Powiększanie piersi, ból po operacji.

Anonim
Kur2
· Utworzono: 11 mar 2025 · Ostatnia odpowiedź 13 mar 2025

Hejka. 4 marca miałam operacje powiększania piersi implantami okrągłymi mentor 315cc. Powiedzcie mi jak długo trwał u was ból i dyskomfort oraz opuchlizna ? Liczyłam że ból będzie się powoli zmniejszał ale mam wrażenie ze cały czas tak samo boli i ciągnie. Oszczędzam się bardzo, dużo leżę i odpoczywam ale od leżenia na plecach to i plecy zaczęły boleć. Jak było u was z tym bólem ?

8 komentarzy

Reklama
  • Anonim
    Wio18
    13 mar 2025

A no i czego nie mogę robic - generalnie mogę prawie wszystko, ogólnie dosyć swobodnie się czuje, aczkolwiek trenuje na siłowni i jakieś popieranie się rekami, zwisanie itp nie wchodzi w grę, ogólnie jak za mocno się podpieram to czuje jeszcze jak coś w piersiach tak "przeskakuje" i ciągnie. Również jeszcze nie śpi mi się zbyt wygodnie na lewym boku czyli po stronie piersi, która gorzej wszystko zniosła. Natomiast nie jest powiedziane, że tak gdzie u Ciebie. Tydzień to jeszcze bardzo malutko, wszystko może się dziać, a z tego co wiem to akurat u mnie dosyć powoli się to wszystko regeneruje.

• Anonim
    Wio18
    13 mar 2025

******* nerwobóle w lewej piersi w okolicy sutka, takie "szczypanie", dosyć mocne momentami, zwłaszcza jak próbuje złapać oddech. Poza tym ciągnięcie w okolicy mostka. Chyba związane z napiętym mięśniami.

• Anonim
    zajonc
    13 mar 2025

Wio18 jakie dolegliwości bólowe Ci jeszcze zostały? Czego nie możesz robić?

• Anonim
    Wio18
    13 mar 2025

Jestem 5 miesięcy po operacji, a dolegliwości bólowe mam do dziś. Ten świeży ból po operacji u mnie utrzymywał się ok tygodnia, do miesiąca ciężko mi było wykonywać jakiekolwiek gwałtowniejsze ruchy. Mimo wszystko polecam się lekko ruszać w miarę możliwości (spacery itp), oraz rozciągać.

• Anonim
    Pau23
    12 mar 2025

Musisz być cierpliwa i dobrze że nie forsujesz się. Na początku było fatalnie aż w końcu przestałam brać przeciwbólowe. I tak co pewien czas są takie kroki milowe, możesz umyć głowę, prowadzić auto czy spać na boku, zdjqć pancerz. Na początku trudno to sobie wyobrazić ale można docenić zwykle rzeczy 😉

• Anonim
    Smerfetka
    Użytkownik wyróżniony
    12 mar 2025

Ja jestem już 5 tygodni i boleć nie boli już ale wciąż mam uczucia napięcia i twardnienia. Napięcie klatki piersiowej powoduje lekki ból i dyskomfort przy podnoszeniu się z łóżka np lub przy kichnięciu. Czuję w piersiach poklowania. Jestem już zmęczona. Niby normalnie funkcjonuje piersi są piękne ale już chciałabym czuć je jak swoje. Miałam pod mięsień metodę.

• Anonim
    zajonc
    12 mar 2025

No i leżenie wbrew pozorom Ci nie pomoże, staraj się chodzić możliwie najwięcej, u mnie rozchodzenie bólu dużo też dawało

• Anonim
    zajonc
    12 mar 2025
    Najlepszy komentarz

Miałam operację 20.02, pierwszy tydzień był tragiczny, płakałam z bólu, przeciwbólowe nie pomagały, nie byłam w stanie sama się podnieść z łóżka, a w nocy budziłam się co godzinę z bólu i musiałam prosić partnera, żeby mnie podniósł, bo z każdą chwilą leżenia bolało coraz bardziej. Sama się umyłam dopiero około 10 dnia, wcześniej potrzebowałam pomocy, włosy umyłam sobie sama pierwszy raz chyba też około 10 dnia, bo mniej więcej od wtedy poprawa była już dosłownie z dnia na dzień. Bez przeciwbólowych całkiem dopiero od około 12 dnia, od około 9 tylko na noc i wieczorem, ale nie dlatego, że nie bolało, tylko dlatego, że w ciągu dnia dało się wytrzymać, a ja nie chciałam obciążać bardziej żołądka. Teraz jutro miną 3 tygodnie, a ja dopiero wczoraj byłam pierwszy raz sama poza domem, dyskomfort jest dalej spory, momentami boli, ale przesypiam noce z jedną-dwiema pobudkami i da się w miarę żyć haha

Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.

Chcemy Cię wysłuchać