Witam,
Jestem tydzień po operacji powiększenia biustu implantami 375 cc o wysokim profilu. Wiem, że piersi potrzebują jeszcze czasu, aby się ułożyć, i zdaję sobie sprawę, że różnica w porównaniu do wcześniejszego wyglądu jest ogromna – zdecydowanie na plus. Jednak mam pewne obawy…
Nie do końca podoba mi się efekt. Wydaje mi się, że piersi są nierówne i obawiam się, że ta asymetria pozostanie. Zależało mi na pełnym, symetrycznym biuście i skorygowaniu różnic. Początkowo zostałam poinformowana, że ze względu na asymetrię klatki piersiowej chirurg dopasuje implanty tak, aby efekt był jak najbardziej równy. Moje oczekiwania miały zostać spełnione – piersi miały być blisko siebie, symetryczne i pełniejsze w górnej części.
Jedyna różnica, na jaką mnie uprzedzono, to to, że patrząc na biust z góry, lewa pierś może wydawać się bardziej wysunięta do przodu ze względu na budowę klatki piersiowej. Natomiast patrząc na wprost, wszystko miało wyglądać równo. Niestety, teraz widzę asymetrię i niepokoi mnie to.
Zostałam również poinformowana, że nie będziemy wykonywać podniesienia piersi metodą kotwicy, ponieważ mogłoby to jeszcze bardziej spotęgować asymetrię. Inną opcją było zastosowanie implantów o różnych rozmiarach – 350 cc i 375 cc – ale ostatecznie po wykonaniu rysunku chirurg stwierdziła, że nierówności są większe, niż się początkowo wydawało, i zdecydowała się na jednakowy rozmiar implantów.
Czy jeśli po 6 miesiącach, kiedy opuchlizna całkowicie zejdzie, asymetria nadal będzie widoczna i jedna pierś pozostanie bardziej wypukła od drugiej, mogę ubiegać się o korektę? Jak Państwa zdaniem wygląda obecny efekt? Czy to jeszcze kwestia czasu, czy jednak moje obawy są uzasadnione? Najbardziej przeszkadza mi fakt że jedna jest bardziej wypukłą od drugiej . W staniku jest to jeszcze bardziej widoczne . Rozumiem że dekolt nie mógł być ładniejszy a piersi bliżej siebie ze względu na budowę klatki . No ale są Krzywe . Nawet fakt że jedna jest delikatnie większa od drugiej ale nie wydaje mi się że jedna powinna być bardziej wypukłą od góry . . Proszę o radę :-) czy jako Chirurdzy podejmujecie się z łatwością korekty czy mam za wygórowane oczekiwania ?
Dziękuję Smerfetka za opinię :-) chodziło mi o to żeby wlasnie obie piersi były pięknie podkreślone i wypukłe , więc wątpię żeby jedna poszła do góry 😉 no nic . Poczekamy zobaczymy .
Angelica moim zdaniem są piękne. Być może ta jedna ma jeszcze większy obrzęk. Słuchałam kiedyś wypowiedzi fizjoterapeutki że każda pierś noże się goić swoim tempem i mieć różny obrzęk. Myślę że musisz jeszcze poczekać na efekt końcowy i dopiero wtedy to przeanalizować . Ale kształt mają piękny. Mnie się wydaje że ta jedna bardziej jest spuchnięta i dlatego jest uwypuklona bardziej górą.
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.