Powiększanie piersi październik-listopad 2024

Anonim
Perelka145
Użytkownik wyróżniony
Łódź · Utworzono: 8 paź 2024 · Ostatnia odpowiedź 24 mar 2025

Cześć. Szykuję się ma operację w drugiej połowie listopada. Czy jest tu jakaś Babeczka, która również szykuje się w październiku lub listopadzie na powiększenie piersi? Miło będzie móc wspierać się wzajemnie i wymieniać doświadczeniami.

833 komentarze

Reklama
  • Anonim
    Wio18
    24 mar 2025

Smerfetka dzięki za info! Dobrze wiedzieć, to może moje Staniki sportowe nie robią mi krzywdy bo wydaje mi się że mnie ściskają i spłaszcza lewa pierś (i tak wydaje się jakaś spłaszczona cały czas, a czasami po zdjęciu sportowego stanika jeszcze bardziej), ale głównie właśnie lewa z którą cały czas mam jakoś problem

• Anonim
    Her
    23 mar 2025

Mój stanik pooperacyjny też jest dla mnie bardzo wygodny, ale ja jestem z tych osób co lubią nosić wszystko chodź z malym dekoltem a on jest zapinany prawie że pod szyję i jedyne co mogę nosić to t-shirty 😅
    Napisze jutro po prostu e-mail do mojego lekarza, zobaczę co powie. Może będę mogła sportowy stanik nosić 🥰

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    21 mar 2025

Wio18 po fizjoterapi czuje się dużo lepiej. Mniej napięć dziś. Pani pokazała mi jak to robić też w domu. A u lekarza wszystko ok. W staniku pooperacyjnym mogę chodzić jeśli lubię ale nie żeby cały czas żeby mialy tez trochę luzu ale ze to nie przeszkadza i mogę jeszcze z niego korzystać przez jakis czzas jak mi wygodniej w nim w pracy.

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    20 mar 2025

Wio18 ja jestem 6 i pół tyg po operacji. Dziś mam kontrol oraz fizjoterapię jedno po drugim wieczorem. Dopytam czy mogę sobie chodzić w tym staniku pooperacyjnym czy lepiej już w zwykłych.

• Anonim
    Wio18
    20 mar 2025

Smerfetka hmm a myślisz że taki za ciasny stanik może być źródłem problemów? Kolejna moja mała schizka, zwłaszcza że to fizjo zasugerowała rezygnacja z tego stanika pooperacyjnego bo na tym etapie nie pozwala już piersiom się ułożyć..

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    20 mar 2025

Wio18 ale ten pooperacyjny którym sie obudziłam też miałam koszmar gniotl mnie ściskał mostek ucisk niesamowity mialam go dość po kilku dniach nawet. Potem za zgodą lekarza kupiłam sobie swój szerszy w obwodzie i ten jest . Jakbym go miała od początku to byłoby mi lżej. Ja miałam ten od nich lipoelastic 75C i na rozmiarowce producenta to jest do 79 pod biustem a ja byłam na granicy bo 78cm mam i dlatego tak mnie cisnął. Nowy kupiłam już na 80 pod biustem i ten mogę nosić do dziś.

• Anonim
    Wio18
    20 mar 2025

Smerfetka dla mnie to jest ciekawe kiedy dziewczyny mówią że w pooperacyjnym wygodnie, usłyszałam w klinice że niektóre to nawet po roku przychodza w tym pooperacyjnym, dla mnie jest to niewyobrażalne, mnie noszenie go zaczęło już wręcz boleć, ściskał mnie, ściskał pod piersiami również więc zniekształcał brzuch, miałam ochotę go z siebie zedrzeć, spalić i więcej nie oglądać 😅

• Anonim
    Wio18
    20 mar 2025

I na wizycie usłyszałam że ja już mogę wszystko nosić, nawet fiszbiny 😅 więc zwykły miękki czy sportowy pewnie już mogłam dużo wcześniej

• Anonim
    Wio18
    20 mar 2025

Jagg 1 tak, metoda dual plane. To coś jest od strony mostka tak w połowie piersi więc nie wiem czy to już pod mięśniem czy nie 😅 ale nie wygląda na marszczenie implantu raczej

Her ja tak naprawdę zaczęłam dopiero dokładnie po 4 miesiącach, ale mną nie ma co się sugerować bo ja się tak bałam, że czekałam na wizytę u Pani doktor 😅 miałam wizytę po 7 tygodniach, ale nic wtedy nie powiedziała a ja nie zapytałam o jakoś tak nosiłam, wtedy pozwoliła mi zdjąć pas

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    20 mar 2025

Her ja po równym miesiącu zdjęła pas I stanik też mogłam ale chodzę jeszcze w nim często bo mi wygodnie bo w innych bardzo mi się biust napinają mięśnie i w tym pooperacyjny mi lżej...ale chodzę też w normalnym według ochoty.

• Anonim
    Her
    20 mar 2025

Dziewczyny a po ilu tygodniach zaczęłyście nosić normalne biustonosze? Jestem 5 tygodni po operacji i już mam dosyć tego specjalnego stanika 😅

• Anonim
    Jagg1
    19 mar 2025

Wio18, u mnie to typowo czuć i widać marszczenie implantu, od dołu czuć też falowanie. Nawet jak masz pod mięsień to chyba dual plane? Wtedy od dołu implant jest pod powięzią, mięsień tylko od góry. Chyba że jeszcze jakoś inaczej

• Anonim
    Wio18
    19 mar 2025

Jagg1 jeszcze przypomniałam sobie patrzac na wcześniejsze komentarze, że Ty masz implant pod powięź więc też mamy troszkę inaczej bo ja zapewne mam większe problemy z mięśniami jednak ze względu na metodę..

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    19 mar 2025

Biedronka co tam u Ciebie kochana. Jak tam wszystko się zagoiło dobrze teraz? Jak sie trzymasz psychicznie po wyjęciu tych implantów?

• Anonim
    Wio18
    19 mar 2025

Ogólnie cały czas w tej lewej piersi mam takie uczucie, jakby coś ją cały czas tak "trzymało" i nie chciało puścić

• Anonim
    Wio18
    19 mar 2025

Jagg1 a jakie to jest w dotyku u Ciebie? Bo u mnie wydaje się dosyć twarde

• Anonim
    Wio18
    19 mar 2025

Jagg1 podejrzewałam to, ale właśnie mam potwierdzenie zarówno od fizjo jak i operatora, że to są "przyczepy mięsni" od żeber od strony mostka, niestety miałam zbyt wiele pytań na tych wizytach żeby się na tym skupić i tak teraz sobie rozmyślam :/

• Anonim
    Jagg1
    19 mar 2025

Wio18, a to przypadkiem nie jest marszczący się implant? Ja mam coś takiego od wewnętrznej strony. Czasami widać bardziej czasem mniej ale generalnie cały czas widoczne

• Anonim
    Wio18
    19 mar 2025

A czy któraś z Was ma/miała widoczne przyczepy mięsni? To też mnie martwi, mam nadzieję że z czasem te mięśnie poluzują już tak na maksa i "puszczą", bo w tym momencie na lewej piersi od wewnątrz mam widoczne 2 takie prążki i niekiedy są one bardzo widoczne (są lepsze momenty kiedy nie aż tak i naprawdę ciężko mi powiedzieć od czego to zależy, może faktycznie "wychodzą" jak jestem jakaś bardziej spięta), do tego są wyczuwalne pod skóra jak tam dotykam..
    Jak się pojawiają to to widać i byłoby widać jakbym założyła głębszy dekolt, nie podoba mi się to :/

• Anonim
    Wio18
    19 mar 2025

Jagg1 ja miałam taki problem z brzuchem myślę że do ok miesiąca może, już nawet nie pamiętam, ale brzuch miałam okropny, przeraziłam się jak w ogóle mógł się tak zmienić + momentami był tak spuchnięty że bolał bardziej niż te cyce 😅 ale teraz już jest ok

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać