    26 maj 2023

Nsjsisk ja już ponad 2 miesiące po I też jeszcze piersi nie są całkiem miękkie. Powoli się to zmieniia i poprostu trzeba czasu . Nie panikujmy 😁

• Aneczkaa83
    Aneczkaa83
    26 maj 2023

Macie pomysł gdzie w rozsądnych cenach dostanę rozmiarówkę 70F/G? W etam niestety największe z obwodem 70 za małe po operacji… w esotiq tez

• Nsjsisk
    Nsjsisk
    26 maj 2023

Dziewczyny, jestem prawie 2 miesięce po operacji powiększenia implantem anatomicznym, moge juz sciagnac biustsonosz pooperacyny (zgoda lekarza), ale piersi są ciąglę w miare twarde, czy u was też tak było? Podobno do roku powinny stać się bardziej miękkie. Po takim czasie chodzilyscie juz bez biustonosza w ciagu dnia, czy jakos moze to negatywnie wplynac? Dodatkowo byoyscie u brafitterki, żeby dobrze dobrała biustonosz? Jak mierzyłam sobie w sklepie, miałam wrazenie ze 'nie pasuje' do piersi (chyba przez ich twardosc).

• Bombidk
    Bombidk
    26 maj 2023

Długo, ale u mnie była to „większa sprawa” niż tradycyjna operacja, szykuje się do drugiego kroku czyli implantów i myślę, że te plastry maja wspomóc to wszystko.
    Wiem, zakręcilam trochę ale nie chce się wdawać w szczegóły.
    Do końca tego roku i tak będę cały czas w stanie „remontu” 🤪 wiec te plastry jakoś mnie nie martwią. Oby tylko wszystko się pięknie zagoiło.

Patrzę na wasze efekty i z niecierpliwością czekam na moje własne.

Nawet nie wiem jaki duży implant bede miała, w lipcu mam kontrole, ocenimy czy już mozna robic drugi krok i dobierzemy implant.

• vannkama
    vannkama
    Użytkownik wyróżniony
    26 maj 2023

Dzięki, swoją drogą bardzo długo te plastry będziesz nosić 🙈

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać