Hej dziewczyny. Które przechodziły lub będą przechodzić operacje w tym miesiącu? Ja mam za niecałe 2 tygodnie i jestem troszkę podjarana. Nie mogę się doczekać, a jednocześnie troszkę się obawiam. Może wposlnie było by łatwiej i lepiej.
Ok :) to oby nikomu nic się nie obkręcało ☺️ nie przesuwało ani aby nic złego się nie działo.
Smerfetka - też miałam na początku baaaaaaardzo wrażliwe, czasami nawet nieprzyjemne było otarcie bluzki o sutki. Minęło :)
Smerfetka ja też już żałuję że nie wzięłam 375, a dziękuję lekarzowi że wybił mi z głowy 315ml. Namawiał na 375 ale ja nie nie, to powiedział że min 355 bo inaczej mi nie robi 😂, a za kilka ma dni mam wizytę i powiem że mogłyby być większe i będzie "a nie mówiłem"
Dziewczyny ja żądam pytanie z innej beczki do tych co są już dłużej po. Ja jestem 2.5 miesiąca po. Na początku sutki były mega wrażliwe wręcz bolące. Teraz już nie są tak wrażliwe ale czucie w nich mam dziwne. Przykładem są igraszki z mężem. Dawniej przed op pieszczoty ustami były cudowne a teraz nie dają mi przyjemności są takie odrętwiałe jakby jeszcze trochę bolące sama nie wiem ale mam nadzieję że mi to przejdzie dawniej uwielbiałam takie pieszczoty😒a jak z tym u was ?
I też słyszałam dużo opinii, że motivy właśnie po latach się przesuwają, bo są śliskie, dziewczyny pisały, że lecą pod pachy czy opadają i to najczęściej są opinie po kilku latach od operacji już, w sensie, że stało im się to powiedzmy 2 czy 3 lata od operacji
EIK właśnie nie, bo naturalnie jedna strona jest wypukła, a druga płaska, jak każdy implant jakby półkula, dziewczyny, którym się to wydarzyło mówiły właśnie, że pierś zmieniła kształt i dlatego się zorientowały. Ja się o tym dowiedziałam jak sama stałam przed wyborem implantu, bo chciałam te motivy na początku. Na tiktoku dominikaa.007 ma o tym filmik, po dwóch latach jej się to stało. Mój chirurg powiedział mi to samo, a nawet go o to nie pytałam, powiedział, że właśnie motivy jeśli już, to daje tylko mega szczupłym osobom, gdzie ta przestrzeń na implant i tak naturalnie będzie tak ciasna, że ta szansa na obrócenie się tył naprzód będzie zminimalizowana
Ask1 ja mam politech meme meso XS . Ty masz HS czyli wysoki profil a ja mam XS czyli extra wysoki ten najwyższy. Ale nie widzę jakoś szału by były takie kraglutkie od góry w staniku. Niby są piękne naturalnie wyglądają ale trochę mi czasem zal że nie wybrałam większych może bardziej by się łączyły do siebie w stroju kąpielowym wyglądałyby lepiej .
Eik każdy implant okrągły czy anatomiczny strona przylegająca do klatki jest płaska całkiem a nie wypukła. I chodzi o to że może się obrócić tą płaska strona w stronę sutka tak jakby o to chodzi i wtedy pierś robi się zniekształcona. Rzadko to się zdarza ale może się zdarzyć na każdych implantach .
Zajonc ale motivia ma taki kształt, że nawet jak się obrócą to nic się nie stanie. Bo one się układają wraz z ruchem ciała, są ergonomiczne.
Co do stanika to ja od razu po operacji miałam założony stanik z fiszbinami, taki dla amazonek. I miałam nakaz noszenia stanika z fiszbinami przez minimum 9 miesięcy. Fiszbiny właśnie po to aby nie opadły itp. także co lekarz to szkoła. Co do ćwiczeń też dużo ćwiczę i po 2 tygodniach dostałam pozwolenie aby iść sobie na bieżnie i spacerować a po 3 miesiącach ćwiczyłam :) wszystko jest super, jestem półtora roku po operacji
Cza2 , myślę że KAŻDY implant ma wady i swoje ryzyka. Kwestia z którymi lepiej Ci się będzie żyć.
Ja obserwuję trenerkę personalna, której całe życie do aktywność, ruch, ćwiczenia itp i ona ma motive i to duży implant, 500 ml już kilka lat.
Stanik z fiszbinami 6? Miesięcy, też pierwsze słyszę, ja mam zakaz fiszbinami że względu na blizny 8 tyg. Ale po tym czasie w dzień już normalny stanik, a na noc ten operacyjny
Też mam meme mesmo
Cza2 no i też usłyszałam właśnie, że przy dużej aktywności fizycznej te motivy mają dużo większe ryzyko obrócenia się w ten sposób
Cza2 ja od mojego lekarza usłyszałam, że motivy daje tylko bardzo drobnym osobom z praktycznym zerem na klatce, bo przez to, że one są gładkie to mogą się obrócić jakby tył na przód, w sensie okrągła stroną w stronę klatki. Jakiś czas temu na tiktoku jedna babeczka o tym opowiadała, że właśnie tak się jej stało i musiała mieć ponowną operacje i w komentarzach sporo osób pisało, że miało podobnie i musiało być reoperowane i że stało się to nawet po kilku latach.
Cza2 ja odrzuciłam anatomiczne, bo bałam się, że sie przekręcą i jakoś bardziej mi się podobały piersi z implantami okrągłymi po prostu. Nie wiem, które polytech mam, na certyfikacie jest napiaane
Meme Mesmo HS.
Jest tu ktoś jeszxze kto nie ma pianki poliuretanowej ani mocno teksturowanych?
Przesylam link do jego strony i na dole gdzie jest rodzaj implantów to jest to opisane
Mag122 i Elk dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Mój lekarz woli te politech, o lepoej trzymaja sie z tkankami obok. Jeśli miałam wcześniej brać anatomiczne to ok nie było wyjścia bo one nie mogą być gładkie. Ale jak chce większe i muszą być wtedy i tak okrągłe to wolę chyba gładkie i bezpieczne. U lekarza na stronie ma polytech i motivia i właśnie przy motivia pisze że przy ģładkich jest ryzyko przesunięcia ku dołowi i na boki oraz że trzeba 6 miesięcy nosić stanik z fiszbinami 24na dobę. Ten stanik to może nie będzie jakiś problem. Tylko zastanawiam się czy nie wydłuży mi się czas beż ćwiczeń bo nie wolno będzie. No i czy mimo to się nie przesuną.
2,5 miesiaca po operacji jak mierzyłam staniki to rozmiar 75DD/E, wyjściowe b , polytech okrągłe pod powięź 335ml
Ann167 przez pierwsze 6 tyg. Nawilzałam zwykłym balsamem ale dopiero jak mi strupki odpadły bo kazał mi beż opatrunkow po 2 tyg chodzić to bałam się smarować żeby nie zapaprac ran.
Też łuszczy mi się skóra, trochę też swedziala.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.