Cześć. Szykuję się ma operację w drugiej połowie listopada. Czy jest tu jakaś Babeczka, która również szykuje się w październiku lub listopadzie na powiększenie piersi? Miło będzie móc wspierać się wzajemnie i wymieniać doświadczeniami.
Biedronka, ja również czekam na wieści od Ciebie. Zaczynam się martwić, że nic się nie odzywasz :(
Biedronka już tak długo się nie odzywasz a od początku sledze twoje losy. Napisz proszę co się dzieje.
Odnośnie tego co zabrać do szpitala to zdecydowanie
-cieple skarpetki
-spodnie od piżamy długie
-koszula rozpinaną z przodu(po opce leżałam w staniku ale przydała się na wyjście)
-ładowarka z długim kablem
-woda z dziubkiem/butelka filtrująca
-płyn do płukania ust,ciężko mi było umyć zęby
-luźna kurtka na wyjście i łatwe do założenia buty
-gumka do włosów/spinka
Wszystko to miałam,nic więcej nie potrzebowałam 🙈 jedynie do auta na powrót mąż zapakował poduszkę pod plecki
Nie kaszlała ale kurde nie wyobrażam sobie po operacji zakaszleć, masakra by była, ja po operacji miałam tragedię , pierwsza doba w klinice w ogóle płakałam 2 razy, jęczałam z bólu i ta Ela mi mówiła że co chwilę powtarzałam wyjmijcie mi te implanty albo że je sobie wytargam, dostałam depresji bólowej i przez 2 tyg byłam załamana że po co mi to było, tyle bólu, ale po około 3 tyg było coraz lepiej hehe ogólnie u mnie pierwsze 3 tyg wyjęte z życiorysu
DesireGTI a ta koleżanka kaszlała? Bo ja to czasami muszę i tego się boje. Nie no ja w dziań op odpuszczę(mam taką nadzieję 🫣🤣)
Może źle myślę ale przecież w każdym momencie możesz mieć op i tak muszą Cię zoperować. Tu chodzi o gojenie się ran. A muszą nas informować w razie jak coś się stanie będzie na co zgonić😜
Ja palę elektryki, ze mną leżała Ela która pali 2 pączki dziennie i rano przed operacją też paliła. W klinice miała 4 fajki elektryczne ale ogólnie jara zwykle i ja się cieszyłam bo ja swojej nie wzięłam i żeśmy tam paliły 🤣 czuć było u nas tak słodko w pokoju bo miałyśmy słodkie smaki wiecie. Na 2 dobę w nocy żele już tak roznosilo …. Poszła do pielęgniarki zapytać czy ją puści na fajkę i … puściła ją ;D jak se zakrurzyla na dworze to od razu jej lepiej było 🤪
Ja mam w ogolnych zaleceniach nie palić min 2 tyg przed. A po to nie wiem .
Jus25. Z tego co wiem to naprawdę ryzykujesz paląc. Jak lekarz poczuje od ciebie papierosy w dniu zabiegu może cię odesłać. To jest planowana operacja i on ryzykuje twoje zdrowie jeżeli nie stosujesz się do zaleceń to może Ci odwołać operacje. To wpływa na krążenie i do znieczulenia ogólnego jesteś wtedy w większym ryzyku np. zatoru żylnego. Jak z gojeniem to nie wiem. Nie pale więc nie potrafię cię zrozumieć jak ci ciężko ale te zalecenia są dla naszego bezpieczeństwa.
A jak to jest z tymi papierosami? Nie mogę rzucić a i przed op to stres nie pozwala. Czy któraś pali i nie wpływa to na gojenie ran. Tego boję się najbardziej.
Dariapo i Weeeronika też mam za chwilę operacje u Chalcarza. Powiedzcie mi co zabrać ze sobą do szpitala. A i z jakich wymiarów startowałyście? Ja mam pod biustem 72, biust 81, 160cm wzrostJa wahałam się między 375 a 400. Wybrałam te większe, mam nadzieję,że nie będę żałowała. Mam mieć pod powięź.
No właśnie ja co chwile zaglądam tu czy Biedronka napisała co u niej po wizycie .Biedronka wszystko ok?
Biedronka jak się czujesz, jak sytuacja u Ciebie? Byłaś we wtorek u swojej doktorki? Koniecznie daj znać.
Kla ja po 2 miesiącach na termy pojechałam , koleżanka też po 2 miesiącach xd
Kla14 jak tam Twoje piersi? Zadowolona jesteś z rozmiaru i wyglądu ?. Po jakim czasie doszłaś do sobie po operacji?
Biedronka mi jak szew wychodził a wyszedł mi 2 razy miałam ropę później cos pod skóra i nie wiedziałam co to lekarz mi mówił ze mi się to rozpuści. Ale rozeszła się w miejscu blizna zrobiła się dziurka i po czasie wychodził szew.. a za kilka dni dziurka znikała. A przy kolejnym troszkę po ropiala ale nie dużo.
Biedronka pisz jak tam po wizycie dziś.
Srebro już miałam a nie wiadomo czy też właśnie to nie jest jakaś reakcja na nie . Nic mi już nie zostało jak czekanie . We wtorek jadę do lekarki i powiem jej że musimy zdecydować konkretnie co dalej . Bo ja nie będę w nieskzonczokosc chodziła z opatrunkiem i sącząca się rana .
Biedronka a może przemywaj to czymś dobrym nie wiem, nano srebrem albo aloesem ale nie z apteki a naturalnym jakimś i może zacznie się goić
Ja wybrałam jednak ostatecznie 380ml na dzisiejszej wizycie. Już nie mogę się ich doczekać. 😊
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.