Powiększanie piersi implantem mentor 375 hp

Anonim
anndzelika
Gliwice · Utworzono: 31 sty 2025 · Ostatnia odpowiedź 20 sie 2025

Witam,

Jestem tydzień po operacji powiększenia biustu implantami 375 cc o wysokim profilu. Wiem, że piersi potrzebują jeszcze czasu, aby się ułożyć, i zdaję sobie sprawę, że różnica w porównaniu do wcześniejszego wyglądu jest ogromna – zdecydowanie na plus. Jednak mam pewne obawy…

Nie do końca podoba mi się efekt. Wydaje mi się, że piersi są nierówne i obawiam się, że ta asymetria pozostanie. Zależało mi na pełnym, symetrycznym biuście i skorygowaniu różnic. Początkowo zostałam poinformowana, że ze względu na asymetrię klatki piersiowej chirurg dopasuje implanty tak, aby efekt był jak najbardziej równy. Moje oczekiwania miały zostać spełnione – piersi miały być blisko siebie, symetryczne i pełniejsze w górnej części.

Jedyna różnica, na jaką mnie uprzedzono, to to, że patrząc na biust z góry, lewa pierś może wydawać się bardziej wysunięta do przodu ze względu na budowę klatki piersiowej. Natomiast patrząc na wprost, wszystko miało wyglądać równo. Niestety, teraz widzę asymetrię i niepokoi mnie to.

Zostałam również poinformowana, że nie będziemy wykonywać podniesienia piersi metodą kotwicy, ponieważ mogłoby to jeszcze bardziej spotęgować asymetrię. Inną opcją było zastosowanie implantów o różnych rozmiarach – 350 cc i 375 cc – ale ostatecznie po wykonaniu rysunku chirurg stwierdziła, że nierówności są większe, niż się początkowo wydawało, i zdecydowała się na jednakowy rozmiar implantów.

Czy jeśli po 6 miesiącach, kiedy opuchlizna całkowicie zejdzie, asymetria nadal będzie widoczna i jedna pierś pozostanie bardziej wypukła od drugiej, mogę ubiegać się o korektę? Jak Państwa zdaniem wygląda obecny efekt? Czy to jeszcze kwestia czasu, czy jednak moje obawy są uzasadnione? Najbardziej przeszkadza mi fakt że jedna jest bardziej wypukłą od drugiej . W staniku jest to jeszcze bardziej widoczne . Rozumiem że dekolt nie mógł być ładniejszy a piersi bliżej siebie ze względu na budowę klatki . No ale są Krzywe . Nawet fakt że jedna jest delikatnie większa od drugiej ale nie wydaje mi się że jedna powinna być bardziej wypukłą od góry . . Proszę o radę :-) czy jako Chirurdzy podejmujecie się z łatwością korekty czy mam za wygórowane oczekiwania ?

10 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Lec
    20 sie 2025

Hej!
    Jak u Ciebie po wizycie u Twojej chirurg, co powiedziała?
    U mnie jest podobna sytuacja a minęły już 2 lata.

• Anonim
    Mar223
    13 sie 2025

Hej anndzelika! Daj znać jak aktualizacja koniecznie. Wiesz co, mi się one podobają. Ładne cycki, naturalnie też pewnie byłyby lekko asymetryczne, ale na 100% Cię to wkurza jak patrzysz codziennie, więc to jest najważniejsze. Wygląda to ciut jakby jedna bardziej już puściła i była na miejscu docelowym, ale jednak pół roku to już taki czas gdzie możesz oczekiwać ostatecznego, pięknego efektu. Daj znać koniecznie jakie jest zdanie Twojej operatorki. Jestem ciekawa co ona powie

• Anonim
    DesireGTI
    Użytkownik wyróżniony
    23 lip 2025

Andzela* miało być

• Anonim
    DesireGTI
    Użytkownik wyróżniony
    23 lip 2025

Jaką miałaś metodę Andrzeja ? Nie pęknął implant tak czasem lewy? Albo potrzebny był najpierw lift , kiedy implanty włożone są bez liftu też tak opadają

• Anonim
    anndzelika
    18 lip 2025

Przepraszam za tyle komentarzy .. przyciął mo się telefon;-)

• Anonim
    anndzelika
    18 lip 2025

Pod koniec miesiąca minie pół roku od operacji . Zgłosiłam się do Mojej chirurg o opinie . Czekam na odpowiedź oraz termin konsultacji . Jak Panstwa zdaniem to wygląda ?

• Anonim
    Ann70
    15 mar 2025

Wyrównały Ci się piersi?

• Anonim
    jemtruskawki
    5 lut 2025

moim zdaniem wygladają super!

• Anonim
    anndzelika
    3 lut 2025

Dziękuję Smerfetka za opinię :-) chodziło mi o to żeby wlasnie obie piersi były pięknie podkreślone i wypukłe , więc wątpię żeby jedna poszła do góry 😉 no nic . Poczekamy zobaczymy .

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    1 lut 2025
    Najlepszy komentarz

Angelica moim zdaniem są piękne. Być może ta jedna ma jeszcze większy obrzęk. Słuchałam kiedyś wypowiedzi fizjoterapeutki że każda pierś noże się goić swoim tempem i mieć różny obrzęk. Myślę że musisz jeszcze poczekać na efekt końcowy i dopiero wtedy to przeanalizować . Ale kształt mają piękny. Mnie się wydaje że ta jedna bardziej jest spuchnięta i dlatego jest uwypuklona bardziej górą.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać