Powiększanie piersi i obawy - czy warto ?

Anonim
Annes
Kraków · Utworzono: 6 lis 2024 · Ostatnia odpowiedź 10 lis 2024

Hej kobietki! Jestem po 30stce, mamą 2jki dzieci. Zawsze marzyłam o pieknych kształtnych piersiach. Juz jako nastolatka myslalam ze kiedys zrobie powiekszanie. Pozniej odwlekałam to "na po ciąży" a kiedy już urodziłam 2jke dzieci i karmiłam po prawie 2lata obu synów to umówiłam się na zabieg. Lecz kiedy przyszło co do czego - zrezygnowałam ze strachu w dniu zabiegu. (Termin implanty i zadatek mialam wplacony) Piersi to moje ogromne marzenie. Moje po tylu latach laktacji nie są już tak jedrne.. bardzo chcę i każde wakacje podziwiam piekne piersi kobiet na plaży sama o takich marzac - maz mowi ze mam juz obsesje ;p i wstydzę się troszke swoich maleńkich piersi w stroju. Teraz ponownie jestem umowiona na konsultację- wizyta jutro. I znów lawina strachu i niepewności. Boje się narkozy i powikłań. Caly czas glos w mojej głowie krzyczy ze po co tak ryzykuje,że mogę się nie wybudzić, że to próżne.. a z drugiej strony kiedy sobie wyobrażam siebie w większych piersiach czuje ze dodałoby mi to ogrom pewnosci siebie,no ale ... czy warto? Podnieście mnie trochę na duchu prosze i podzielcie się tym jak bylo / jest u was. Kiedy wrocilyscie do pracy? Ja jestem z zawodu stylistka rzes i linergistka (wykonuje makijaze permanentne) czy 2tyg przerwy powinno wystarczyć?

11 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Annes
    10 lis 2024

Pauliee - to super, ze tak szybko udało Ci się dojść do siebie ! :)

Wiola Kowalik - ja ogolnie jestem bardzo wytrzymała na bol natomiast bardziej się zastanawiałam pod kątem tego czy sobie w pracy nie uszkodze czegos . Np czy praca moja nie spodowfuje ze mięsień np nie pusci czy zrobi się przykurcz torebki czy coś się uszkodxi po 2tyg przez prace... zapomnialam o to zapytać lekarza jaki to ma wpływ na takie skutki uboczne :(

• Anonim
    WiolaKowalik
    9 lis 2024

Annes myślę, że po dwóch tygodniach śmiało będziesz mogła wrócić do pracy :) będziesz odczuwała jeszcze z pewnością dyskomfort chociażby z powodu tego ciasnego biustonosza ale to nie będzie już ból

• Anonim
    Paulieee
    8 lis 2024

Annes ja po wybudzeniu czułam się super. w ogóle bólu nie czułam. cały czas mi się spać chciało. dawali mi prze ciwbolowe i kazali określić bol w skali 1 do 10, to ja określiłam na 1. ogólnie nic mnie nie bolało miałam tylko uczucie rozpierania i złe mi się oddychalo- jakby mi słoń na klatce usiadł. najgorsza była 3 doba- wtedy bol określiłam na 5. po tygodniu juz było naprawdę dużo lepiej, z dnia na dzień wszystko wracało do normy.
    za kółko wsiadłam dosłownie w 13 dniu. nie było to jakieś superkomfortowe ale nie miałam wyjścia. ale pokolejnych 3 dniach juz była ogromna różnica.
    ja mam to szczęście, ze pracuje we własnej firmie, natomiast po równych 2 tygodniach stwierdziłam, że można iść do pracy - oczywiście w miarę lekkiej, biurowej. po tych dwóch tygodniach to już naprawdę super się czułam, coraz więcej rzeczy dokładałam, zaczęłam fizjoterapię i dziś mija dokładnie 4 tygodnie i naprawdę jestem mega zadowolona, ze podjęłam te decyzję:)

Ani7 ja miałam metodę pod miesien dual plane.
    implanty anatomiczne 315ml. miałam piersi bulwiaste z małą asymetria, lekarz zaproponowała wlasnie te do mojej budowy, dodatkowo zależało mi bardzo na naturalnym efekcie.
    mam 167cm i 61kg.

• Anonim
    Ani7
    8 lis 2024

Annes- patrząc na bardzo dużo zdjęć gdzie są podpisane ile to ml i jaki implant, czasem są duże, a czasem w miarę. Tylko ja wolę mieć niedosyt niż płakać, że są za duże. Nie lubię dużych piersi, bardziej gustuje w subtelniejszych 😉

• Anonim
    Annes
    7 lis 2024
    Najlepszy komentarz

WiolaKowalik - po 2tyg planuje wrocic do pracy jako kosmetyczka - wykonuje makijaze permanentne. Myslisz ze np z Twojej perspektywy i doświadczenia jakie mialas to moglabys po 2yg tak pracować?

Ani7 - mam niemal identyczne wymiary bo 173 i waze 59kg a właśnie dziś lekarz dobral mi 380ml anatomie i zastanawiam się czy nie za małe bo jeszcze moge 420... :) myslisz ze 360 to dużo?

• Anonim
    Ani7
    7 lis 2024

Paulieee -Napisz jaką metodą miałaś robione. I jaki wybrałaś implant, rozmiar itp. Jaki masz wzrost i waga? Ja mam 173 i 65 kg, lekarz zdecydował 360ml demi średni profil, obawiam się, że będą za duże… jak możesz coś doradzić, jak dobrać ten rozmiar…

• Anonim
    WiolaKowalik
    7 lis 2024

Annes ,po przebudzeniu czułam od razu ból ale dostawałam dozylnie leki więc było znośnie. Najgorsze było podnoszenie się. Przy tym czułam okropny ból, pieczenie ,rozpieranie w klatce piersiowej. Po dobie wyszłam z kliniki i w domu było podobnie. Pierwszy tydzień jest najgorszy. Później już jest po bólu. Gdybym miała wracać do pracy to myślę ,że dwa tygodnie wystarczy na rekonwalescencje. Oczywiście to spr indywidualna, każda kobietka może to przechodzić inaczej ale naprawde nie jest az tak źle.

• Anonim
    Annes
    7 lis 2024

ANI7 - jestes po samych konsultacjach czy ustaliłaś termin zabiegu? :) tez sie boje o zdrowie ale rownie dobrze mozemy miec zator/udar i odejść z tego świata w kilka sekund i tak sobie to staram tłumaczyć i się uspokajać.. bo na codzien nie myślimy o takich zagrożeniach, a są i sie zdarzają różne wypadki. Mimo to żyjemy i o tym nie myślimy:)

Paulieee - jak bylo odrazu po wybudzeniu ? Czulas odrazu bol? I jak szybko doszłaś do siebie. Kiedy zaczęłaś jezdzic samochodem ? I kiedy powrot do pracy? :)

WiolaKowalik - jak przebiegła Twoja rekonwalescencja ? Kiedy planujesz powrót do pracy? Czy po przebudzeniu odrazu czuc bol? :)

• Anonim
    Ani7
    6 lis 2024

Annes- Rozumiem Ciebie doskonale. Mam tak samo. Jak są wakacje, i zakładam strój kąpielowy to czuję, że powinnam w końcu to zrobić. Teraz jak już jestem po dwóch konsultacjach, to mam takie poczucie, co ja robię! Jestem zdrowa nic mi nie dolega ,a mogę jeszcze narobić sobie kłopotów…tysiąc myśli…

• Anonim
    Paulieee
    6 lis 2024

Warto:) tez jestem mamą dwójki dzieci- juz nastolatków. spełniłam marzenie- dzis jestem 3.5tyg po zabiegu i jestem szczęśliwa. choć bardzo się bałam, efekt mi to wynagrodził:)

• Anonim
    WiolaKowalik
    6 lis 2024

Agnes doskonale Cię rozumiem. Też mam dwoje dzieci, również jestem po 30 stce i kształtne piersi były moim marzeniem od wieku nastoletniego. Nie bój się kochana. Nie taki diabeł straszny jak go malują . Jestem drugi tydzień po operacji. Bolało przez pierwsze 3 dni tak ,że trzeba było brać leki przeciwbólowe. Pozniej juz z górki. Też bałam się okropnie narkozy i nie było czego 😊 obudziłam się po niej wyspana jak nigdy wcześniej:D czułam okropny strach zwłaszcza, że operacja była za granicą ale naprawdę bylo warto. Nie rezygnuj.

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać