Powiększanie piersi - Styczeń 2025

Anonim
Mag13
Użytkownik wyróżniony
Poznań · Utworzono: 4 sty 2025 · Ostatnia odpowiedź Dzisiaj 11:03

Hej dziewczyny. Które przechodziły lub będą przechodzić operacje w tym miesiącu? Ja mam za niecałe 2 tygodnie i jestem troszkę podjarana. Nie mogę się doczekać, a jednocześnie troszkę się obawiam. Może wposlnie było by łatwiej i lepiej.

1680 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    ElK
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 11:03

Ok :) to oby nikomu nic się nie obkręcało ☺️ nie przesuwało ani aby nic złego się nie działo.
    Smerfetka - też miałam na początku baaaaaaardzo wrażliwe, czasami nawet nieprzyjemne było otarcie bluzki o sutki. Minęło :)

• Anonim
    Mag122
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 10:40

Smerfetka ja też już żałuję że nie wzięłam 375, a dziękuję lekarzowi że wybił mi z głowy 315ml. Namawiał na 375 ale ja nie nie, to powiedział że min 355 bo inaczej mi nie robi 😂, a za kilka ma dni mam wizytę i powiem że mogłyby być większe i będzie "a nie mówiłem"

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 10:16

Dziewczyny ja żądam pytanie z innej beczki do tych co są już dłużej po. Ja jestem 2.5 miesiąca po. Na początku sutki były mega wrażliwe wręcz bolące. Teraz już nie są tak wrażliwe ale czucie w nich mam dziwne. Przykładem są igraszki z mężem. Dawniej przed op pieszczoty ustami były cudowne a teraz nie dają mi przyjemności są takie odrętwiałe jakby jeszcze trochę bolące sama nie wiem ale mam nadzieję że mi to przejdzie dawniej uwielbiałam takie pieszczoty😒a jak z tym u was ?

• Anonim
    zajonc
    Dzisiaj 09:47

I też słyszałam dużo opinii, że motivy właśnie po latach się przesuwają, bo są śliskie, dziewczyny pisały, że lecą pod pachy czy opadają i to najczęściej są opinie po kilku latach od operacji już, w sensie, że stało im się to powiedzmy 2 czy 3 lata od operacji

• Anonim
    zajonc
    Dzisiaj 09:42

EIK właśnie nie, bo naturalnie jedna strona jest wypukła, a druga płaska, jak każdy implant jakby półkula, dziewczyny, którym się to wydarzyło mówiły właśnie, że pierś zmieniła kształt i dlatego się zorientowały. Ja się o tym dowiedziałam jak sama stałam przed wyborem implantu, bo chciałam te motivy na początku. Na tiktoku dominikaa.007 ma o tym filmik, po dwóch latach jej się to stało. Mój chirurg powiedział mi to samo, a nawet go o to nie pytałam, powiedział, że właśnie motivy jeśli już, to daje tylko mega szczupłym osobom, gdzie ta przestrzeń na implant i tak naturalnie będzie tak ciasna, że ta szansa na obrócenie się tył naprzód będzie zminimalizowana

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 09:42

Ask1 ja mam politech meme meso XS . Ty masz HS czyli wysoki profil a ja mam XS czyli extra wysoki ten najwyższy. Ale nie widzę jakoś szału by były takie kraglutkie od góry w staniku. Niby są piękne naturalnie wyglądają ale trochę mi czasem zal że nie wybrałam większych może bardziej by się łączyły do siebie w stroju kąpielowym wyglądałyby lepiej .

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 09:38

Eik każdy implant okrągły czy anatomiczny strona przylegająca do klatki jest płaska całkiem a nie wypukła. I chodzi o to że może się obrócić tą płaska strona w stronę sutka tak jakby o to chodzi i wtedy pierś robi się zniekształcona. Rzadko to się zdarza ale może się zdarzyć na każdych implantach .

• Anonim
    ElK
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 07:09

Zajonc ale motivia ma taki kształt, że nawet jak się obrócą to nic się nie stanie. Bo one się układają wraz z ruchem ciała, są ergonomiczne.
    Co do stanika to ja od razu po operacji miałam założony stanik z fiszbinami, taki dla amazonek. I miałam nakaz noszenia stanika z fiszbinami przez minimum 9 miesięcy. Fiszbiny właśnie po to aby nie opadły itp. także co lekarz to szkoła. Co do ćwiczeń też dużo ćwiczę i po 2 tygodniach dostałam pozwolenie aby iść sobie na bieżnie i spacerować a po 3 miesiącach ćwiczyłam :) wszystko jest super, jestem półtora roku po operacji

• Anonim
    Mag122
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 06:39

Cza2 , myślę że KAŻDY implant ma wady i swoje ryzyka. Kwestia z którymi lepiej Ci się będzie żyć.

• Anonim
    Mag122
    Użytkownik wyróżniony
    Dzisiaj 00:47

Ja obserwuję trenerkę personalna, której całe życie do aktywność, ruch, ćwiczenia itp i ona ma motive i to duży implant, 500 ml już kilka lat.
    Stanik z fiszbinami 6? Miesięcy, też pierwsze słyszę, ja mam zakaz fiszbinami że względu na blizny 8 tyg. Ale po tym czasie w dzień już normalny stanik, a na noc ten operacyjny

• Anonim
    Non
    Użytkownik wyróżniony
    Wczoraj 22:36

Też mam meme mesmo

• Anonim
    zajonc
    Wczoraj 22:23

Cza2 no i też usłyszałam właśnie, że przy dużej aktywności fizycznej te motivy mają dużo większe ryzyko obrócenia się w ten sposób

• Anonim
    zajonc
    Wczoraj 22:22

Cza2 ja od mojego lekarza usłyszałam, że motivy daje tylko bardzo drobnym osobom z praktycznym zerem na klatce, bo przez to, że one są gładkie to mogą się obrócić jakby tył na przód, w sensie okrągła stroną w stronę klatki. Jakiś czas temu na tiktoku jedna babeczka o tym opowiadała, że właśnie tak się jej stało i musiała mieć ponowną operacje i w komentarzach sporo osób pisało, że miało podobnie i musiało być reoperowane i że stało się to nawet po kilku latach.

• Anonim
    Ask1
    Wczoraj 21:43

Cza2 ja odrzuciłam anatomiczne, bo bałam się, że sie przekręcą i jakoś bardziej mi się podobały piersi z implantami okrągłymi po prostu. Nie wiem, które polytech mam, na certyfikacie jest napiaane
    Meme Mesmo HS.

• Anonim
    Cza2
    Wczoraj 21:26

Jest tu ktoś jeszxze kto nie ma pianki poliuretanowej ani mocno teksturowanych?

• Anonim
    Cza2
    Wczoraj 21:24

Przesylam link do jego strony i na dole gdzie jest rodzaj implantów to jest to opisane

• Anonim
    Cza2
    Wczoraj 21:23

Mag122 i Elk dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Mój lekarz woli te politech, o lepoej trzymaja sie z tkankami obok. Jeśli miałam wcześniej brać anatomiczne to ok nie było wyjścia bo one nie mogą być gładkie. Ale jak chce większe i muszą być wtedy i tak okrągłe to wolę chyba gładkie i bezpieczne. U lekarza na stronie ma polytech i motivia i właśnie przy motivia pisze że przy ģładkich jest ryzyko przesunięcia ku dołowi i na boki oraz że trzeba 6 miesięcy nosić stanik z fiszbinami 24na dobę. Ten stanik to może nie będzie jakiś problem. Tylko zastanawiam się czy nie wydłuży mi się czas beż ćwiczeń bo nie wolno będzie. No i czy mimo to się nie przesuną.

• Anonim
    Ed_
    Wczoraj 18:25

2,5 miesiaca po operacji jak mierzyłam staniki to rozmiar 75DD/E, wyjściowe b , polytech okrągłe pod powięź 335ml

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    Wczoraj 11:54

Ann167 przez pierwsze 6 tyg. Nawilzałam zwykłym balsamem ale dopiero jak mi strupki odpadły bo kazał mi beż opatrunkow po 2 tyg chodzić to bałam się smarować żeby nie zapaprac ran.

• Anonim
    Mag122
    Użytkownik wyróżniony
    Wczoraj 11:34

Też łuszczy mi się skóra, trochę też swedziala.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać