Witam. Jestem zdecydowana na powiększenie piersi. Pytanie do dziewczyn PO OPERACJI Gdzie wykonywałyscie operacje u jakiego lekarz? Chodzi o POZNAŃ i okolice. Dziekuję za opinie.
witam ile dokładnie kosztuje operacja powiekszenia piersi u dr Kubasika ? na dzień dzisiejszy ? dziekuje z góry i pozdrawiam
No już najgorsze za nami :) Pozdrawiam
Dzieki za informacje. W takim razie na zakupy i smarowanko nam zostało, no mi jeszcze ugniatanie ;) hehe.
Dla nas najlepsze byłoby cały czas nosić staniki sportowe lub te które mamy teraz elastyczne ale to nie znaczy, ze musimy :P Moje koleżanki noszą normalne staniki takie jak przed operacją tylko na noc zakładają albo ten elastyczny albo wcale i tak jest najlepiej. Ja już za tydzień jade po pierwszy stanik trochę mnie przeraziła ich wielkość w sklepie ale cóż sama chciałam hehe :D Moje blizny już nie są w ogóle wyczuwalne to ugniatanie dużo dało także od dziś będę smarować maścią na blizny :) Pozdrawiam
Byłam dzisiaj na wizycie. Jestem praworęczna ale mimo wszystko uzywam często lewej ręki (teraz juz mniej). Też mam masować, ugniatac wręcz blizny, lewa jest twardsza i przez nia pierś jest większa. Tak więc zaczynam masażyki hehe. Doktor polecił mi plastry silikonowe, zmiękczają blizny, też mówił o cepanie i contratubex no i linomag ale plastry mają mieć najlepsze działanie (już zamówiłam). Czy wiesz coś na temat jakie staniki najlepiej nosić? Muszę poczytać w necie bo Doktor powiedział że najlepiej elastyczne i jak z fiszbinami to zmieniać codziennie. Dzieki za pomoc. :)
To przede wszystkim nie używaj tej ręki jak masz lewą pierś większą ja też mam jeszcze jedną trochę obrzmiałą bo jestem lewo ręczna i więcej używałam tej ręki teraz staram się wszystko robić drugą i powoli samo schodzi... także się nie martw. Maść na blizny kupiłam CEPAN to jest odpowiednik najlepszej maśći na blizny jaka jest tylko tamta kosztuje 70zł a ta niecałe 30zł bardzo dobra możesz już smarować ja czekam aż 4 tyg miną czyli w środe zaczne smarować a teraz smaruje maścią LINOMAG i ugniatam te blizny cały czas po dwa razy dziennie i już przwie nic nie czuć żadnych zgrubień ...też musisz tak robić. Dr właśnie zawsze ma dużo spraw jak ja bylam na wizycie teraz to było tyle ludzi że szok. Uważaj na tą pierś i masuj ją sobie co dzień to się rozejdzie. Pozdrawiam :)
No to super. Ja zaczynam sie wkurzac. Pytalam o masc na blizny i nic mi nie powiedzial ani kiedy moge zaczac stosowac ani jaka. Bylam umowiona z nim na wizyte, nie przyszedl, czekalam i czekalam, dzwonilam (telefon wylaczony mial) napisalam sms i dostalam odp ze bardzo przeprasza ale musial wyjechac. No a ciezko bylo powiadomic mnie bo przeciez moge sobie posiedziec i poczekac godzine. Teraz lewa mam wieksza, wydaje mi sie ze jest opuchnieta i pobolewa. Jaka masc na blizny używasz?
Bylam na wizycie u Doktora wszystko jest ok piersi już się wyrównaly także ulga teraz mam tylko smarować maścią na blizny i ugniatać je a za tydzień już mogę zdjąć stanik :P Jestem bardzo zadowolona także nos na pewno róznież zrobie u Dr.Kubasika :P Pozdrawiam
No właśnie ja z tą asymetria itak poczekam do września jeśli już bo teraz na wiosne nie chce już nic robić z oczywistych powodów wakacje, slońce :) Tez wiedzialam o tym wcześniej, że moze nic sie nie zmienić tym bardziej, ze mam obie wkladki jednakowej wielkości ale odessaja mnie i bedzie dobrze. Na szczęście ja nie pracuje wiec staram sie nic nie robic rękoma oby wszystko bylo ok. Dam znać 27 po wizycie :P Pozdrawiam
Ze nie masz czucia to normalne, bo nerwy byly przeciete, ale czucie wroci. Wiem bo po cesarce tez tak mialam. U mnie tez jest (bylo to zapowiedziane) asymetria. Nie jest widoczna mocno ale zdecyduje dopiero po 3 miesiacach czy mi przeszkadza czy moze tak zostac. U mnie bedzie problem ze znalezieniem zbednego tłuszczu. hehe. Wieczorem rozmawialam z Doktorem. Uspokoil mnie ze temp nie jest od piersi, mogla byc w pierwszych trzech dobach a nie teraz. Ale lewa piers i mięsień pod nią boli. Jutro wracam do pracy, Obym teraz prawej strony nie obciążyła. Poczekaj na efekt końcowy może asymetria zmniejszy się bo to wszystko jest świeże i nadal opuchnięte.
Ja mam gorzej już widze, że dalej jest asymetria lewa pierś jest większa :( bede musiala miec poprawke bo mi to juz teraz bardzo przeszkadza :( i nie mam ani w jednej ani w drugiej od sutka do blizny żadnego czucia niewiem czy też tak mialas a na wizyte dam rade dopiero za 10 dni jechac mam nadzieje, ze to nic powaznego no i musze uzgodnić kiedy kolejna operacja z przeszczepem tłuszczu do mniejszej piersi :/ także nie wesolo... ale myśle, że wszystko da sie zrobic no i tak jak mowisz trzeba jednak bardzo uważać mimo tego, ze juz sie nie czuje bolu.
Po dwoch tyg byłam znowu na kontroli. Prawa pierś jest trochę twardsza od lewej (tak powiedział Doktor, ja nie wyczuwam różnicy). Mam masować, a raczej ugniatać, spać na prawym boku i oszczedzac na maxa prawa reke, bo grozi zapalenie torebki...
Od dzisiaj rana mam temperature 38, nie wiem czy wirus czy to od piersi. Do Doktora od południa nie moge się dodzwonić :(. Aw poniedziałek do pracy.
Lewa pierś zrobiła się twarda i nabrzmiała.
Oszczedzaj rece Kochana ;) Pozdrawiam
Własnie zdjełam opatrunek ale ulga nic nie bolało bo nie mam czucia na szwach dzieki Bogu :) Sa mega ładne i nie aż takie strasznie wielkie jak myślałam no i twarde jak kamień ale poczekam jeszcze troche aż zejdzie opuchlizna. Jestem bardzo zadowolona blizny prawie niewidoczne i bardzo małe także super :) :) Pozdrawiam
Ja tez po tygodniu. Dłużej bym nie wytrzymała. A potem od razu pod prysznic. Ufff ale ulga jak byłam uwonliona. hehe. Robią się coraz miększe i bardziej naturalne. Na poczatku były jak piłki nadal czekam aż jeszcze zmaleją ;) Napisz jak pierwsza reakcja. Pozdrawiam :)
Ale Ty wogole późno zdjełaś bandaż nie bo po 2 tyg ? Ja po tygodniu mam zdjąć ciekawa jestem jak wyglądaja he ale tez bardzo duze bo nawet ściśnięte są ogromne hehe.Ja jeszcze na lekach ale coraz lepiej sie czuje. Wielkie odkrycie już niebawem :)
No to super. z moich zaczyna schodzic opuchlizna, oby to ona powodowała ich wielkosc bo są b. duże i nienaturalne, ale ładne ;)
Mnie bolą czasami mięśnie ale nic strasznego bez tabletek p. bólowych.
Zapłaciłam 13 300 :)
Witam ja zapłacilam 14tys ale to kwestia indywidualna zależy jakie sobie wybierzesz wkładki :)
Witajcie kobitki prosze ile zaplacilyscie za operacje piersi ja tez chce...?pozdrawiam cieplutko :)
hehe Kochana ja też już po wczoraj wróciłam ze szpitala juz wogóle nie boli tylko jak dotykam a bandaże moge sobie ściągnąć sama i wysłać doktorowi zdjęcie ponieważ mam daleko niestety ale za 3 tyg jade na wizyte żeby wrazie czego dr rzucił okiem :P w srode wielkie odkrycie mam nadzieje,ze sa takie jak chciałam ale już teraz widze, ze duże choć ściśniete mocno :P
Ja juz po ;). Dzisiaj byłam na zdjeciu bandaża, ale ulga. piersi są duże, ładne i jeszcze napuchniete troche. Polecam z czystym sumieniem dr Kubasika, nie mam żadnych zastrzeżeń co do jego profesjonalizmu.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.